24 / 12 / 2024

temyiz edilmeyen karar

temyiz edilmeyen karar

Temyiz; bir konu hakkında verilen kararın bir kez de üst mahkeme tarafından incelenmesi olarak ifade ediliyor. Hukuk Muhakemeleri Kanunu gereğince temyiz edilemeyen kararlar da bulunuyor. Peki, temyiz edilemeyen kararlar nelerdir?

Kiracılar tahliye kararına nasıl itiraz edebilir? Kiracı tahliye kararını temyiz edebilir mi?

Ev sahibi ve kiracılar arasında sık sık tahliye davaları gündeme geliyor. Peki kiracılar tahliye kararına nasıl itiraz edebilir? Kiracı tahliye kararını temyiz edebilir mi?

Akiş GYO'nun davası temyiz edildi!

Akiş GYO'nun davanın reddine ilişkin Mahkeme kararına karşı davacı tarafın istinaf başvurusunun reddine dair İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 12. Hukuk Dairesi kararı davacı tarafça temyiz edildi, davalılarca temyize cevap verildi. 

Akiş GYO'nun sorumluluk davasında yeni karar!

Akiş GYO, şirket yönetim kurulu üyeleri aleyhine açılan sorumluluk davasının reddine ilişkin mahkeme kararına karşı davacı tarafın istinaf başvurusunun, temyiz yolu açık olmak üzere esastan reddine karar verdi. 

Akiş GYO'nun lehine ret kararına karşı temyiz yoluna gidildi!

Akiş GYO'nun lehine ret kararına karşı davacının istinaf başvurusunun reddine karşı davacı tarafça temyiz yoluna gidildi ve şirket tarafından temyize cevap verildi. 

AİHM'den, miras anlaşmazlığını 'şeriat kanunlarına göre' çözen mahkeme için tazminat kararı!

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) temyiz organı olan Büyük Daire, Batı Trakya’da bulunan Türk azınlığı yakından ilgilendiren ve ‘şeriat davası’ olarak bilinen Hatice Molla Salih davasında tazminat kararını açıkladı.

Akiş GYO'nun davasının reddine karar verildi!

Akiş GYO, 2015 yılına ait Olağan Genel Kurul gündemine ilişkin bazı kararların iptali istemli dava ile ilgili temyiz yolu açık olmak üzere esastan reddine karar verildi.

Akmerkez GYO'nun dava temyiz talebi reddedildi!

Akmerkez GYO'nun şirket lehine verilen kesin Mahkeme kararına karşı davacı tarafın istinaf başvurusunun reddine istinaden yaptığı temyiz talebi kesin olarak reddedildi.

Süresinde teslim edilmeyen evin kredisine durdurma kararı!

Aydın'da ön ödemeli satış sözleşmesi imzalayarak müteahhidin yönlendirmesiyle bir bankadan kredi çeken kişi, süresinde teslim edilmeyen konut için ödediği krediyi dondurmak için verdiği hukuk mücadelesini kazandı...

Teslim edilmeyen evin kredisine 'durdurma' kararı!

14 ay içinde tamamlanacağı söylenen konutu kendisine süresinde teslim edilmeyen ve müteahhit ile anlaşma yapan bankadan çektiği kredinin ödemelerinin durdurulması için dava açan kişinin isteği haklı bulundu.

Barış İnşaat mahkemenin iflas kararına ilişkin temyize gitti!

Ankara 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, 50 yıldır inşaat sektöründe faaliyet gösteren Barış İnşaat'ın iflasına karar verdi. Şirket konuya ilişkin temyiz yoluna gitti. Nihai karar henüz verilmedi...

Akmerkez GYO'nun özel denetçi davasında temyiz yoluna başvuruldu!

Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na özel denetçi tayin edilmesi talebi ile açılan davaya ilişin olarak; şirket ehine verilmiş olan kesin Mahkeme kararına karşı davacı tarafça istinaf başvurusunun kabul edilmemesine istinaden temyiz yoluna başvuruldu...

Tüketici Mahkemesi'nin kararı: Ev bitmediyse para faiziyle iade!

Tüketici Mahkemesi, satın aldığı ev zamanında teslim edilmeyen tüm vatandaşları ilgilendiren emsal bir karar verdi. Bu kapsamda; müteahhit ve kredi veren banka, tüketicinin ödediği parayı faiziyle iade edecek.

Doğuş GYO Maslak imar planı davasında temyiz yoluna başvurulacak!

Doğuş GYO'nun 1/1000 Ölçekli Maslak ve Çevresi Uygulama İmar Planı'nın iptali talebi davasında istinaf talebinin reddine karar verilmiş olup, yasal süresi içerisinde bu karara karşı temyiz yoluna başvurulacak...

temyiz edilmeyen karar Haberi

temyiz edilmeyen karar

Temyiz edilemeyen kararlar nelerdir?

Temyiz; bir konu hakkında verilen kararın bir kez de üst mahkeme tarafından incelenmesi olarak ifade ediliyor. Adli yargıda üst mahkeme Yargıtay, idari yargıda ise Danıştay olup; İdare ve vergi mahkemelerinin bazı kararlarına karşı bölge idare mahkemesine itiraz edilebiliyor. 


Söz konusu temyiz, yasal süresi içerisinde mahkemeye verilecek bir dilekçe ile yapılıyor. Bu dilekçede, neden hükmün bozulmasını isteminin gösterilmesi gerekiyor.


Yargılama esnasında oluştuğunu düşünülen hukuka aykırılıkların tamamını sıra numarası vererek açıkça yazılması gerekiyor. Temyiz dilekçesi taraf sayısından bir fazla nüsha halinde teslim ediliyor.


6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu gereğince temyiz edilemeyen kararlar da bulunuyor. Peki,temyiz edilemeyecek kararlar nelerdir?


Temyiz edilemeyen kararlar, kanunda 362. maddede yer alıyor. Kanun esasları gereğince, çekişmesiz yargı işlerinde verilen kararlar hakkında temyiz yapılamıyor.


Temyiz edilemeyen kararlar..

MADDE 362- (1) Bölge...