27 / 04 / 2024

1938'de otel, kaplıca ve eğlence merkezlerinden alınan kazanç vergileri yarı yarıya düşmüş!

1938'de otel, kaplıca ve eğlence merkezlerinden alınan kazanç vergileri yarı yarıya düşmüş!

1938 yılında eğlence yerleri, kaplıca ve otellerden alınan kazanç vergilerinde yüzde 50 indirime gidilmiş.



1938 yılında Hükümet tarafından alınan yeni akrarla plajlar, tiyatro, sinema ve eğlence yerlerinden elşde edilen kazanç vergilerinde indirim ugulanmış.

VERGİLER YÜZDE 45' DÜŞÜRÜLDÜ!

Oteller, eğlence yerleri, plajlar,kaplıcalar gibi yerlerden alnan kazanç vergileri yüzde 75-90 arasında alınırken alınan yeni kararla yüzde 45'e indirilmiş. 

Söz konusu haber 3 Nisan 1938 yılında Akşam Gazetesi'nde ''eğlence yerleri ile kaplıca ve otellerin kazanç vergilerinde tenzilat'' başlığı ile kaleme alınmış. İşte o haber...

Eğlence yerleri ile kaplıca ve otellerin kazanç vergilerinde tenzilat

Vergi yüzde 75 ve 90'dan 45'e indiriliyor

Ankara 8 (Telefonla) - Eğlence yerlerile kaplıca ve otellerden alın- makta olan kazanç vergisinin indirilmesi hükümetçe kararlaştırılmış ve bunun için bir proje hazırlanmıştır. Bu projeye göre plajlar, tiyatro, sinema, birahane, içkili ve çalgılı lo- kanta, gazino ve bahçelerin gayri safi iradları üzerinden yüzde 75 den yüzde 90 a kadar alınmakta olan kazanç vergileri nisbeti yüzde 45 e indirilmektedir.

Kaplıca ve otellerin gayri safi iradları üzerinden alınmakta olan kazanç vergisi de yüzde 35 den 25 e indirilmektedir. Bundan başka aynı projede gayri safi iradlar üzerinden vergiye tabi tutulan mükellefler vergi nisbetlerine göre alfabetik bir tasnife tabi tutulmuşlar ve eski kanunda vergi nisbetleri tesbit edilmemiş olan 21 mükelleflerin de ticaret odalarından alınan malūmata göre vregi nisbetleri tesbit edilmiştir.

1933 yılında İstanbul'da yüksek binalara tepki! Bina kanunu çıkmalı!

Geri Dön