05 / 07 / 2024

terekenin tasfiyesi

terekenin tasfiyesi

Resmi tasfiye, hem mirasçıların istemi ile hem de mirasbırakanın alacaklılarının istemi ile yapılabiliyor. Terekedeki taşınmazlar, açık artırma veya bütün mirasçıların kabulü hâlinde pazarlık yoluyla satılıyor. Peki, iflas tasfiyesi nedir?

Terekenin tasfiyesi nasıl yapılır?

Medeni Kanun gereğince, her mirasçı, mirası ret veya resmî deftere göre kabul edeceği yerde terekenin resmî tasfiyesini isteyebiliyor. Peki, terekenin tasfiyesi nasıl yapılır? İşte terekenin tasfiyesi işlemleri..

Hacizli malların satışında yeni sistem yarın başlıyor: Borçlular öncelikli alıcı olacak! 

Muhafazasına gerek kalmayan hacizli malların tasfiyesi ile ilgili süreç yarın resmen başlıyor. Dettaylar tek tek açıklandı. İşte ayrıntılar...

Çiftçinin borç defteri kabardı, 4 milyar liralık borç takibe düştü!

Çiftçinin 190 milyar lirası bankalara olmak üzere toplam borcunun 250 milyar liraya yaklaştığını belirten Türkiye Ziraatçılar Derneği Başkanı Demirtaş, tarım sektörüne verilen desteğin GSYH'nin yüzde 1'i seviyesine çıkarılması ve çiftçi borçlarının tasfiyesi için özel bir sistem getirilmesi gerektiğ

KYK borçları, sicil affı, maske cezaları, işçilere fatura desteği... Milyonları ilgilendiren düzenleme yürürlükte!

KYK borç faizlerinin silinmesi, icra takibindeki 2 bin lira ve altı alacakların tasfiyesi, senet ve kredi borçları için sicil affı gibi değişiklikleri kapsayan ekonomik düzenlemeler resmen yürülüğe alındı. İşte milyonlarca kişiyi ilgilendiren o düzenlemenin detayları...

Evim mağdurlarının yüzü güldü! Alacaklar için çözüm bulundu!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun tasfiye ettiği 21 evim firmasına para ödeyen 49 bin 419 kişinin paralarının bir bölümü, tasfiyesi yapılan firmaların araç satışıyla giderilirken, bir kısmını da TMSF'nin karşılaması öngörülüyor.

21 tasarruf finansman şirketinin tasfiyesi TMSF tarafından yönetilecek!

Geçtiğimiz günlerde tasfiye kararı alınan toplam 21 tasarruf finansman şirketinin çözümlemesini Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu sağlayacak.

Eyüboğlu ailesi miras kavgasında tasfiye kararı!

Demir çelik sektörünün önemli ailelerinden biri olan Eyüboğlu Ailesi miras kavgası nedeniyle yok olma eşiğine geldi. Mahkeme aileye ait olan EPAŞ Endüstri Mamulleri AŞ’nin tasfiyesi karar verdi. Tasfiye edilen şirkette neredeyse 200'e yakın gayrimenkul yer alıyordu.

Yeşil GYO'nun yarım kalan projeleri için sözleşme imzalandı!

Yeşil GYO'nun kredi borclarının tasfiyesi, protokol kapsamında belirlenen hususların yerine getirilmesi kaydıyla olusturulucak olan ilave finansman ile İnnovia 4, İnnovia Arifiye ve Elexia Tuzla projelerinin tamamlanması için mutabakat saglandı. 

Caprice Gold’un tasfiyesi için harekete geçildi!

İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından iflâsına karar verilen Caprice Gold Gayrimenkul Yatırım Turizm şirketinin tasfiyesine başlanması için harekete geçildi. Fadıl Akgündüz'e ait 'Jet Fadıl' markasının da olduğu 17 markaya iflas şerhi konuldu.

Mirasçılar dikkat! Veraset ilamı ile mal varlığını öğrenin!

Mirasçıların notere başvurarak mirasçılık belgesi, eski adıyla veraset ilamı alması gerekiyor.  Miras bırakan bu yolla öğrenemediği mal varlığı için terekenin tespiti davası açarak mal varlığının mahkeme kanalıyla da tespitini sağlayabiliyor.

Kervansaray'dan Galeri Kristal borçlarının yapılandırılması hakkında açıklama!

Kervansaray Yatırım Holding, Aareal Bank AG'den alacak temlikiyle Galeri Kristal'e temlik olunan, temlik alacaklısı Galeri Kristal'e karşı borçların yapılandırılması ve tasfiyesi hakkında açıklama yaptı...

Kervansaray borç yapılandırması ve tasfiyesi için görüşmelere başladı!

Kervansaray Yatırım Holding, Galeri Kristal Tur. İnş. Paz. Ve Tic. A.Ş. ile borcun yapılandırılması ve tasfiyesi için görüşmelere başladı...

Tat Towers'ta reklam krizi!

Tat Towers’ın dış cephesi, 3 milyon 300 bin liraya kiralandı. Mehmet Tatlıcı, terekenin 6 milyon 700 bin lira zarara uğratıldığını ileri sürdü. Savcılık takipsizlik kararı verdi...

Kooperatifin tasfiyesi ne kadar sürer?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Tasfiye kararı almış bir kooperatif ne sürede tasfiye olmalıdır? Bizim kooperatifimiz beş yıl önce tasfiye kararı aldı ama halen tasfiye olunmadı. Bu tasfiye işlemi bitmeden sitede yönetim oluşabilir mi?' sorusunu yanıtladı.

terekenin tasfiyesi Haberi

terekenin tasfiyesi

İflas tasfiyesi nedir?

Medeni Kanun gereğince resmi tasfiye, hem mirasçıların istemi ile hem de mirasbırakanın alacaklılarının istemi ile yapılabiliyor. Her mirasçı, mirası ret veya resmî deftere göre kabul edeceği yerde terekenin resmî tasfiyesini isteyebiliyor.


Buna karşın, mirasbırakanın alacaklarını elde edemeyeceklerinden inandırıcı sebeplerle kuşku duyan alacaklıları, istedikleri hâlde alacakları ödenmediği veya kendilerine güvence verilmediği takdirde, mirasbırakanın ölümünden ya da vasiyetnamenin açılmasından başlayarak üç ay içinde, terekenin resmî tasfiyesini isteyebilirler.


Resmî tasfiye, mirasbırakanın yürüyen işlerinin tamamlanmasını, borçlarının yerine getirilmesini, alacaklarının tahsilini, vasiyet borçlarının terekenin olanağı ölçüsünde yerine getirilmesini, zorunlu olduğu takdirde mirasbırakanın haklarının ve borçlarının mahkemece tespitini ve mallarının paraya çevrilmesini kapsar. 


Tasfiye memuru, tereke ile ilgili dava, takip ve idarî işlemler hakkında mirasçılara bilgi vermekle yükümlüdür.


Terekedeki taşınmazlar, açık artırma veya bütün mirasçıların kabulü hâlinde...