03 / 05 / 2024

temel bulut mağdurları

temel bulut mağdurları

Kıbrıs emlak sektöründe büyük yüzlerce mağdur bırakan Bulut İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Temel Bulut, dava için KKTC'deydi. Mağdurların sert tepkisiyle karşılaştı. İşte detaylar..

Temel Bulut'a 316 yıl 3 ay hapis cezası!

Konut mağdurlarıyla sık sık gündeme gelen Esenyurt’ta maket üzerinden daire satışı yaptıkları gerekçesiyle "nitelikli dolandırıcılık" suçundan 6 sanığın yargılandığı davada mahkeme, şirket sahibi sanık Temel Bulut'a 316 yıl 3 ay hapis ile bir milyon 275 bin lira adli para cezası verdi.

Konut mağdurları İBB önünde eylem yaptı!

31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler öncesi çözüm bekleyen konut mağdurları bugün saat 12:00'de Saraçhane'de toplandı.

Konut mağdurları yarın Saraçhane'de toplanıyor!

31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler öncesi çözüm bekleyen konut mağdurları yarın saat 12:00'de Saraçhane'de toplanıyor.

Ener Liva mağdurları mücadelelerine devam ediyor!

Kocaeli’de inşaatına başlanan ancak yapımı tamamlanamayan Ener Liva konut projesinin mağdurları, mağduriyetlerinin giderilmesi için proje sahasında bekliyor.

Fikirtepeli dönüşüm mağdurları seslerini duyurmak istiyor!

Fikirtepeli kentsel dönüşüm mağdurları seslerini duyurmak için ‘Lekeye çivi çak’ kampanyası başlattı. Arsa ve konut sahibi 65 bin mağdur sorunlarının çözülmesini bekliyor.

Ener Liva mağdurlarından suç duyurusu!

Kocaeli’de hayata geçirilen Ener Liva konut projesinin mağdurları, Kocaeli Cumhuriyet Savcısı ile neler yapabileceklerine dair görüş almak için bir araya geldi.

Nilüfer'de dönüşüm mağdurlarının sorunları çözülecek!

CHP'nin Nilüfer Belediye Başkan Adayı Turgay Erdem, Nilüfer'de kentsel dönüşüm mağdurlarının sorunlarının çözüleceğini açıkladı. 

Kocaeli'de Ener Liva konut projesi mağdurları eylem yaptı!

İflas eden ve tamamlayan Enver Liva projesi mağdurları: ''biz cefa çekerken sizler sefa sürün diye bu projelere para yatırmadık'' dediler. 

Terör mağdurlarının evleri teslim ediliyor!

Diyarbakır Sur, Şırnak Cizre ve Mardin Nusaybin’de büyük bir değişim yaşanıyor. Terör mağdurları için yapılan sosyal olanaklarla dolu konut projeleri birer birer tamamlanarak ailelere teslim ediliyor. 

Nusaybin'de terör mağdurları, konut ve iş yerlerine kavuştu!

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör mağdurları için yapımı tamamlanan 342 konut ve 36 ticari iş yeri için kura çekimi gerçekleştirildi. 

Fikirtepe dönüşüm mağdurlarından sanatsal kampanya!

Seslerini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na duyurabilmek için 2019'a sanatsal bir kampanya ile giren Fikirtepe Kentsel Dönüşüm mağdurları, Kadıköy Süreyya Operası önünde ‘Leke Fikirtepe’ isimli enstalasyon ile etkinliği başlattı.

Bulut İnşaat mağdurları eylem yaptı!

Esenyurt’taki Bulut İnşaat mağduru yüzlerce vatandaş seslerini duyurmak için eylem yaptı. Yıllardır evlerinin teslim edilmesini bekleyen Bulut İnşaat mağdurları seslerini duyurmak istiyorlar. 

Balçova arsa mağdurlarından noel baba kıyafetli protesto!

"Balçova arsa mağdurları" olarak bilinen arazi sahipleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde "Noel Baba" kıyafeti ile eylem yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan arazi sahipleri, yıllardır imar haklarını alamadıklarını belirttiler. 

temel bulut mağdurları Haberi

temel bulut mağdurları

Kıbrıs inşaat sektörüne hızlı giren ama ardında yüzlerce mağdur bırakarak kayıplara karışan Bulut İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Temel Bulut, aylar sonra tekrar Kıbrıs’taydı. Mağdurları tarafından dava edilen Temel Bulut, dava için geldiği mahkeme avlusunda zor anlar yaşadı..


Temel Bulut, Evviva Lavinium Sitesi mağdurlarının açtığı davada yargıç huzuruna çıkarıldı. Girne Kaza Mahkemesi Başkanı Bertan Özerdağ başkanlığında görüşülen davada, Temel Bulut tanık kürsüsünde avukatı Evrim Eminağa ve davacı avukatının sorularını yanıtladı. Davanın dinlenmesine 13 Ekim Salı günü devam edilecek.


Mağdurlar saatlerce bekledi

Bulut İnşaat’tan sözleşme ile aldıkları evleri bir türlü tamamlanmayan veya evleri teslim edilse de tapusunu alamayan mağdur, başlattıkları yasal süreci yakından takip ediyor. Sabahın erken saatlerinde Girne Kaza Mahkemesi’ne giden bir grup mağdur öfkeli bir şekilde Temel Bulut’un gelmesini bekledi.


Dava saati yaklaşınca...