01 / 05 / 2024

temlikname

temlikname

Temlik, taşınır ya da taşınmaz herhangi bir malın bir bedel karşılığında verilmesi olarak tanımlanıyor. Bu şekilde yapılan anlaşmalarda tarafların sözleşme imzalamaları gerekiyor. İşte temlik sözleşmesi örneği...

temlikname Haberi

temlikname

Temlik sözleşmesi örneği!

Temlik, taşınır ya da taşınmaz herhangi bir malın bir bedel karşılığında birine verilmesini ifade ediyor. Temlik uygulaması gayrimenkul, arsa, ya da herhangi taşınmaz karşılığında da yapılabiliyor.


Örneğin, müteahhitlerin kat karşılığında arsanıza bina yapması; bir temlik uygulaması örneği olarak karşımıza çıkıyor. Bu temlik anlaşmalarında tarafların bir sözleşme imzalamaları gerekiyor. Söz konusu temlik sözleşmesi örneği aşağıda yer alıyor. 


Örnek temlik sözleşmesi...


Bir taraftan, [..................Temlik Eden’in adi soyadi/ticaret unvani.....................] (Temlik Eden) ile diger taraftan [..................Temlik Alan’in adi soyadi/ticaret unvani.....................] (Temlik Alan) arasinda asagidaki sartlarla bir Temlik Sözlesmesi akdetmislerdir.


1. Konu


Temlik Eden, [..................temlik borçlusu mal Alicisi’nin adi soyadi/ticaret unvani.....................] ( Alici ) ile aralarinda aktedilmis [..../...../..........] tarihli Satis Sözlesmesi çerçevesinde sattigi mal bedellerine iliskin [..../....../..........] tarihli [............] Sira No.lu fatura konusu [........rakam ve yazi ile...