04 / 05 / 2024

termik santral özelleştirilmesi

termik santral özelleştirilmesi

Muğla'daki termik santrallerin özelleştirilmesi çalışması sürüyor. Özelleştirmeye tepki amacıyla Ankara' ya gitmek üzere Yatağan' dan yola çıkan ancak otobüslerinin güvenlik güçlerince engellenmesi üzerine yürüyüşe geçen işçiler, Muğla' ya ulaştı...

Ankara Söğütözü'ndeki arazinin özelleştirilmesi için teklifler alınıyor!

Ankara'da kamu kurum ve kuruluşları, alışveriş ve yaşam merkezleri ile otellerin yer aldığı arazilerin özelleştirilmesi için teklifler alınmaya başladı. 

Foça Tatil Köyü'nün özelleştirilmesi işlemleri mecliste!

Foça Tatil Köyü'nün özelleştirilmesi işlemleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Purçu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Foça Tatil Köyü'nün özelleştirilmesi için ihale açıldı!

Maliye hazinesine ait Foça Tatil Köyü'nün özelleştirilmesi için ihale süreci başlıyor. Türkiye'nin ilk tatil köylerinden Foça Fransız Tatil Köyü'nün yeniden turizme kazandırılması amacıyla ihaleyle 49 yıllığına kiralanacağını bildirildi. 

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi nasıl olacak?

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, "Devlete ait şeker fabrikalarının özelleştirilmesi ülkemizdeki üretimi büyük oranda etkileyecektir." dedi.

Silivri'de termik santral projesine tepki!

Silivri'de yapılması planlanan termik santral projesine karşı etkinlik düzenlendi. Termik santral yerine güneş enerjisine yönelmek gerektiğini belirtildi.

Bartın'da termik santral için çevre düzeni planları değişti!

Bartın'ın tarihi ve turistik, ilçesi Amasrada kurulması planlanan termik santral ve ek projelerinin gerçekleştirilmesi için değişiklik yapıldı.

Amasra Termik Santral projesi 11 bin kişiyi iş sahibi yapacak!

Bartın'ın tarihi ve turistik ilçesi Amasra'ya ilk termik santral projesini yapmaya hazırlanan şirketten yapılan açıklamada, çevreye, doğaya ve insan sağlığına duyarlı bir enerji santrali inşa edileceği belirtildi.

Bursa Kömürlü Termik Santral projesinin ikinci ÇED kararı onaylandı!

Bursa şehir merkezinde kurulmak istenen kömürlü termik santral projesinin ikinci ÇED olumlu kararı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca onaylandı. Bunu üzerine halk ve sivil toplum kuruluşları tepki gösterdi.

İzmir Aliağa'ya 2 termik santral ve 17 RES projesi geliyor!

İzmir Aliağa 2012’de 1. derece arkeolojik ist alanı olarak tescil edildi. Ancak şimdi 2 termik santral ve 17 RES projesi için çalışmalarına devam ediyor.

Kütahya Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmesi iptal mi edildi?

Kütahya’da şeker fabrikasının özelleştirilmesi sırasında hibe edilen 113 dönümlük arazisi Kiler ve Torunlar'a verilmişti. Arazi mahkeme kararına rağmen Türk Şeker’e iade edilmedi.

Bartın Amasra'ya termik santral kurulacak!

Bartın'ın Amasra ilçesinde termik santral kurmayı planlayan şirketin kömür hazırlama tesisi projesinin Çevresel Etki Değerlendirmesi ( ÇED ) toplantısı yarın yapılacak.

Hatay Arsuz'a termik santral inşa edilecek!

Dünyanın en büyük inşaat fuarlarından MIPIM’e bu yıl belediyeler damgasını vuruyor. Hatay’ın Arsuz ilçesi belediye başkanı Nazım Çulha bir şey öğrendi. İlçede termik santral kurulması için başvuruda bulunuldu.

Soma'da üçüncü termik santral inşaatı hızla sürüyor!

Soma'da Kolin İnşaat'ın 1 milyar dolarlık yatırımla yapacağı 510 megavat gücündeki üçüncü termik santral inşaatında büyük aşama kaydedildi.

termik santral özelleştirilmesi Haberi

termik santral özelleştirilmesi

Muğla'daki Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerinin özelleştirilmek istenmesine tepki amacıyla Yatağan'dan Ankara'ya gitmek üzere yola çıkan ancak otobüslerinin güvenlik güçlerince engellenmesi üzerine yürüyüşe geçen işçiler, 7 saatte 55 kilometre yol yürüyerek Muğla'ya ulaştı.


Tes-İş ve Maden-İş'e üye çok sayıda işçi ile ailelerini taşıyan 35 otobüsün, dün akşam güvenlik güçleri tarafından Muğla-Aydın karayolu Kavaklıdere Kavşağı'nda durdurulması üzerine bir süre oturma eylemi yapan işçiler, daha sonra Muğla'ya doğru yürüyüşe geçti.


İşçiler, 7 saatte yaklaşık 55 kilometre yürüyerek Muğla'ya ulaştı.


Sınırsızlık Meydanı'nda toplanan işçiler adına açıklama yapan Tes-iş Sendikası Yatağan Şubesi Başkanı Fatih Erçelik, Özelleştirme İdaresi'nin ihaleler için son teklif verme süresini 2,5 ay uzattığına işaret etti. Erçelik, özelleştirmenin iptal edilmemesi durumunda eylemlerinden vazgeçmeyeceklerini ve 10 Nisan'da Ankara'ya yürüyeceklerini kaydetti.


Maden-İş Yatağan Şubesi Başkanı Süleyman...