15 / 05 / 2024

termal kaplıca merkezi tuzla gölü

termal kaplıca merkezi tuzla gölü

Sarıoğlan Kaymakamı Hasan Doğan, " Tuzla Gölü'nün çamurunu, yapılacak tahlillerin olumlu çıkması durumunda pazarlayacağız. Tuzla Gölü doğal şifa ve termal kaplıca merkezi olacak " dedi.

1938'de otel, kaplıca ve eğlence merkezlerinden alınan kazanç vergileri yarı yarıya düşmüş!

1938 yılında eğlence yerleri, kaplıca ve otellerden alınan kazanç vergilerinde yüzde 50 indirime gidilmiş.

Devre mülk alacaklar mağdur olmamak için hemen bakın! Bu detaylara aman dikkat! 

Devre mülk, devre tatil mağduru olmamak için nelere dikkat edilmesi gerektiği merak ediliyor. Peki tüketicilerin, kaplıca ya da deniz kenarında devre mülk, devre tatil alırken mağdur olmamak için nelere dikkat etmesi gerekiyor? İşte o detaylar...

Bursa Mustafakemalpaşa'ya yeni termal otel geliyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bursa Mustafakemalpaşa’nın termal turizm merkezi olan Tümbüldek Kaplıcalar Bölgesi’ne otel inşa edilmesi için düğmeye bastı. 

Sinpaş Kızılbük Devremülk projesinde inşaat başladı!

Sinpaş GYO'nun "Sinpaş Kızılbük Wellness Resort" isimli 5 yıldızlı resort otel, devremülk, termal kür merkezi ve çarşıdan oluşan karma kullanımlı projesinde inşaat çalışmalarına başlandı. 

İsveç’te kaplıca köyü 50 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!

İsveç'in başkenti Stokholm yakınlarındaki Satra Brunn köyü, 7.3 milyon dolara (50 milyon TL) satılıyor. Yaklaşık 340 bin metrekarelik köyde kaplıcalar yer alıyor. Ayrıca Satra Brunn’da, İsveç’in en saf yedi kaynağının birinden çıkan suyunun şişelendiği bir de tesis de mevcut.

Çanakkale'de fay hattı üzerine Termal Turizm Merkezi mi yapıldı?

2006'daTermal Turizm Merkezi statüsü verilen fakat 13 Eylül 2019 tarihinde iptal edilen Çanakkale-Çan-Etili-Tepeköy Termal Turizm Merkezi'nin statüsünün bölgedeki fay hattı sebebiyle iptal edildiği ortaya çıktı.

Kaplıcalar'da ‘ruhsat’ sorunu!

Türkiye Kaplıca Talasso ve Merkezleri Derneği (TÜRKAP) Başkanı Koksal Köse, iki yıl önce yaptıkları çalıştay ile yönetmelik hazırlandığını ancak hala ruhsat sorunu yaşadıklarını anlattı.

Kuzey Kore Yangdok Kaplıca Kültürel Dinlenme Merkezi açıldı!

Kuzey Kore’nin Yangdok bölgesinde inşa edilen Yangdok Kaplıca Kültürel Dinlenme Merkezi açıldı.

Darıca askeri alan dev projelerle cazibe merkezi olacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Darıca eski askeri alanının sahil bölgesinde inşa edilen dev projeler bölgeyi cazibe merkezi haline getirecek.

Darıca Termal Grup projesi yargıya taşınıyor!

CHP Darıca İlçe Örgütü, Termal Grup projesini yine yargıya taşıyacak. Başkan Gürer Yıldırım projenin Darıca için aslında bir fırsat olduğunu ancak belediye yönetiminin değerlendiremediğini söyledi.

İhlas Kaplıca Evleri'nde aidat isyanı!

Sakarya’nın Akyazı İlçesi’ndeki Kuzuluk Kaplıca Evleri’nde yaşayanlar isyan etti. İhlas’a bağlı bir şirketin, site yönetimini yaptığı Kuzuluk’ta, tek bir devre mülkten 1500 lira aidat aldığı ve 1470 daireden yılda 27 milyon lira kazandığı ortaya çıktı.

Çeşme Termal Sağlık Merkezi için imzalar atıldı!

İzmir Çeşme'de yılın 12 ayı boyunca turizmin canlı kalmasını sağlayacak "termal sağlık merkezi" projesi için imzalar atıldı.

İzmir Termal Tedavi ve Kür Merkezi'nin temeli atılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Valiliğin ortak olduğu İzmir Jeotermal  A.Ş, Doğanbey’de satın alınan 42 dönüm arazide inşa edilecek olan Termal Tedavi ve Kür Merkezi'nin temelini ilkbaharda atıyor.

termal kaplıca merkezi tuzla gölü Haberi

termal kaplıca merkezi tuzla gölü

Sarıoğlan'daki Tuzla Gölü'nün çamuru, cilt sorunlarına karşı doğal kozmetik ve şifa kaynağı olarak ügi görüyor. Çamuru bazı termal merkezlerde olduğu gibi eleyip, şişeledikten soma 'Doğal kozmetik: Tuzla çamuru' adıyla pazarlayarak bölgeyi kalkındıracak, yeni iş olanakları yaratacaklarım belirten Sanoğlan Kaymakamı Hasan Doğan, Tuzla Gölü'nü bir bütün olarak değerlendirilecekleri bilgisini verdi. Doğan konuyla ilgili şunlan söyledi: "MTA'dan burarım tahlillerini istedik. Tahlillerin olumlu çıkması durumunda, ramımı pazarlayacağız. Halkımız, gölün çamur ve tuzunun şifalı olduğunu, şifa bulduklarım söylüyor. Ama, biz tahlü sonucu karar vereceğiz. Kaymakamlık, ilçe belediyemiz, ve büyükşehir belediyemizle burada ciddi yatırımlar yapmaya başlayacağız. Tuzla Gölü doğal şifa jfc termal kaplıca merkezi olacak"...