25 / 07 / 2024

Tekstil sektöründe üretim yerleri

Tekstil sektöründe üretim yerleri

Tanıtım imkanı ve çalışanların işe yakın bölgelerde oturma istekleri gibi etkenlerden ötürü bazı sektörlerin üretim yerleri, şehir merkezlerinden vazgeçemiyor. Konutlar ile sanayinin çok net çizgilerle ayrılması gerekiyor...

Türkçimento açıkladı: Çimento sektöründe üretim yüzde 7,7, satış ise yüzde 14,4 arttı!

Çimento sektörünün öndeliğini üstlenen TÜRKÇİMENTO, bu yılın ilk yarısına dair üretim ve satış rakamlarını açıkladı. Bu kapsamda, çimento üretimi geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 7,7 artarak 36,7 milyon tona yükseldi. İç satışları ise yüzde 14,4 arttı.

Tekstil sektöründe kriz: 150 bin kişi işten çıkarıldı!

Öngörülemeyen döviz kuru, artan maliyetler, pahalılaşan üretim, alım gücündeki erime, eritilemeyen stok sektöre darbe vurdu. Bu kapsamda etkilenen tekstil sektöründe son bir yılda 150 bin kişi işten çıkarıldı.

Çimento fiyatları uçtu! Çimento sektöründe üretim ve satışlar durma noktasına geldi! 2022 güncel çimento fiyatları...

Çimento sektöründe satışlar ve üretim gerilemeye başladı. Türkçimento üyelerinin toplam çimento üretimi geçen senenin aynı ayına göre yüzde 8,2'lik düşüş gösterdi. Peki çimento fiyatları ne kadar? 2022 çimento fiyat listesi...

Çimento sektöründe üretim, iç satış ve ihracat geriledi!

Açıklanan resmi verilere göre, çimento sektöründe üretim, iç satış ve ihracat geriledi...

Yapı sektöründe üretim maliyetleri düşüyor!

Yapı sektörü söz konusu olduğunda alüminyum kullanımı öne çıkıyor. Endüstriyel tasarım sayesinde parçalar üzerindeki gram seviyelerinde bulunan azaltmalar üretim maliyetlerinde ciddi bir tasarruf sağlıyor.

İnşaat sektöründe yerli ürün vurgusu!

Tona Yapı ve Safe İnşaat Ortaklığı İcra Kurulu Başkanı Erdal, konut sektöründe millileşme ve yerli üretim olgusuna dikkat çekti...

İnşaat sektöründe dijital dönüşüm konuşuldu!

ODTÜ öğretim üyelerinin katkılarıyla düzenlenen ‘BIM ve Ötesi: İnşaat Sektöründe Dijital Dönüşüm’ sempozyumu düzenlendi. Sempozyumda, Türkiye’de inşaat sektöründe dijital dönüşüm ele alındı.

İlhan Erdal'dan inşaat sektöründe yerli ürün vurgusu! 

Tona Yapı ve Safe İnşaat Ortaklığı İcra Kurulu Başkanı İlhan Erdal; konut sektöründe millileşme ve yerli üretim olgusuna dikkat çekti...

İstihdamda asıl artış inşaat sektöründe!

Fortune 500 Türkiye açıklandı. Fortune 500 firmalarının üretim sektöründe faaliyet gösterenlerinin istihdamı yüzde 3,47 daralırken, ticarette yüzde 2,40, hizmette yüzde 9,43 artış var. İstihdamda asıl artışı getiren inşaat sektörü.

Türk çelik sektöründe tüketim arttı, üretim azaldı!

Çelik sektöründe 2011-2015 döneminde tüketim yüzde 27,5 artmasına karşın üretim yüzde 7,6 daraldı. Bu nedenle artan tüketim Çin, Rusya ve Ukrayna'dan yapılan ithal ürünlerle karşılandı.

Beyaz eşya sektöründe iç satışlar yüzde 14,5 büyüdü!

Beyaz eşya sektöründe, 2016 Ocak-Şubat döneminde 4 ana üründe üretim yüzde 11,5 artarken, iç satışlar yüzde 14,5, ihracat yüzde 10,4 yükseldi. TÜRKBESD Başkanı Ergün Güler, sektörün 2016 yılı beklentilerini anlattı.

Türk kadını ev tekstili sektöründe büyük rol oynuyor!

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD) “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” yaklaşırken, tekstil sektöründe kadın istihdamının önemine dikkat çekiyor. Türkiye’de yaklaşık 1 milyon kadın tekstilden ekmeğini kazanıyor.

İnşaat sektöründe ciro yüzde 3,1 azalırken, üretim yüzde 1,5 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2. Çeyrek (Nisan-Haziran), 2015 'İnşaat Ciro ve Üretim Endeksleri'ni açıkladı. Buna göre inşaat sektöründe ciro yüzde 3,1 azaldı, üretim ise yüzde 1,5 arttı.

Tekstil sektöründe üretim yerleri Haberi

Tekstil sektöründe üretim yerleri

Tanıtım imkanı ve çalışanların işe yakın bölgelerde oturma istekleri gibi etkenlerden ötürü bazı sektörlerin üretim yerleri, şehir merkezlerinden vazgeçemiyor. 


İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, İstanbul'daki çarpık yapılaşmanın etkisiyle imalathanelerle konut bölgelerinin iç içe olduğunu belirterek, "Konutlar ile sanayinin çok net çizgilerle ayrılması gerekiyor. Sanayinin de kendi içinde iş riskine göre tedbirini alması lazım. Konfeksiyon atölyelerinin ise şehir merkezinden dışarı gitmesi mümkün gözükmüyor" dedi. 


Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği (TDKD) Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Tekele de, Zeytinburnu'nun, deri konfeksiyon üretim atölyelerinin yanı sıra esas itibariyle yabancı alıcüarın sık ziyaret ettiği showroomlar ve pazarları ile çekim merkezi olduğunu anımsattı. Zeytinburnu'nun, deri konfeksiyon sektörü ile anüan ve çalışanlarına yaşadıkları bölgede istihdam imkanı sunan bir bölge olduğunu belirten Tekele, şunları kaydetti: "Bugünkü sorunumuz kentsel rantların artmasına ve...