07 / 05 / 2024

Tel Abyad mülteciler şehri

Tel Abyad mülteciler şehri

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Uzun uğraşlar ve fedakarlıklar neticesinde Suriye'de oluşturduğumuz güvenli bölgeler bugün ülkedeki en huzurlu ve yaşanabilir yerlerdir" diye konuştu...

Çorum'da bir vatandaş arazisinden geçen yolu 'Dur, özel mülkiyet' afişi ile ulaşıma kapattı!

Çorum'un Osmancık ilçesinde yaşayan bir vatandaş, arazisinden geçen yolu ''Dur, özel mülkiyet' afişi asarak tel örgüyle ulaşıma kapattı.

Fatih Rüştü Kaplan kimdir? Hangi alanlarda çalıştı? Çelik Halat ve Tel Sanayii’nde hangi görevde yer alıyor?

Fatih Rüştü Kaplan ne zaman doğdu? Evli mi, çocuğu var mı? Hangi üniversiteden mezun oldu? Hangi alanlarda görev aldı? Çelik Halat ve Tel Sanayii’nde ne iş yapıyor? İşte Fatih Rüştü Kaplan ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

BM'den afet bölgesine 3 bin çadır 

Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği, Kahramanmaraş'ta yaşanan ve tüm dünyayı hüzüne boğan depreme kayıtsız kalmadı ve zarar görenlere destek amacıyla Türkiye'ye 3 bin çadır gönderdi.

Tel Alüminyum 40 TL! Hurda alüminyum alım fiyatları belli oldu! İşte 6 Ocak 2023 fiyat listesi…

Hurda alüminyum alım fiyatları belli oldu! İşte 6 Ocak 2023 fiyat listesi… Tel Alüminyum 40 TL, Levha Araiş Alüminyum 35 TL, Alüminyum talaş 21,50 TL seviyelerinden satılıyor.

BİMDER, İdlib'de inşa edeceği 20 konut için hayırseverlerden yardım bekliyor!

Bozkır İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Gönüllüleri Derneği (BİMDER), Suriye'nin İdlib kentinin Türkiye sınırına savaştan kaçarak yerleşen mülteciler için 20 Evlik konut inşa etmek istiyor.

Barış Pınarı Harekatı bölgesinde kadın hastalıkları ve doğum hastanesi kurulacak!

Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı bölgesi Tel Abyad'da yapımına başlanan kadın hastalıkları ve doğum hastanesinin 45 günde tamamlanması planlanıyor.

Hamid et-Tuhri: Hedefimiz Suriye'nin yeniden imar için bir fon temin etmek!

Barış Pınarı Harekatı bölgesindeki Tel Abyad Aşiret ve Kabileler Başkanı Hamid et-Tuhri yaptığı açıklamada, "Hedefimiz Suriye'nin yeniden imar için bir fon temin etmek" dedi.

Paris Belediyesinden mültecileri ortak yaşamla Fransızlaştırma girişimi!

Paris'in en pahalı bölgelerinde Fransızlarla birlikte yaşayabilecekleri ucuz barınma olanağı sunulan mülteciler Fransızlaştırılmak isteniyor.

Midilli Adası'ndaki evsiz mülteciler için gösteri düzenlendi!

Brüksel'de, Avrupa Parlamentosu önünde toplanan yüzlerce gösterici Midilli Adası'ndaki 4.000'i çocuk 13.000 mültecinin evsiz kalmasını protesto etti.

Yunanistan yanan Moria kampı yerine kalıcı bir mülteci merkezi inşa edecek!

Yaklaşık olarak 13 bin kişinin kaldığı Moria kampında çıkan yangınlardan sonra sokaklarda sabahlayan mülteciler için yine Midilli Adası'nda kalıcı bir karşılama kampı yapılacak.

Tel Abyad'da Türkiye'nin restore ettiği okul hizmete açıldı!

Terör örgütü YPG/PKK'dan arındırılmış Tel Abyad ilçesinde restorasyon ve onarım çalışmaları sona eren Şeyh Ahmet Yasin İlk ve Ortaokulu açıldı.

Filistinliler Tel Aviv’in 50 bin konutu yıkım politikasını protesto etti!

İsrail vatandaşı Filistinliler, Tel Aviv yönetiminin Akka kentine bağlı Nahaf beldesinde yıkım kararına tepki gösterdi. 

Suriyeli mülteciler çadır kurdukları araziler için 2 milyon Lübnan lirası kira ödüyor!

Suriyeli mülteciler kampta çadırlarını kurdukları arazi sahibine yıllık olarak 2 milyon Lübnan lirası (1300 dolar) kira ödüyor...

Tel Abyad mülteciler şehri Haberi

Tel Abyad mülteciler şehri

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rönesans Polat İstanbul Otel'de düzenlenen 6. Türk Tıp Dünyası Kurultayı'nda konuşma yaptı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yarın BM Genel Sekreteri misafirim olacak. Sabah beraber bir kahvaltımız var. Kendisine aynen bu programı, bu planı takdim edeceğim. Projeleri takdim edeceğim. Diyeceğim ki, 'Uluslararası donörler toplantısı çağrısını siz yapın.' Yaptınız yaptınız, yapmadığınız takdirde bu çağrıyı ben yapacağım. Oldu oldu, olmadı Tel Abyad'la Rasulayn arasında mülteciler şehrini veya şehirlerini biz kuracağız" ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Barış Pınarı Harekatı'yla Suriyelilere huzur-u kalple geri dönecekleri yeni alanlar kazandırdıklarını belirtti. Erdoğan, şu ifadeleri kullandı;

"Planlarımızı yaptık, projelerimizi hazırladık. Bunları BM Genel Kurulunda liderlerle yaptığım görüşmelerde kendilerine takdim ettim. Bakıyorlar kitapçığa 'Gayet güzel diyorlar.' Peki para? Paraya gelince ses yok. Bunlar...