29 / 04 / 2024

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi nasıl olacak?

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi nasıl olacak?

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, "Devlete ait şeker fabrikalarının özelleştirilmesi ülkemizdeki üretimi büyük oranda etkileyecektir." dedi.



Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, pancar üretiminin sürdürülebilmesinin, şeker fabrikalarının faaliyetilerine devam etmesine bağlı olduğunu belirterek  "Devlete ait şeker fabrikalarının özelleştirilmesi ülkemizdeki şeker pancarı üretimini büyük oranda etkileyecektir." dedi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bayraktar, şekerin stratejik bir ürün olduğunun altını çizerek, 14 şeker fabrikasının özelleştirilmesi kararına basit bir özelleştirme işlemi gibi bakılmaması gerektiğini söyledi.

Özelleştirilecek fabrikaların bin 575 köyden pancar alımı yaptığını sözlerinde vurgulayan Bayraktar, şunları kaydetti:

"Bu fabrikalar 1,25 milyon dekar alanda üretim yapan 47 bin 758 çiftçimizden pancar alımı yapmaktadır. Bu rakamlar ihmal edilecek, vazgeçilecek rakamlar değildir. Sendikaların bu konudaki endişe ve sıkıntılarına katılıyoruz. Biz de çiftçimiz açısından endişeliyiz. Geçen hafta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımızdan randevu talebimiz oldu. Hem Cumhurbaşkanımız hem de Başbakanımızla bu konuyu görüşmeyi arzu ediyoruz."

Bayraktar, ucuz bir kaynak olan şeker pancarı üretiminin aksatılmadan sürdürülebilmesinin, bu fabrikaların üretime devam etmesine bağlı olduğunu belirterek, "Devlete ait şeker fabrikalarının özelleştirilmesi ülkemizdeki şeker pancarı üretimini büyük oranda etkileyecektir." dedi.


 


Geri Dön