14 / 05 / 2024

Termal turizmi 2014

Termal turizmi 2014

Türkiye'den ve yurtdışından çok sayıda kişiyi ağırlayan Yalova'nın Termal ilçesi yılı hareketli geçirdi. İlçedeki Sağlık Bakanlığı tesisleri, bu yıl 80 ülkeden 29 bin 773 kişiyi konuk etti.

Termal turizme teşvik dopingi!

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamaya göre termal sağlık turizmi için yatırım yapacaklara 5. bölge teşvikinden yararlanma imkanı ile yatırımcılardan çok önemli taleplerin gelmeye başladığı bildirildi.

2023'e kadar 20 termal kent kurulacak!

Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Kurucu Başkanı Emin Çakmak, Türkiye'nin termal ve sağlık turizmi için çalışma başlattıklarını açıkladı. Çakmak, 2023'e kadar 20 ilde 20 termal kent kurulacağını söyledi.

Sivas Aquapark Yaşam ve Spor Merkezi açılış için gün sayıyor!

Sivas Belediyesi tarafından termal turizmi canlandırmak için hayata geçirilen Aquapark Yaşam ve Spor Merkezi, açılış için gün sayıyor. 15 bin metrekarelik kompleks, iki ayrı tesisten oluşuyor.

Arzu Şentürk Salık: 100 milyon dolarlık otel yapacağız!

Hasanbey Çiftliği Yönetim Kurulu Başkanı Salık, çiftlik ile tarım ve termal turizmi birleştirecek 100 milyon dolarlık bir otel yatırımı yapacaklarını söylüyor...

Yalova Termal Palace 2018 başında açılıyor!

Karaderili Şirketler Group’un, 180 milyon dolarlık yatırım bedeli ile 2014 yılında temelini attığı 2 bin 200 yatak kapasiteli Yalova Termal Palace 2018 başında açılıyor.

Sakarya'da termal otel için kiralanan alanda izinsiz çalışma davası!

Akyazı'da, 2014 yılında orman köylülerinin içme suyu ve tarımda kullandıkları Bıçkı Deresi suyunu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bölgede yapılacak termal otele kiralanması ardından alanda izinsiz çalışma davası açıldı.

Köksal Köse'den iki yeni termal otel yatırımı!

Tuzla’da bir tesis aldı, hayatı değişti. Avrupa’da gördüğü modeli Tuzla Medikal Termal Otel adını verdiği bu komplekste hayata geçirdi. Koksal Köse sağlık turizmi konusunda oldukça iddialı. Köse, iki yeni yatırım için de hazırlıklarını tamamlamış durumda..

Kütahya'nın çehresi değişiyor!

Çini diyarı Kütahya, ses getirecek yeni nesil yatırımlara hazırlanıyor. Ulaşım sorunlarını çözen şehir yakın zamanda tamamlayacağı projelerle termal turizmi alanında birçok ülkeden ziyaretçi çekecek...

Kütahya termal turizmi alanında yeni projeler üretecek!

Çini diyarı Kütahya, ses getirecek yeni nesil yatırımlara hazırlanıyor. Ulaşım sorunlarını çözen şehir yakın zamanda tamamlayacağı projelerle termal turizmi alanında birçok ülkeden ziyaretçi çekecek.

Bolu Narven Termal Sağlık Kasabası Ocak'ta hizmete girecek!

450 bin metrekare alanı ile Türkiye’nin ilk termal sağlık kasabası Bolu’da turizmi hareketlendirecek.Türkiye turizmine katkı sağlayacak olan Narven, aynı zamanda Bolu halkının da yeni istihdam alanı olacak.

İnegöl Oylat modern sağlık turizmi tesisine dönüştürülecek!

İnegöl Belediyesi’ne ait termal tesis Oylat’ta ‘Su ile Gelen Sağlık (Spa) Hizmetleri Merkezi’ kurulması için hazırlanan proje BEBKA desteğiyle hayata geçirilecek. Proje ile Oylat, modern bir sağlık turizmi tesisine dönüştürülecek.

Doğa ve Macera Turizmi'ne 1.2 trilyon dolar harcandı!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin (TÜRSAB) kamuoyuna açıkladığı Doğa ve Macera Turizmi raporuna göre 2014’te 1.1 milyar kişi macera turizmine 1.2 trilyon dolar harcadı.

ASİAD: Termal ve sağlık turizmi ile kalkınacağız!

ASİAD Başkanı Barış Aydın, termal turizmin ve sağlık turizminin Ankara'yı bu alanlarda dünya ölçeğine taşıyabileceğini, verilecek planlı destekle hem Ankara ekonomisinin büyüyeceğini, hem yeni istihdam imkanları doğacağını söyledi.

Pamukkale'deki kentsel dönüşüm termal turizmi canlandıracak!

TOKİ Başkanı Turan, Denizli'nin Pamukkale ilçesindeki kentsel dönüşüm projesi kapsamında konutlarla inşa edilen pansiyonlarda son aşamaya gelindiğini belirtti. Turan, dönüşümün Pamukkale için, önemli yeni bir cazibe merkezi olacağını söyledi.

Termal turizmi 2014 Haberi

Termal turizmi 2014

Yalova Sağlık Bakanlığı tesisleri, bu yıl 80 ülkeden 29 bin 773 kişiyi konuk etti. 

Bu rakam günü birlik ziyaretlerle 100 binin üzerine çıktı. Tesisleri en çok Ruslar tercih etti. Tesislerde 1 Ocak-11 Aralık 2014 tarihleri arasında 2 bin 91 Rus turist konakladı. Türkiye'den de 24 bin 766 kişi termal tesislerde tatil...