29 / 04 / 2024

Termal turizm projeleri

Termal turizm projeleri

Sağlık turizminin önemli kollarından biri olan termal turizm yabancı hastalarla kalkınıyor. Son 10 yılda 2,7 milyondan 4.8 milyona yükselen sağlık turizmi hacminin önemli bir ayağı olan termal turizmi doktorların tavsiyesiyle canlandı.

Termal turizm Türkiye'nin varış noktası olacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, "Bütün dünyada ve özellikle Avrupa da sağlık ve termal turizm bakımından ülkemizin birinci varış noktası olması için stratejiler geliştiriyoruz" dedi.

Medikal ve termal turizmde hedef 8.6 milyar dolar!

Medikal ve termal turizmde hedef 8.6 milyar dolar. Sağlık Bakanlığı, uygulamaya girecek eylem planıyla medikal ve termal turizminden yılda yaklaşık 8.6 milyar dolar gelir elde etmeyi planlıyor.

Termal turizmde hedef 1 milyon ziyaretçi!

Makissos Thermal Hotel&SPA Genel Müdürü Yavuz Batuhan Çağırıcı, "Türkiye'de, 250 adet kaplıcadan yılda 10 milyon yerli turist ve 300 bini askın yabancı turist hastalık tedavisinde, rehabilitasyon ve dinlenme amaçlı olarak faydalanıyor" dedi.

Termal turizm yatırımına teşvik!

Termal turizm yatırımına teşvik geliyor. Orta Anadolu Kalkınma Ajansı, Jeotermal kaynak bakımından da zengin olan Yozgat'ta termal turizme yönelik yapılacak yatırımlara ciddi destekleme olduğu belirtildi.

Safir Termal Turizm İnşaat Özel Eğitim Gıda Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Safir Termal Turizm İnşaat Özel Eğitim Gıda Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Safir Termal Turizm İnşaat Özel Eğitim Gıda Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkezi Sarıyer'de yapıldı.

İsra Holding'in AVM ve turizm projeleri bakanlara tanıtıldı!

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği üyesi olan İsra Holding’in alışveriş merkezi ve turizm projelerini tanıttı.

Bursa Mustafakemalpaşa'ya yeni termal otel geliyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bursa Mustafakemalpaşa’nın termal turizm merkezi olan Tümbüldek Kaplıcalar Bölgesi’ne otel inşa edilmesi için düğmeye bastı. 

Lineer Termal Sağlık Turizm Ve Otelcilik Anonim Şirketi kuruldu!

Lineer Termal Sağlık Turizm Ve Otelcilik Anonim Şirketi Beşiktaş’da 50 bin TL sermaye bedeli  ile Fikret Baydarman tarafından kuruldu.

Hattuşa Lineer Termal Sağlık Turizm Ve Otelcilik Anonim Şirketi kuruldu!

Hattuşa Lineer Termal Sağlık Turizm Ve Otelcilik Anonim Şirketi Beylikdüzü’nde   50 bin TL sermaye bedeli ile Mohammed Humaykanı  Ve Mehmet Ali Doğan  tarafından kuruldu.

Ong Termal Turizm Otelcilik Pazarlama İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ong Termal Turizm Otelcilik Pazarlama İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Güray Öngen tarafından kuruldu.

Taraklı Termal'de devre mülklerin gelir getirici olması için kira çalışmaları tamamlandı!

Sağlıklı yaşam konseptiyle 2010'dan bu yana yatırımlarını sürdüren Taraklı Termal Turizm, pandemide yol haritasını belirledi. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Tunç, termal tesis projesinin ikinci etabında çalışmaların hızlandığını belirtti.

Erzurum Aziziye'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Erzurum'un Aziziye ilçesinde koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında kentsel dönüşüm hızlandı.  Termal turizm potansiyellerini bünyesinde bulunan Ilıca Mahallesi'nin yeni projelerle cazibesinin yükselteceği açıklandı.

Çanakkale'de fay hattı üzerine Termal Turizm Merkezi mi yapıldı?

2006'daTermal Turizm Merkezi statüsü verilen fakat 13 Eylül 2019 tarihinde iptal edilen Çanakkale-Çan-Etili-Tepeköy Termal Turizm Merkezi'nin statüsünün bölgedeki fay hattı sebebiyle iptal edildiği ortaya çıktı.

Yalova Terma City için 180 milyon dolar harcandı!

Yalova’ya 180 milyon dolarlık termal turizm yatırımı yapan Karaderili Şirketler Grubu’nun CEO’su Tevfik Talaş, 2020’de turizmin büyüme yılı olacağını belirterek yatırımların artacağını dile getirdi…

Türk Turizminin Mega Projeleri Turizm Yatırımcıları Forumu 2020’de buluşuyor!

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği 28-29 Ocak 2020'de hayata geçireceği Turizm Yatırımcıları Forumu-TIF 2020, ülke turizmine yön verecek olan mega projeleri bir araya topluyor...

Jeo Termal Sağlık Turizm Otelcilik İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Jeo Termal Sağlık Turizm Otelcilik İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Esenler'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Gündoğdu Yılmaz tarafından kuruldu.

Termal dolandırıcılık iddiasına Royal Doğa Turizm'den açıklama!

Royal Doğa Turizm Yonetim Kurulu Başkanı Güray Öngen, Hürriyet'in gündeme getirdiği haberlerin ardından termal devremülk tesisi ile dolandırıcılık iddiaları ile ilgili olarak Dolandırıcılık iddialarına yanıt verdi...

Termal turizm projeleri Haberi

Termal turizm projeleri

Sağlık turizminin önemli kollarından biri olan termal turizm yabancı hastalarla kalkınıyor.

Son 10 yılda 2,7 milyondan 4.8 milyona yükselen sağlık turizmi hacminin önemli bir ayağı olan termal turizmi doktorların tavsiyesiyle canlandı.

Türkiye termal turizminin en az 3 kat daha büyüme potansiyeli olduğuna değinen Turk Health Tourism (THT) Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Acıkök önemli açıklamalar yaptı.

Termal kaynaklar açısından dünyada 7. sırada olan Türkiye’nin, sağlık alanında doktorların da tavsiyesiyle önemli bir aşama kat ettiğini söyledi. Türkiye’deki termal suların debi ve sıcaklık bakımından çeşitli fiziksel ve kimyasal özelliklerinin olmasının termal turizmimi kalkındırdığına dikkat ceken Acıkök sunları şöyledi:

“Türkiye'de termal turizm hizmeti veren otellerimiz kür, balneoterapi, klimaterapi ve kaplıca tedavisi gibi seçeneklerle hastaların tedavisine yönelik hizmetler sunuyorlar. Kaplıca yer altı suları solunum sistemi hastalıkları, cilt hastalıkları,...