30 / 04 / 2024

temel kotil Avrupa Havayolları Birliği

temel kotil Avrupa Havayolları Birliği

390 bin çalışanı bulunan 33 üyeli Avrupa Hava Yolları Birliği'nin kaptanı Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil oluyor. Kotil'in 2 yıllık görevi 29 Kasım'da duyurulacak...

Son dakika! Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!

Avrupa Merkez Bankası (ECB), 3 temel politika faizini 25 baz puan artırarak, yüksek enflasyonla mücadele de faiz oranlarını art arda sekizinci kez yükseltmiş oldu.

Avrupa Merkez Bankası açıkladı! Euronun yönü resmen belli oldu! 1 eurosu bile olanlar hemen gardınızı alın

Avrupa Merkez Bankası (ECB), üç temel politika faizini 50 baz puan artırdı.  Euro/TL kuru yükselişe geçti. Peki euro yükselecek mi? Euronun yönü resmen belli oldu! 1 eurosu bile olanlar hemen gardınızı alın.

Enerji Yoksulluğu, Avrupa'yı kıskacına aldı! Enerji Yoksulluğu nedir? Neden kaynaklanıyor?

Temel ihtiyaçlarımızın karşılanmasında enerjinin rolü her geçen gün katlanarak artarken "Enerji Yoksulluğu" Avrupa'yı kıskacına aldı! Günümüzde enerji tüketiminin büyüme hızına yakın bir oranda arttığını görüyoruz. Peki, "Enerji yoksulluğu" kavramı ne ifade ediyor? Enerji yoksulluğu nedir? İşte ayrı

Avrupa'da un ve ayçiçek yağı fiyatlarında zirve beklentisi

Savaş nedeniyle Avrupa'da başta un ve ayçiçeği yağı olmak üzere temel gıda ürünlerinde yaşanan fiyat artışları ve bazı ürünlerdeki tedarik sıkıntısı tüketiciler için endişe kaynağı olmaya devam ederken, Avrupa'da gıda enflasyonunun bu yaz zirve yapması öngörülüyor

Prizma Avrupa Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Prizma Avrupa Yapı Denetim Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Nurdan Temel tarafından kuruldu.

İstanbul-Avrupa Hızlı Tren, Çorlu'dan geçecek!

Tekirdağ-Muratlı Çevre Yolu ve Kapaklı-Saray Çevre Yolu açılışı ile Tekirdağ-Hayrabolu Yolu temel atma törenlerine katılan Bakan Arslan İstanbul-Avrupa Hızlı Tren Projesi'nin Tekirdağ'dan, Çerkezköy'den, Çorlu'dan geçeceğini söyledi.

Temel Kotil: 3. havalimanıyla dünyanın tarihini etkileyeceğiz!

Star Gazetesi'nin yazarlarından Alper Tekbaş bugünkü yazısında THY Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil ile yaptığı görüşmeyi kaleme aldı.. İşte o görüşmeden bazı noktalar..

Temel Kotil'den, TUROB’a çağrı: Otel sizden turist bizden!

THY Genel Müdürü Temel Kotil, otelcilere Rusya krizi sonrası Afrika ve Asya’ya yoğunlaşması gerektiğini söyleyerek, Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği'ne 'ortak çalışalım’ çağrısı yaptı.

3. Havalimanı D-8’in de gözdesi olacak!

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, Gelişen Sekiz Ülke Ekonomik Ortaklık Örgütü’nün (D-8) tekrar canlanmasında büyük yarar olduğunu belirterek, “İnşallah İstanbul’daki yeni havalimanı, D-8’in de göz bebeği olacak” dedi.

3. Havalimanı'na Asya'dan sel gibi yolcu gelecek!

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, yeni havalimanı 2018’in birinci çeyreğinde açıldıktan sonra THY’nin 300 uçaklık filoyu ve 60 milyon yolcuyu Atatürk Havalimanı’ndan oraya taşıyacağını söyledi.

Temel Kotil: 3. Havalimanı D-8'in gözbebeği olacak!

İstanbul'a yapılacak 3. Havalimanı'nın D-8'in gözbebeği olacağını söyleyen THY Genel Müdürü Kotil, bu ülkelerle işbirliğinin daha da artacağını vurguladı.

Temel Kotil: 3. havalimanıyla İstanbul lider konuma gelecek!

THY Genel Müdürü Temel Kotil, 3. havaalanının İstanbul'u lider konuma getireceğini söyleyerek, 'İstanbul'a yapılan üçüncü havaalanı dünya tarihini değiştirecek, dedi.

İstanbul'un yeni havalimanı çok önemli!

"THY gerçekten büyük bir oyuncu oldu ama gelecekte daha büyük oyuncu olacağız" diyen Temel Kotil, İstanbul'a yapılacak yeni havaalanının çok önemli olduğunu vurguladı.

temel kotil Avrupa Havayolları Birliği Haberi

temel kotil Avrupa Havayolları Birliği

Havacılık sektörünün en önemli organizasyonlarından Avrupa Havayolları Birliği'nin (Association of European Airlines-AEA) başına bir Türk geçiyor. Avrupa'nın en hızlı büyüyen hava yolu şirketi Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, AEA'nın Yönetim Kurulu Başkanı oluyor. Geçen yıl başkan vekilliği koltuğuna oturan Kotil, Avrupa'nın 33 şirketini kapsayan AEA'nın 2014-2015 döneminde kaptan köşküne oturacak. AEA, 29 Kasım'da yapılacak Başkanlar Kurulu toplantısında Temel Kotil'in 2 yıl sürecek görevini resmen açıklayacak. 


1952'DE KURULDU 

Brüksel'de bulunan AEA'nın toplantısında resmen duyurulacak olan başkanlık göreviyle Temel Kotil, ilk kez bu görevi Türk Hava Yolları adına üstlenecek. 1952'de Air France, KLM, Sabena ve Swissair'in bir araya gelerek kurduğu AEA'nın başına geçecek olan Kotil, yılda iki kez yapılan toplantılara başkanlık edecek. Başkanlık göreviyle Kotil, havacılık politikalarının oluşmasına yardımcı olacak. Air...