27 / 04 / 2024

Emlak Konut GYO'dan Malatya Battalgazi'ye 1.000 yeni konut!

Emlak Konut GYO'dan Malatya Battalgazi'ye 1.000 yeni konut!

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen depremlerden etkilenen ilçeye, Emlak Konut GYO tarafından 1000 konutun yapılması noktasında görüşmelerin sürdüğünü kaydetti.



Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Battalgazi Belediyesi'nin sosyal tesislerinde gazetecilerin Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen 6 Şubat depremlerinde ilçede orta hasar gören konutların durumuna ilişkin sorularını cevapladı.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre yaptığı açıklamada orta hasarlı konutlar için iki seçeneğin bulunduğuna değinen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder şöyle konuştu: "Çevre ve Şehircilik Bakanı'nın teyidi sonucu orta hasarlılar istediklerinde ağır hasarlı hükmünde kabul edilip, yıkımları yapılacak. Ayrıca ağır hasarda nasıl insanlar hak sahibiyse orta hasarda da hak sahibi olacaklar. Belediye olarak orta hasarlı yapıların güçlendirilmesi ile ilgili olarak vatandaş çalışma getirdiğinde, biz çalışma noktasında güçlendirme için onlara desteklerimizi sunuyoruz, ayrıca yapılan müracaatlara da izin veriyoruz. Malatya Battalgazi'de Emlak Konut GYO tarafından toplamda 1.000 adet konutun inşa edilmesi için istişaremiz vardı, Büyükşehir ve Battalgazi ortak olarak çalışma yürütecek. Büyükşehrimizle çalışma gerçekleştirildikten sonra nihai karar da o gün verilmiş olacak. Çalışmanın gerçekleştirileceği yerde az sorunla karşılaşma ve mahkemeye intikal etmemesi ilk önceliğimiz. Yer konusunda şu an için netleşme yok."

Emlak Konut GYO dan Malatya Battalgazi ye 1.000 yeni konut!

Battalgazi Belediyesi olarak 4 Kasım Cumartesi günü 400 sosyal konutun temelini atacaklarını da dile getiren Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, "Battalgazi'ye baktığımız zaman ciddi sayıda yerinde dönüşüm söz konusu. Battalgazi rezerv alanlarında şu anda 3 bin 400 konut yapılıyor. Normalde 20 binin üzerinde konut inşa edilmesi lazım. Bu yerinde dönüşüm talebinden kaynaklanmış olan bir sorun. Belediye olarak yerinde dönüşümü hızlı ve seri bir biçimde başlatmamız gerekli " dedi.

ADIYAMAN'A DA YENİ KONUTLAR GELİYOR

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Emlak Konut GYO'dan Adıyaman'a da yeni konutlar geliyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Adıyaman Besni, Adıyaman Kahta Salkımbağı, Adıyaman Gölbaşı, Adıyaman İndere 1. Etap ve Adıyaman İndere 2. Etap deprem konutlarının sözleşmelerini geçtiğimiz günlerde imzalamıştı. 

 

Mimarlık ve inşaat sektöründe yapay zeka devrimi!

O ilde 500 bin TL'den başlayan fiyatlarla iş yeri ve arsa satılıyor! İhale günü açıklandı! 

TOKİ Denizli projesi için yeni tarih açıklandı! Tam 200 konutluk yeni proje geliyor!


Geri Dön