29 / 04 / 2024

Çamlıca Camii 2016'da hazır!

Çamlıca Camii 2016'da hazır!

Caminin 1 Temmuz 2016 Kadir Gecesi'nde ibadete açılması planlanıyor.Yapımına yaklaşık bir yıl önce başlanan ve kaba inşaatının yüzde 60’ı tamamlanan Çamlıca Camii’nin minareleri yükselmeye başladı...



Yapımına yaklaşık bir yıl önce başlanan ve kaba inşaatının yüzde 60’ı tamamlanan Çamlıca Camii’nin minareleri yükselmeye başladı.

 

Çamlıca Camii’nin minareleri yükselmeye başladı.Yapımına yaklaşık bir yıl önce başlanan ve kaba inşaatının yüzde 60’ı tamamlanan Çamlıca Camii’nin minareleri yükselmeye başladı. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, yaptığı yazılı açıklamada, aynı anda 37 bini kapalı, 23 bini de açık alanda olmak üzere 60 bin kişinin ibadet edebileceği cami projesinin Çamlıca Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği kontrolünde yürütüldüğünü ve caminin tamamen hayırseverlerin bağışıyla yapıldığını belirtti. Türkmen, yapımı tamamlandığında Cumhuriyet tarihinde inşa edilen en büyük cami olma özelliğini taşıyacak Çamlıca Camii’nin 3 yıl içinde ibadete açılmasının beklendiğini, 37 bin 500 cemaat kapasiteli dev caminin çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini hatırlattı. Caminin 1 Temmuz 2016 Kadir Gecesi’nde ibadete açılması planlanıyor.


Yeni Asya 





Geri Dön