30 / 04 / 2024

Son dakika! Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!

Son dakika! Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!

Avrupa Merkez Bankası (ECB), 3 temel politika faizini 25 baz puan artırarak, yüksek enflasyonla mücadele de faiz oranlarını art arda sekizinci kez yükseltmiş oldu.



Avrupa Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada, bankanın, üç temel politika faizini 25 baz puan artırıldığı açıklandı. Yapılan kritik açıklamada, refinansman faizinin yüzde 4'e, mevduat faizinin yüzde 3,50'ye ve marjinal fonlama faizinin de yüzde 4,2’5e yükseltildiği kaydedildi.

ECB'nin ekonomide resesyon beklentisine karşılık Temmuz 2022'den beri faiz oranlarını toplam 400 baz puan artırarak en hızlı sıkılaştırma adımını atmış oldu. Böylece banka mevduat faizini 22 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 3,5'e çıkardı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön