10 / 05 / 2024

Terkos Gölü kanalizasyon

Terkos Gölü kanalizasyon

1989 yılında İstanbul'un en büyük içme suyu deposu Terkos Gölü'nü besleyen Istranca Deresi'ne 12 köyün kanalizasyonu akıyormuş. Köylüler, Çatalca Kaymakamlığı'na ve İstanbul Valiliği'ne yaptıkları başvurulardan bir sonuç alamamışlar.

Gülşehir'de alt yapı çalışmaları başladı!

Gülşehir ilçesinde, projelendirilen alt yapı ve kanalizasyon çalışmalarına başlanması dolayısıyla tören düzenlendi.

Manisa Sarıgöl'e arıtma tesisi inşa edilecek!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün Sarıgöl’ü atıksu kirliliğinden arındıracak olan atıksu arıtma tesisi için proje çalışmalarında sona gelindi.

Manisa Sarıgöl'ün 10 mahallesine altyapı yatırımı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, 114 Mahalle Projesi kapsamında Sarıgöl’ün 10 mahallesinde hayata geçireceği altyapı çalışmalarına ait projelerin yersel tetkik ve zemin etüt çalışmalarını tamamladı.

Sapanca Gölü havzası için 100 milyonluk yatırım!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, "Sapanca Gölü havzasının korunması amacıyla kurum olarak bugüne kadar 100 milyon liranın üzerinde yatırım yaptık ve halen de yapmaya devam ediyoruz." dedi

Manisa Sarıgöl'ün caddeleri yenileniyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Sarıgöl merkezde bulunan 5 caddenin kanalizasyon altyapısını yenileyerek, 3 caddeye de yağmur suyu hattı döşüyor.

Manisa Alaşehir ve Sarıgöl projeleri masaya yatırıldı!

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Alaşehir ve Sarıgöl Belediyeleri’ni hayata geçirilecek kanalizasyon, içme suyu ve sondaj çalışmaları ile ilgili ziyaret etti. Ziyaretler sonrasında projelerin ön çalışmaları tamamlandı.

Karakaya Baraj Gölü turizme kazandırılıyor!

Karakaya Baraj Gölü Kültür ve Turizm Gelişim Bölgesi Alt Yapı Hizmet Birliği (KAYHİB)tarafından, Karakaya Baraj Gölü’ne sınırı olan ilçelerdeki bazı mahallelerde kanalizasyon hattı yapımı için çalışmalara başlandı.

Gülşehir'in altyapısı sil baştan yenilenecek!

Gülşehir’de yıllardır yılan hikâyesine dönen altyapı sorunu nihayet çözüme kavuşuyor. Kanalizasyon projesinin tamamlanıp, İller Bankasına teslim edildiğini açıklayan Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy konu ile ilgili açıklamalarda bulundu...

Terkos Gölü için önlem alınıyor mu?

3. Havalimanı dolgusu için açılacak deniz kum ocakları İstanbul’un su kaynağı Terkos Gölü istikametinde. İl Tarım Müdürlüğü uyarıyor: Terkos için önlem alın.

Eğirdir Gölü temizlenecek!

Isparta'nın Eğirdir İlçesi’ndeki Türkiye’nin en büyük ikinci tatlı su havzası Eğirdir Gölü’nü kirlilikten kurtarması amacıyla ‘kuşak kanalizasyon’ projesi için hazırlıklara başlandı. Peki proje nasıl olacak?

1996 yılında Küçükçekmece Gölü bataklık olmuş!

1996 yılında Küçükçekmece Gölü pislikten bataklık olmuş. Kanalizasyon atıkları nedeniyle yanına yaklaşılmaz olan gölün bataklık hale gelmesinin nedeni ise nükleer santral atıklarının ve fabrika atıklarının göle atılmasıymış.

1990 yılında Karadeniz, borularla Terkos Gölü'ne bağlanacakmış!

1990 yılında Avrupa Yakası'nın büyük bir bölümünün su ihtiyacını karşılayan Terkos Gölü'nde su seviyesinin düşmesi İSKİ'yi harekete geçirmiş. Kanallardan yararlanılarak Karadeniz'e karışan tatlı sular Terkos'a akıtılacakmış.

1989 yılında Terkos Gölü'ne kanalizasyon akıyormuş!

1989 yılında İstanbul'un en büyük içme suyu deposu Terkos Gölü'nü besleyen Istranca Deresi'ne 12 köyün kanalizasyonu akıyormuş. Köylüler, Çatalca Kaymakamlığı'na ve İstanbul Valiliği'ne yaptıkları başvurulardan bir sonuç alamamışlar.

Terkos Gölü kanalizasyon Haberi

Terkos Gölü kanalizasyon



12 köyün lağımı İstanbul'un suyunda


TERKOS'A mikrop akıyor


Köylerine kanalizasyon yapılması için 15 yıldır başvurmadık yer bırakmayan köylüler çocuklarının bu pis suların içinde oynamak zorunda kalmasından da dertli...


Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Atık ve Kirlenme Denetimi Araştırma Grubu Başkanı Prof. Curi, sorunun uzun yıllar çözümlenememesine İSKİ'nin birkaç yıl öncesine kadar bir yönetmeliğinin olmamasının yol açtığını öne sürdü


Metin ÖZYILDIRIM


   İSTANBUL'un en büyük içme suyu deposu Terkos Gölü'nü besleyen tek su kaynağı Istranca Deresi'ne akan 12 köyün kanalizasyonu, 15 yıldır...