17 / 05 / 2024

Tepecik Höyüğünde kazı çalışmaları başladı mı

Tepecik Höyüğünde kazı çalışmaları başladı mı

Aydın'ın Çine ilçesine bağlı Karakollar mahalesinde, kazı çalışmalarına 2004 yılında başlanan Tepecik Höyüğü kazılarında elde edilen bulgular, höyüğün tarihi ve kültürel önemini de giderek arttırıyor.

Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunda Değişiklik!

On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunda Değişiklik!

On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu...

Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun!

Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun bugünkü 31167 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanacak yürürlüğe girdi.

Vergi Kanunları İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde (KHK) Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

HerDem Sağlıklı Yaşam Köyü’nde örnek konak ziyarete açıldı!

HerDem Sağlıklı Yaşam Köyleri’nin ilki İstanbul’da kapılarını açmaya hazırlanıyor. HerDem Sağlıklı Yaşam Köyü’nde çalışmalar hızla devam ederken ilk örnek konak tamamlandı ve ziyarete açıldı.

TOKİ Konya Ahırlı ve Yalıhüyük Konutları'nın ihalesi yapıldı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Konya’nın Ahırlı İlçesi’nde 121, Yalıhüyük İlçesi’nde 59 olmak üzere hayata geçirilecek olan toplam 180 konutun ihalesi gerçekleştirildi.

TOKİ Konya Hüyük 88 konut ihalesi 31 Mayıs'ta!

TOKİ tarafından Konya İli Hüyük İlçesi Hüyük Mahallesi'nde hayata geçirilecek olan 88 konut için ihale tarihi belli oldu.

Konya Hüyük'e 4,8 milyon liralık prestij cadde!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Yeni Büyükşehir Yasası sonrası Hüyük İlçesi’nde 4,8 milyon liralık prestij cadde yatırımı gerçekleştirdi.

4 maddede site yönetiminde kararların yok hükmünde olma hali!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "site yönetiminde kararların yok hükmünde olma hali" konusunu kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı..

Muğla Tlos Antik Kenti'nde kazı çalışması başladı!

Muğla Tlos Antik Kenti'nde, 2016 sezonu kazı çalışmaları başladı. UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan antik kentte, bu yılki kazı sezonunda kent bazilikası, tiyatro ve stadyum alanında çalışma yapılacak.

Kastamonu Pompeiopolis Antik Kenti'nde kazı çalışmaları başladı!

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesi Zımbıllı Tepe mevkisinde, tarihi Paflagonya bölgesinin başkenti Pompeiopolis Antik Kenti'nde 2016 yılı kazı çalışmaları başladı.

Adana Tepebağ Höyüğü'ndeki kazı çalışmalarında son durum!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü: "Kazılarda, 3 bin 500 yıllık tarih gün ışığıyla buluştu" "Çalışmalarda, pipo, ağırlık, kandil, sikke, amfora, unguentarium ve figürinler ile çeşitli çanak çömlek parçaları bulundu"

Yozgat Pteria Antik Kenti'nde kazı çalışmaları tamamlandı!

Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Şahmuratlı köyü yakınlarında bulunan "Kayıp Şehir Pteria Antik Kenti"nde kazı sezonu tamamlandı. Kazı sonunda Demirçağı'na ait binalar, odalar, objeler ve buluntu grupları elde edildi.

Tepecik Höyüğünde kazı çalışmaları başladı mı Haberi

Tepecik Höyüğünde kazı çalışmaları başladı mı


Aydın'ın Çine ilçesine bağlı Karakollar mahalesinde, kazı çalışmalarına 2004 yılında başlanan Tepecik Höyüğü kazılarında elde edilen bulgular, höyüğün tarihi ve kültürel önemini giderek arttırıyor.


Kazı başkanı, Ankara Hacettepe Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Profesör Dr. Sevinç Günel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tepecik Höyüğü'nün sıradan bir yerleşim yeri olmadığını, tarihte önemli kültür ve ticaret merkezi konumunda bulunduğunu belirtti. 


Kazıların 10 yıldır sürdüğünü, uzun bir süre daha devam edeceğinin tahmin edildiğini bildiren Günel, çalışmalarda elde edilen bulguların höyüğün öneminin giderek arttığına dikkati çekti.


Günel şunları kaydetti:


"Bugüne kadar yaptığımız kazılar neticesinde elde edilen veriler, tarihi ve tarih öncesi dönemlere ait kültür tabakalarının kalıntılarını ortaya koydu. Kazıdaki amaç, antik dönemler öncesinde yaşayan yerli halkın kültürünü gün ışığına çıkarmaktı. Bu açıdan kazı, çok önemli. Bu coğrafya ve...