17 / 05 / 2024

Son dakika! Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!

Son dakika! Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!

Avrupa Merkez Bankası (ECB), 3 temel politika faizini 25 baz puan artırarak, yüksek enflasyonla mücadele de faiz oranlarını art arda sekizinci kez yükseltmiş oldu.



FAİZ KARARI BEKLENTİLER DOĞRULTUSUNDA GELİŞTİ!

Para piyasaları, çoğunlukla 25 baz puanlık faiz artırımını fiyatlarken, önceki faiz artışlarının Avro Bölgesi ekonomisinde 'teknik resesyon" ile etkisini göstermeye başlamasına karşın ECB'nin faiz oranlarını artırmaya devam etmesi dikkati çekti.

ECB'nin faiz artırım hamlesi, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) peş peşe 10 kez faiz artırdıktan sonra dün politika faizini 16 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5-5,25 aralığında sabit tutarak faiz artırımlarına ara vermesinin ardından geldi.

 Son dakika! Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!

ECB, aldığı 8. faiz artırımı kararıyla Avro Bölgesi'nde geçen ay yüzde 6,1 olan enflasyonun daha da artmasına tepki verirken gelecekte daha fazla politika sıkılaştırmasının sinyalini verdi.

ECB karar metninde, “Faiz kararları, gelen ekonomik ve finansal veriler, enflasyonun ana dinamikleri ve para politikası aktarımının gücü ışığında enflasyon görünümüne ilişkin değerlendirmesine dayalı olmaya devam edecek” denildi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön