07 / 07 / 2024

Tepebaşı Tiyatrosu

Tepebaşı Tiyatrosu

1961 yılında İstanbul Belediyesi, Tepebaşı'ndaki Dram Tiyatrosu binasının yetersiz kaldığına karar vermiş ve binayı yıktırma kararı almış. Tepebaşı Gazinosu, tiyatro binası haline getirilecekmiş ve tiyatro burada faaliyetlerine devam edecekmiş.

Tepebaşı Belediyesi 22 konutu satışa çıkarıyor!

Tepebaşı Belediyesi, Uluönder Mahallesi’nde belediyeye ait olan arsa üzerinde kat karşılığı inşaat sözleşmesi apsamında inşaat çalışmaları tamamlanan 22 adet konut satışa sunuluyor. 

Tepebaşı Belediyesi'ne ait 22 konut ihaleye çıkarılıyor!

Tepebaşı Belediyesi, Uluönder Mahallesi’nde belediyeye ait olan arsa üzerinde kat karşılığı inşaat sözleşmesi kapsamında yer alan ve yapımı tamamlanan 22 adet konutu satışa sundu. 

Kestel Açık Hava Tiyatrosu 3 ay sonra açılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kestel Açık Hava Tiyatrosu’nda yürütülen çalışmaları inceledi. Merkez 3 ay sonra hizmete açılacak.

Eskişehir Tepebaşı TOKİ'de sözleşme dönemi sona eriyor!

Eskişehir Tepebaşı Aşağısöğütönü TOKİ projesi için sözleşme dönemi bugün itibariyle sona eriyor. 

Tepebaşı'nda emlak vergisi ödemeleri için vezneler hafta sonu açık!

Gayrimenkul sahiplerinin ödemeleri gereken  emlak ve çevre temizlik vergisinde 2. taksit ödemeleri 30 Kasım'da sona erecek. Tepebaşı'nda emlak vergisi ödemeleri için vezneler hafta sonu açık olacak. 

Eskişehir Tepebaşı Aşağısöğütönü Emekli kura sonucu!

Eskişehir Tepebaşı Aşağısöğütönü Emekli kura sonucu henüz açıklanmadı. Projede 252 adet konut bulunuyor.

Tepebaşı Aşağısöğütönü kura sonucu 10 Kasım 2017!

Tepebaşı Aşağısöğütönü kura sonucu 10 Kasım 2017 henüz açıklanmadı. Tepebaşı Aşağısöğütönü kura sonucu 10 Kasım 2017 açıklanır açıklanmaz Emlakkulisi.com'da yer alacak.

İznik Roma Tiyatrosu özgün kimliğine kavuşuyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi yaptığı çalışmalarla İznik Roma Tiyatrosu'nu özgün kimliğine kavuşturuyor.

Myra Antik Tiyatrosu restorasyona hazır!

Antalya'da bölgenin en iyi korunmuş 11 bin kişilik Myra Antik Tiyatrosu kazılarında ortaya çıkarılan yapının sahne binasına ait mimari malzemeler dev bir puzzle gibi sayısal ortamda birleştirilip restorasyona hazır hale getirildi.

Tarihi Tepebağ Ortaokulu'nda restorasyon sürüyor!

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, merkez Seyhan İlçesi'nde restorasyonu devam eden tarihi Tepebağ Ortaokulu'nda inceleme yaptı.

Tarihi Adana Tepebağ Ortaokulu restore edilmeyi bekliyor!

Adana Tepebağ Höyüğü’nde yer alan 1880 yılında yaptırılan Tepebağ Ortaokulu restore edileceği günü bekliyor. 1998 Adana depremine kadar eğitim hizmet veren okul çürümeye terk edildi.

Eskişehir Tepebaşı'nda Kent Enstitüsü kurulacak!

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, yüzbinlerce insanın yararlanacağı Kent Enstitüsü kuracak. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Anadolu Üniversitesi tarafından hazırlanan modüllerle uzaktan eğitim modeliyle eğitim verileceğini açıkladı.

Muammer Karaca Tiyatrosu restorasyon için izin bekliyor!

Beyoğlu'ndaki Muammer Karaca Tiyatrosu için yıkım tartışmaları sürüyor. 5 yıldır atıl durumda bulunan tiyatro salonu için İBB'den açıklama geldi. Salon, restorasyon için onay bekliyor.

Tepebaşı Tiyatrosu Haberi

Tepebaşı Tiyatrosu

TARİHİ DRAM TİYATROSU BİNASI DA YIKTIRILACAK


Yeni dram tiyatrosu eski Tepebaşı Gazinosu'nda açılacak.


BELEDİYE'NİN Tepebaşı'ndaki Dram Tiyatrosu'nun bugünkü hali ile çalışmasına imkan olmayacağı hakkında ilgili fen heyeti rapor vermiştir.

  

  Bu rapor üzerine Belediye Başkanlığı harekete geçmiş ve yeni bir tiyatro salonu temin etmeye karar vermiştir. 

  Yapılan araştırmalardan sonra, halen Tepebaşı Tiyatrosu'nun arkasında bulunan ve tahliye edilmiş olan gazinonun tiyatro haline getirilmesi uygun görülmüştür. Yapılacak bir keşifle saz salonu, anfi haline getirilecek ve kısa bir zaman sonra Dram Tiyatrosu burada çalışacaktır. Mevcut Dram Tiyatrosu binası da yıktırılacaktır.

  Ay sonunda faaliyete geçecek olan tiyatroların gece temsillerinde her semte dönüş vasıtası konacaktır. İ.E.T.T idaresiyle gerekli temaslara başlanmıştır. 


Akşam Gazetesi 21 Eylül 1961 



Abdullah Kutalmış...