17 / 05 / 2024

Son dakika! Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!

Son dakika! Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!

Avrupa Merkez Bankası (ECB), 3 temel politika faizini 25 baz puan artırarak, yüksek enflasyonla mücadele de faiz oranlarını art arda sekizinci kez yükseltmiş oldu.



ENFLASYON VE BÜYÜME TAHMİNİ!

ECB, faiz kararını ile birlikte  Avro Bölgesi enflasyon ve büyüme tahminini de açıkladı. Bankanın enflasyon tahminleri  bu yıl için yüzde 5,3’ten yüzde 5,4’e ve 2024 için yüzde 2,9’dan yüzde 3’e yükseltildi. 2025 yılı için ise yüzde 2,2 olarak açıklandı.

Bankanın, özellikle değişken enerji ve gıda fiyatlarını içermeyen çekirdek enflasyon tahmininin önceki tahminlerin üzerinde olması dikkati çekti. Çekirdek enflasyona ilişkin tahminler bu yıl için yüzde 4,6’dan yüzde 5,1'e yükseltildi. Gelecek yıl için de yüzde 2,5’den yüzde 3’e ve 2025 için de yüzde 2,2’den yüzde 2,3’e revize edildi.

Öte yandan ECB, bu yıl ve gelecek yıl için Avro Bölgesi büyüme tahminlerini de  düşürdü. Avro Bölgesi ekonomisinin 2023 büyüme tahmini yüzde 1’den 0,9’a ve 2024 için yüzde 1,6’dan 1,5’e çekildi.

Bu arada, Avro Bölgesi'nde nisanda yüzde 7 olan yıllık enflasyon, mayıs ayında da yüzde 6,1 seviyesinde belirlenmişti.

Fed baskısı altına geri vites yaptırdı!

FED kararı açıklandı!

2023 Haziran Fed faiz kararı saat kaçta açıklanacak? Son dakika Fed faiz kararı açıklanıyor!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön