30 / 04 / 2024

temyiz harcı

temyiz harcı

2016 yılında uygulanacak temyiz, istinaf ve itiraz harçları 2016 yılı Yargı Harçları tarifesinde yer alıyor. Buna göre, Yargıtay hukuk dairelerine yapılacak temyiz başvurularında 143,50 TL harç ödenecek..

Tapu harcı kredi kartı ile ödenir mi?

Tapuda yapılan devir hizmet için tapu harçlarının hem alıcı tarafından hem de satıcı tarafından ödenmesi gerekiyor. Mevcut durumda tapu harcı, nakit olarak ödeniyor. Peki, tapu harcı kredi kartı ile ödenir mi?

Tapu harcını kanunen kim öder?

Taşınmaz mal alım satım işlemlerinin eksiksiz gerçekleşebilmesi için gerekli belgelerin temin edilmesi ve tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu harcını kanunen kim öder? İşte yanıtı..

Tapu harcına itiraz edilir mi?

Taşınmaz malların alım satım işlemlerinde satış bedeli üzerinden tapu harcı oranında harç tahsil edilmesi isteniyor. Peki, ödenmesi istenen tapu harcına itiraz edilir mi? Tapu harcı cezasına itiraz edilir mi?

Tapu harcına KDV dahil mi?

Taşınmaz alım satım işlemlerinin tamamlanabilmesi için, satış bedeli üzerinden belli oranlarda tapu harcının ve KDV'nin ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu harcına KDV dahil mi? İşte yanıtı..

Tapu harcı hesaplama tablosu!

Tapu dairesinde gerçekleşen taşınmaz mal tapu devir işlemleri için belli oranlarda tapu harcı ödemesinin yapılması isteniyor. Peki, tapu harcı nasıl hesaplanır? İşte tapu harcı hesaplama tablosu...

Tapuda bağışlama harcı ne kadar?

Taşınmaz mülkiyetinin devir işlemleri taşınmazın bağlı olduğu Tapu Dairesinde gerçekleşiyor. Peki, tapuda bağış nasıl yapılır? 2014 yılı tapuda bağışlama harcı ne kadar? İşte tapu bağış oranları..

Faizsiz konut kredisinde tapu harcı muafiyeti!

2985 sayılı Toplu Konut Kanununun Ek 2 nci maddesi kapsamında kullandırılacak kredilerle ilgili ipotekler ile bu konutların tapuya tescil işlemi, harçtan muaf tutuluyor. İşte konut kredisi tapu harcı muafiyeti..

Tapu harcı cezası ne kadar?

48 Seri Nolu Harçlar Kanunu Genel Tebliği gereğince, tapu ve kadastro harcı ödemeleri sırasında eksik beyanda bulunma cezası nedir? Eksik ödenen tapu harcı cezası ne kadar?

Tapu harcı pişmanlık dilekçesi nereye verilir?

Eksik tapu harcı cezası ile karşılaşmak istemeyen kimseler pişmanlık dilekçesi vererek, eksik beyanı tamamlama talebinde bulunabiliyor. Peki, tapu harcı pişmanlık dilekçesi nereye verilir? Dilekçe nasıl yazılır?

Tapu harcı eksik ödenirse ne olur?

Taşınmaz alım satım işlemlerinde, tapu dairesinde hem alıcı hem de satıcı tarafından harç ödenmesi gerekiyor. Peki gerçek satış bedeli üzerinden ödenmesi gereken tapu harcı eksik ödenirse ne olur?

Eksik ödenen tapu harcı cezası!

Tapu dairesinde yapılan devir hizmetine karşılık olarak tapuda belli oranlarda harç ödemelerinin yapılması gerekiyor. Harcın eksik ödenmesi durumunda ceza kesiliyor. İşte eksik ödenen tapu harcı cezası..

İnşaat ruhsatı yenileme harcı ne kadar?

İmar Kanunu gereğince bir arsa üzerinde inşaat çalışmalarına belli bir süre içerisinde başlanılıp, bitirilmesi gerekiyor. Belirlenen sürede inşaat bitmediği takdirde ruhsatın yenilenmesi gerekiyor. Peki, inşaat ruhsatı yenileme harcı ne kadar?

İşgal harcı tarifesi 2014!

Belediye sınırları içinde bulunan yerlerden herhangi birinin satış yapmak veya sair maksatlarla işgal edilmesi durumunda belli tarifelerde işgal harcı ödeniyor. İşte işgal harcı tarifesi 2014..

temyiz harcı Haberi

temyiz harcı

Temyiz ve itiraz harçları 2016!

2016 yılında uygulanacak temyiz, istinaf ve itiraz harçları 2016 yılı Yargı Harçları tarifesinde yer alıyor. Buna göre, Danıştaya yapılacak temyiz başvurularında 143,50 TL harç ödemesi yapılması gerekiyor.


Ayrıca, Yargıtay hukuk dairelerine yapılacak temyiz başvurularında ise 143,50 TL harç ödenmesi gerekiyor. Diğer Temyiz ve itiraz harçları 2016 şu şekilde sıralanıyor;


Temyiz, istinaf ve itiraz harçları (6217 sayılı Kanunun 13 üncü maddesi ile değişen şekli. Yürürlük:14/4/2011)

a)Yargıtay hukuk dairelerine yapılacak temyiz başvurularında 143,50


b)(Anayasa Mahkemesi'nin 20/10/2011 tarihli ve E.: 2011/54, K.: 2011/142 sayılı Kararı ile iptal edilmiştir. )  


c)Danıştaya yapılacak temyiz başvurularında 143,50


d)Yürütmenin durdurulmasına ilişkin itirazlar dahil olmak üzere bölge idare mahkemelerine (6545 sayılı Kanunun 2 nci maddesiyle değişen ibare. Yürürlük: 28/6/2014) yapılacak istinaf yolu başvurularında