27 / 05 / 2024

Temsa üretimi 2016

Temsa üretimi 2016

Ar-ge’sini güçlendiren ve farklı pazarlara yönelik olarak ardı ardına yeni modeller sunan Temsa, geçtiğimiz yıl kendi rekorlarını da kırmayı başardı ve 2 bin 900 araç üretip, 750 milyon TL ciro elde etti.

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi nisanda arttı!

19 üyeli Avro Bölgesinde mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretimi, bu yılın nisan ayında mart ayına kıyasla yüzde 0,3 yükseldi. İnşaat üretimi, 2016 yılının nisan ayına kıyasla ise yüzde 3,2 arttı.

Avrupa'da inşaat üretimi Kasım'da arttı!

19 üyeli Avro Bölgesi’nde mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretimi, 2016 yılının kasım ayında ekim ayına kıyasla yüzde 0,4 yükseldi.

TOKİ Nevşehir 4.Etap Konutları 2016'da teslim edilecek!

Nevşehir Belediyesi tarafından TOKİ ile iş birliği halinde yürütülen konut üretimi aralıksız devam ediyor. 754 konutluk konut ağının bu yıl sonuna kadar tamamlanması ve 2016 yılından itibaren teslim edilmesi planlanıyor.

Sigorta sektöründe prim üretimi 15 milyar lirayı aştı!

Türkiye'de faaliyet gösteren sigorta şirketlerinin yılın ilk 7 ayındaki prim üretimi, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,3 artarak 15,2 milyar liraya yükseldi.

Yalova Esenköy Tünelleri 2016’da tamamlanacak!

Esenköy Belediyesi, bu yıl 6 tünel ve 4 viyadükten oluşan Esenköy-Armutlu geçişi projesini devreye sokmuştu. Çalışmalar hız kesmeksizin devam ediyor. Tünel inşaatlarının 2016 yılında tamamlanması planlanıyor...

Çamlıca Camii 2016'da hazır!

Caminin 1 Temmuz 2016 Kadir Gecesi'nde ibadete açılması planlanıyor.Yapımına yaklaşık bir yıl önce başlanan ve kaba inşaatının yüzde 60’ı tamamlanan Çamlıca Camii’nin minareleri yükselmeye başladı...

Çamlıca Camii 1 Temmuz 2016’da ibadete açılacak!

Cumhuriyet tarihinde insaa edilen en büyük cami özelliğine sahip Camlıca Camii'nin minareleri yükselmeye başladı. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Cami 2016 Kadir Gecesi'nde ibadete açılacak" dedi.

Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı 2016'da hizmete girecek!

2016'da hizmete girecek olan Yüksek Hızlı Tren Garında 99 oda ve 198 yatak kapasiteli otel ile 5 bin 367 metrekare kiralanabilir alana sahip ofis yapısı ve yaklaşık 24 bin metrekare kiralanabilir alana sahip mağazalar olması hedefleniyor.

Ankara YHT terminali 2016'da hizmete girecek!

Ankara'da yapımına bir süre önce başlanan ve başkenti modern bir yapıyla buluşturacak Yüksek Hızlı Tren Terminali, 2016'da hizmete açılacak. 2023'te taşınacak yolcu sayısının yılda 70 milyon olması bekleniyor.

Avrupa Bölgesi'nde inşaat üretimi geriledi!

Avrupa istatistik Ofisi'nin (Eurostat) yayınladığı verilere göre,18 üyeli Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi haziranda yüzde 0,7 ve 28 üyeli AB'de de yüzde 0,3 azalış kaydetti.

AB'de inşaat üretimi azaldı!

Avrupa İstatistik Ofisi'nin ( Eurostat ) yayınladığı verilere göre, bu yılın haziran aynıda, mayıs ayına göre mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretimi, Avro Bölgesi'nde ve AB'de geriledi...

Türkiye'nin doğalgaz ithalatı ve üretimi azaldı!

Geçen yıl 2012’ye kıyasla yüzde 1,42 azalırken, üretimi yapılarak satışa sunulan doğalgaz miktarı da yüzde 15 düştü. Yurt içinde üretim yapan toptan satış lisansı sahibi 8 şirket tarafından 2013 yılında 537 milyon metreküp doğal gaz satışa sunuldu...

Melih Meriç: Güvenli ve sağlıklı yapı üretimi sağlanmalı!

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Melih Meriç güvenli ve sağlıklı yapı üretimi sağlanana kadar siyasi iktidarın görev ve sorumluluğunu hatırlatmaya devam ediyor. Yapı üretim sürecinin kâr esasına göre düzenlenmesine karşı çıktığını vurguladı...

Temsa üretimi 2016 Haberi

Temsa üretimi 2016

Temsa Genel Müdürü Dinçer Çelik, bu yıl da an itibariyle ekim ayına kadarki tüm kapasitelerinin dolu olduğuna dikkat çekerek, “Bizim sektörümüzde yılın ilk 6 ayı çok kritik önem taşır. Bu aylarda kapasite sorunu yaşamazsanız, yılın son çeyreğinde zaten sorun yaşamazsınız. Biz şimdiden ekim ayına kadar kapasitemizi doldurduğumuz için bir anlamda rahatız” dedi. Bir dönem fabrikanın anahtarlarının kapıda sallandığını hatırlatan Çelik, “O dönem kapandıktan sonra kendi özümüze döndük. Adana’da, o bölgenin en büyüğü olmanın avantajlarını kullandık. Kendi çevremizde bir ekosistem yaratarak, pazarın ihtiyaç duyduğu ürünleri üreterek büyüdük” ifadesini kullandı. Üretimlerinin yüzde 70’ini iç pazara sattıklarını belirten Çelik, 2016’nın da benzer geçmesini öngördüklerini söyledi. 


‘İşbirliğine bakıyoruz’

Kendilerinin de tüm otomotivciler gibi ürün geliştirme ve maliyetleri düşürme amacıyla farklı işbirliği fırsatlarına baktıklarını kaydeden Dinçer...