13 / 05 / 2024

Terkos Gölü ağaçlandırma çalışmaları

Terkos Gölü ağaçlandırma çalışmaları

İstanbul ' un en önemli su havzası Terkos Gölü ' nde 20 yıllık ağaçlandırma çalışmaları meyvesini verdi. Çölleşme tehlikesiyle yüz yüze kalan bölgede bir vaha oluşturuldu...

Binlerce kişiyi ilgilendiren yapılandırma için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çok önemli çağrı!

Seçimler öncesi hükümetten özellikle küçük esnaf ve KOBİ’leri ilgilendiren önemli bir adım daha atıldı. Buna göre, devlete olan prim borcu, vergi ve cezalara yapılandırma geliyor. İşte Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı bu yapılandırması için hükümete onbinlerce esnafı heyecanlandıracak bir çağrı geld

Özel ağaçlandırma yapmak isteyene devletten arazi desteği!

Özel ağaçlandırma yapmak isteyenlere OGM büyük bir fırsat sunuyor. Bozuk ve açıklık vasıftaki devlet ormanlarında yapılacak özel ağaçlandırma ve imar ihya başvuruları için müracaatlar başladı. Başvurular Nisan ayı boyunca e-Devlet üzerinden yapılacak.

Özel ağaçlandırma sistemi ile kıyılar imara mı açılıyor?

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Saygı Öztürk bugünkü köşesinde özel ağaçlandırma yönetmeliğini kaleme aldı.

Murat Kurum'dan Salda Gölü açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Salda Gölü'yle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Bakan Kurum, "Salda Gölü'nden ev fotoğrafları geldi, onlar da oranın görüntüsüyle alakalı değildi." dedi.

31 Ağustos milat olacak: 500 milyar liralık yeniden yapılandırma!

Toplam 500 milyar liraya ulaşan yeniden yapılandırma düzenlemesi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. Düzenlemeye göre yeniden yapılandırılacak borçlarda milat 31 Ağustos 2020 olacak.

11 milyon metrekare Hazine arazisi ağaçlandırma için kiraya verildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada yerli üretimi desteklemek amacıyla ağaçlandırmada kullanılmak üzere 2019 ve 2020'nin ocak-temmuz döneminde 11 milyon metrekarelik Hazine arazisinin vatandaşlara kiralandığını söyledi.

Murat Kurum'dan Salda Gölü açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Salda Gölü ile ilgili olarak, "Salda'mızı da Türkiye'deki tüm doğal alanlarımızı da edebimizle koruyacağız" dedi...

Murat Kurum'dan Salda Gölü açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum yaptığı açıklamada "Paylaşılan olumsuz görüntüler, Salda Gölü’nü koruma eksenli projemizi kesinlikle yansıtmamaktadır." ifadelerini kullandı.

Gülizar Biçer Karaca'dan Salda Gölü açıklaması! 

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, millet bahçesi yapımı için Salda Gölü'nde başlanan inşaatın durdurulması için çağrıda bulundu...

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül açıkladı: O işletmelerden kira alınmayacak!

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlem çalışmaları kapsamında değerlendirmelerde bulundu. Abdulhamit Gül, iş yurtları bünyesinde kiracı olan işletmelerden bu süreçte kira alınmayacağını da bildirdi…

TOKİ'den Salda Gölü açıklaması! 

TOKİ yaptığı açıklamada, Salda Gölü'nde yapılaşma ve betonlaşma olduğuna ilişkin sosyal medyada yer verilen görüntülerin, göl ve çevresindeki çalışmalara ait olmadığını belirtti.

Martı GYO'dan yapılandırma açıklaması!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yapılandırma görüşmeleri hakkında açıklama yaptı.

Konut kredisi yapılandırma nasıl yapılır?

Kamu bankaları yüzde 0.99 faiz oranı ile konut kredisi yapılandırmaya başladı. Konut kredisi yapılandırma nasıl yapılır? Yapılandırma yaparken nelere dikkat edilmeli?

Terkos Gölü ağaçlandırma çalışmaları Haberi

Terkos Gölü ağaçlandırma çalışmaları

İstanbul'un en önemli su havzası Terkos Gölü'nde 20 yıllık ağaçlandırma çalışmaları meyvesini verdi. Çölleşme tehlikesiyle yüz yüze kalan bölgede bir vaha oluşturuldu.


İstanbul'un 3 büyük doğal gölünden biri olan ve şehrin su ihtiyacını önemli ölçüde karşılayan Terkos Gölü'nde, şiddetli Karadeniz rüzgârının etkisiyle kum erozyonu oluşmaya başladı. Tehlike 15 km uzunluğunda ve 5 km genişliğinde bir alana kadar yayıldı. Karadeniz ile Terkos'u ayıran kumluk alan 100 metreye kadar düştü. Deniz suyunun göle karışmasına az süre kala Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile İSKİ Genel Müdürlüğü, bu büyük çevre felaketi için eylem planı hazırladı. 


20 YILDA 3 MİLYON AĞAÇ 


Karadeniz ile Terkos'un birleştiği alanda erozyonu yavaşlatmak için kilometrelerce uzunlukta çit örüldü. Ardından çayırlandırma operasyonu gerçekleştirildi. İSKİ ise dalgakıranlar yaparak Karadeniz'in etkisini en alt düzeye...