01 / 07 / 2024

Tematik tarım müzesi açıldı

Tematik tarım müzesi açıldı

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından oluşturulan müzeyle Hatay'da tarımsal kültürel mirasın tarih içerisindeki seyri anlatılıyor.

Trabzon'a Taşkın Müzesi kurulacak!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, taşkın olaylarına dikkati çekmek ve halkı bilinçlendirmek için dünyada bir ilk olma özelliği taşıyan Taşkın Müzesi'ni Trabzon'da inşa edeceklerini söyledi.

Adana Müzesi'nin inşaatı çöktü: 1 işçi öldü!

Restorasyonu yapılan Adana Müze Kompleksi içerisindeki Tarım Müzesi'nin duvarı çöktü. Çökme sonucu 1 işçi öldü, 5 işçi yaralandı...

Kahramanmaraş Tematik Mutfak Müzesi açıldı!

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Kahramanmaraş'ta merkez Dulkadiroğlu Belediyesi Tematik Mutfak Müzesi'nin açılışına katıldı. Kaynak, Kahramanmaraş'ı geleceğe taşıyacak önemli bir eserin içinde olduklarını belirtti.

Kahramanmaraş Tematik Mutfak Müzesi açılıyor!

Kahramanmaraş'ın kültürel miraslarını gün yüzüne çıkarmak, mutfak kültürünü gelecek nesillere ulaştırmak amacıyla çalışma başlatan Dulkadiroğlu Belediyesi, Tematik Mutfak Müzesi'ni iki ay sonra hizmete açmayı planlıyor.

Bursa'ya kırsal kültür müzesi geliyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, iş adamı İhsan Gür'ün bağışladığı binlerce parça tarımsal alet ve ekipmanın yer alacağı "kırsal kültür müzesi" kurmak için çalışma yaptıklarını bildirdi.

Hatay Tematik tarım müzesi açıldı!

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından oluşturulan müzeyle Hatay'da tarımsal kültürel mirasın tarih içerisindeki seyri anlatılıyor.

Kırşehir'de tarım müzesi kuruldu!

Kırşehir'de yüzyıl öncesine ait eski tarım aletleri ve eşyaları biriktiren meraklı üretici, köydeki çiftliğinde Anadolu'da kullanılan eşyaların yer aldığı müze oluşturdu.

Konya'ya Tarım Müzesi yapılıyor!

Konya Tarihi Buğday Pazarı'nda çalışmaları son hızla devam eden proje kapsamında; bölgeye 800 araçlık katlı yeraltı otoparkı, Tarım Tarihi Müzesi, işyerleri ve meydan yapılacak.

Marmaris'e Botanik Park Bitki Müzesi müjdesi!

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Marmaris Yolu üzerinde bulunan Çamlı ve Çetibeli mahalleleri arasındaki 10 dönüm alanda Botanik Park - Bitki Müzesi yapılacak.

Marmaris yolu üzerine Botanik Park Bitki Müzesi yapılacak!

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Botanik Park- Bitki Müzesi projesini hayata geçiriyor. Müze; Marmaris yolu üzerinde bulunan Çamlı Mahallesi ve Çetibeli Mahallesi arasında bulunan arsa üzerine yapılacak.

Marmaris'e Botanik Park-Bitki Müzesi yapılacak!

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Marmaris Yolu üzerinde bulunan Çamlı ve Çetibeli mahalleleri arasındaki 10 dönüm alanda Botanik Park - Bitki Müzesi yapılacak.

Atatürk Köşkü'nde çocuk müzesi açıldı!

Yalova’da restore edilen Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü arazisi içerisindeki Atatürk Köşkü, düzenlenen törenle ’Atatürk ve Çocuk Müzesi’ olarak açıldı. TİGEM’den 10 yıllığına İl Özel İdaresi’ne tahsis edilen müzenin açılış kurdelesini çocuklar kesti.

Tarihi Buğday Pazarı’na otopark, Tarım Tarihi Müzesi, işyerleri ve meydan yapılacak!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Buğday Pazarı’nda önemli bir projeyi hayata geçiriyor. Çalışmalarına başlanan proje kapsamında bölgeye 800 araçlık katlı yeraltı otoparkı, Tarım Tarihi Müzesi, işyerleri ve meydan yapılacak.

Tematik tarım müzesi açıldı Haberi

Tematik tarım müzesi açıldı

Hatay'da tarımsal kültürel mirasın tarih içerisindeki seyrini anlatmak amacıyla tematik tarım müzesi açıldı. Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından Turizmin Altyapısının Geliştirilmesi Küçük Ölçekli Mali Destek Programı kapsamında kabul edilen ve Hatay Valiliği ile Reyhanlı Belediyesi'nin destekleriyle oluşturulan tematik tarım müzesini Vali Ercan Topaca açtı. 


BAŞARILI BİR PROJE 

Müzede sergilenen malzemelerin tarımda üretimde nereden nereye geldiğimizi çocuklara en iyi anlatacak bir ortamın oluşturulmak istendiğine dikkat çeken Vali Topaca, "Oldukça da başarılı bence. Dolayısı ile hem vatandaşlarımız, bu işle iştigal edenler, hem yeni nesil çocuklarımız ve gençlerimiz, gelip burayı görmek suretiyle tarımda ülkemizin nereden nereye geldiğini görebilirler" dedi. 


156 OBJE SERGİLENİYOR

Antakya'nın Gündüz Caddesi üzerinde bulunan ve daha önce polis karakolu ve lojman olarak kullanılan 445 metrekarelik binanın restore edilerek müze binasına dönüştürüldüğü tematik...