19 / 05 / 2024

Terekenin resmi tasfiyesi

Terekenin resmi tasfiyesi

Medeni Kanun gereğince, her mirasçı, mirası ret veya resmî deftere göre kabul edeceği yerde terekenin resmî tasfiyesini isteyebiliyor. Peki, terekenin resmi tasfiyesi nasıl olur? İşte terekenin resmi tasfiyesi usulü...

Gaziantep İmar Yönetmeliği Resmi Gazete'de!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte yapı ve yapılaşma ile projelendirmeye ve denetime ilişkin usul ve esaslar...

Emlak Konut Ataşehir Resmi Kurum Binası'nın kesin kabulü onaylandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı projelerinden İstanbul Ataşehir Resmi Kurum Binası A Blok İkmal İnşaatı İşi'nin kesin kabul tutanağı onaylandı...

Milli Emlak Genel Tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı!

Maliye Bakanlığının Milli Emlak Genel Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

Şanlıurfa Fuar Merkezi'nin resmi açılışı 11 Nisan'da!

Resmi açılışı 11 Nisan’da yapılacak olan Şanlıurfa Fuar Merkezi’nin inşaatı hızla sürerken, organizatörler fuar tarihi almak için adeta sıraya girdi.

Isı yalıtımı genel şartnamesi Resmi Gazete'de!

Isı Yalıtım İşleri Genel Teknik Şartnamesi ve Yapısal Yangın Güvenliği İşleri Genel Teknik Şartnamesi bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

Emlak Konut Ataşehir Resmi Kurum Binası değerleme raporu yayınlandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Emlak Konut Ataşehir Resmi Kurum Binası değerleme raporu yayınlandı.

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattının resmi açılışı 30 Ekim'de!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattının resmi açılışının 30 Ekim'de yapılacağını açıkladı..

Kamu Sosyal Tesisleri Tebliği Resmi Gazete'de!

Kamu Sosyal Tesislerinin İşletilmesine İlişkin Tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğ, İdareler tarafından işletilen sosyal tesisleri kapsıyor..

Yeni Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği Resmi Gazete'de!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Yeni Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik 1 Ekim 2017 tarihi itibari ile geçerli olacak..

KDV uygulama tebliğinde değişiklik tebliği Resmi Gazete'de!

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğe iki yeni madde eklendi..

Milli Emlak Genel Tebliği'nde değişiklik tebliği Resmi Gazete'de!

Milli Emlak Genel Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğ kapsamında bir hüküm çıkarılarak, başka bir hüküm eklendi..

Asansörlerin tasarımına ilişkin tebliğ Resmi Gazete'de!

Asansörlerin tasarımına ilişkin usul ve esaslara dair tebliğ 14 Haziran 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yer aldı. İşte tebliğ metni..

Emlak Konut Ataşehir Resmi Kurum Binası A Blok İkmal İnşaatı İşi Aydur İnşaat'ın!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın projelerinden olan İstanbul Ataşehir Resmi Kurum Binası A Blok İkmal İnşaatı İşi' nin sözleşmesi imzalandı.

Terekenin resmi tasfiyesi Haberi

Terekenin resmi tasfiyesi

Terekenin resmi tasfiyesi nasıl olur?

Terekenin resmi tasfiyesinin nasıl yapılması gerektiği, Medeni Kanun kapsamında açıklanıyor. Kanun gereğince, her mirasçı, mirası ret veya resmî deftere göre kabul edeceği yerde terekenin resmî tasfiyesini isteyebiliyor.

Aynı zamanda mirasbırakanın alacaklıları da vasiyetnamenin açılmasından başlayarak üç ay içinde, terekenin resmî tasfiyesini isteyebiliyor.


A. Koşulları

I. Mirasçıların istemi ile

MADDE 632.- Her mirasçı, mirası ret veya resmî deftere göre kabul edeceği yerde terekenin resmî tasfiyesini isteyebilir.


Bu istem, birlikte mirasçı olanlardan birinin mirası kabul etmesi hâlinde dikkate alınmaz. Resmî tasfiye hâlinde mirasçılar, terekenin borçlarından sorumlu olmazlar.


II. Mirasbırakanın alacaklılarının istemi ile

MADDE 633.- Mirasbırakanın alacaklarını elde edemeyeceklerinden inandırıcı sebeplerle kuşku duyan alacaklıları, istedikleri hâlde alacakları ödenmediği veya kendilerine güvence verilmediği takdirde, mirasbırakanın ölümünden ya da vasiyetnamenin açılmasından başlayarak üç ay içinde, terekenin resmî...