16 / 05 / 2024

Tellallık harcı ne demek

Tellallık harcı ne demek

29 Mayıs 1981 tarihinde 17354 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanununda sınırları çizilen Tellallık harcı nedir? Tellallık harcını kim öder? İşte yanıtı...

2022 Pasaport harcı ne kadar? 6 aylık pasaport ne kadar? Pasaport harcı ödemesi nasıl yapılır?

Yeni yıl ile birlikte pasaport harçlarına da zam gelecek. Peki 2022 pasaport harcı ne kadar? Pasaport harcı ödemesi nereye yapılır?

Yurt dışı çıkış harcı ne kadar oldu? 2022 yurt dışı çıkış harcı pullarına ne kadar zam geldi?

Resmî Gazete’de yayımlanan karara göre; 2022 yılında geçerli olmak üzere yurt dışı çıkış harçlarına zam yapıldı. Daha önce 50 Türk lirası olarak satılan yurt dışı çıkış harç pullarına, yüzde 200 zam yapıldı. Peki yurt dışı çıkış harcına ne kadar zam geldi? İşte detaylar…

Tapu harcı ne kadar oldu 2021?

Gayrimenkullerin kütükleri ile ilgili tapu dairesinde yapılan tüm işlemler için belli tutarlarda harç ödenmesi gerekiyor. Peki, 2021'de tapuda kimler ne kadar ödeyecek? Tapu harcı ne kadar oldu 2021? İşte tüm merak edilenler...

Tapu harcı pişmanlık harcı 2021!

Tapuda gerçek satış bedelini beyan etmeyen ancak pişman olanlar, bir dilekçe vererek pişmanlık harcını ödeyebiliyor. Peki, tapu harcı pişmanlık harcı 2021 ne kadar? İşte tapu harcı pişmanlık harcı 2021...

Tapu harcı pişmanlık harcı 2020 ne kadar?

Tapuda gerçek satış bedelini beyan etmeyen ancak pişman olanlar, bir dilekçe verip pişmanlık harcını ödeyebiliyor. Peki, tapu harcı pişmanlık harcı 2020 ne kadar?

Tapu harcı pişmanlık harcı dilekçesi 2020!

Tapu dairesinde gerçekleşen satış sırasında beyan edilen düşük bedel, sonrasında pişmanlık dilekçesi verilip, yükseltilebiliyor. Peki, tapu harcı pişmanlık harcı 2020 ne kadar? İşte Tapu harcı pişmanlık harcı dilekçesi...

Tapu harcı pişmanlık harcı 2020!

Tapuda gerçek satış bedelini beyan etmeyen ancak pişman olan kimseler, bir dilekçe verip pişmanlık harcını ödeyebiliyor. Böylece daha yüklü cezaların kesilmesini engelliyor. Peki, tapu harcı pişmanlık harcı 2020 ne kadar?

Tapu harcı pişmanlık harcı 2019!

Tapuda gerçek satış bedelini beyan etmeyen ancak pişman olan kimseler, bir dilekçe vererek pişmanlık harcını ödeyebiliyor. Böylece daha yüklü cezaların kesilmesinin önüne geçiliyor. Peki, tapu harcı pişmanlık harcı 2019 ne kadar?

Antwell Sağlık Rezidansı ne zaman satışta?

Antwell Sağlık Rezidansı projesinde lansman tarihi 12 Aralık Salı günü olarak belirlendi. Peki Antwell Sağlık Rezidansı ne zaman satışta?

Tapu harcı ne kadar Kasım 2017?

Gayrimenkullerin alım satım işlemlerinde alıcı ve satıcının tapu dairesinde harç ödemeleri gerekli oluyor. Peki, tapu harcı ne kadar Kasım 2017?

Uplife Kadıköy ne zaman teslim?

Kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçirilen Uplife Kadıköy projesinde 650 daire ve 25 mağaza yer alıyor. Peki Uplife Kadıköy ne zaman teslim edilecek?

500 tatil köyüne 49 yıl kira süresi ve satın alma yolu açılıyor!

Turizmde yeni bir dönem başlıyor. 500 tatil köyüne 49 yıl kira süresi ve satın alma yolu açılıyor. Turizm sektöründeki önemli adımlar Torba Yasa ile atılıyor.

Mesa Bodrum Demirbükü projesi ne zaman başlayacak?

Deniz sıfır konumda inşa edilecek olan Mesa Bodrum projesi Mesa Mesken tarafından hayata geçiriliyor. Peki Mesa Bodrum Demirbükü projesi ne zaman başlayacak?

Tellallık harcı ne demek Haberi

Tellallık harcı ne demek

Tellallık harcı nedir?

Tellallık harcı ile ilgili yasal hükümler, 29 Mayıs 1981 tarihinde 17354 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu kapsamında yer alıyor. 


Kanuna göre, belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde her çeşit menkul ve gayrimenkul mal ve mahsüllerin satışı, Tellallık Harcına tabi tutuluyor. Tellallık harcının mükellefi, mal ve mahsullerini satan gerçek veya tüzel kişiler oluyor. 


BEŞİNCİ BÖLÜM

Tellallık Harcı

Konu:

Madde 67 – Belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde belediyelere ait hal, balıkhane, mezat yerleri ve ilgilinin isteğine bağlı olarak belediye münadisi veya tellalı bulundurulan sair yerlerde, gerçek veya tüzel kişiler tarafından her ne surette olursa olsun her çeşit menkul ve gayrimenkul mal ve mahsüllerin satışı, Tellallık Harcına tabidir.

            

Tellallık harcı mükellefi:

Madde 68 – Tellallık Harcını, mal...