12 / 05 / 2024

tersip bendi nedir

tersip bendi nedir

Bomonti Elektrik Mühendislik Müşavirlik İnşaat Turizm ve Ticaret A.Ş. Şifrin Regülatörü ve HES Tesisi Taşkın Önleme Bentleri hakkında KAP'a açıklama yaptı.

2B arazi nedir? 2B yasası çıktı mı?

2b arazilerdeki "2b" ifadesi 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir açıklama olarak biliniyor. Peki, 2B arazi nedir? 2B yasası çıktı mı? İşte tüm merak edilenler..

2a arazi nedir?

2a arazi; 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin A bendi için kullanılan bir kısaltma olarak karşımıza çıkıyor. Peki, 2a arazi nedir?

2b arazisi alım kredisi nedir?

2b arazisindeki "2b", 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir kısaltma olarak karşımıza çıkıyor. Peki, 2b arazisi alım kredisi nedir?

2b arazi kredisi nedir?

"2b", 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan kısaltma olarak karşımıza çıkıyor. 2b arazilerin satışı gerçekleşebiliyor. Bu araziler için devlet desteği bulunuyor. 2b arazi kredisi nedir?

Bomonti Elektrik HES tersip bendi onaylandı!

Bomonti Elektrik Mühendislik Müşavirlik İnşaat Turizm ve Ticaret A.Ş. Şifrin Regülatörü ve HES Tesisi Taşkın Önleme Bentleri hakkında KAP'a açıklama yaptı.

Tapu satış gelir vergisi nedir?

Gelir Vergisi Kanununun mükerrer 80 inci maddesinin 6 ıncı bendi uyarınca taşınmazların 5 yıl içerisinde elden çıkarılması halinde gelir vergisi ödeniyor. Peki, tapu satış gelir vergisi nedir?

3402 sayılı kanunun 22. maddesinin 2. fıkrasının (a) bendi uygulaması nedir?

Tapu ve Kadastro hukukunda en çok karşılaşılan ve de en çok merak edilen hususlar arasında "3402 sayılı kanunun 22. maddesinin 2. fıkrasının (a) bendi uygulaması" yer alıyor. Peki bu uygulama nedir?

2a arazisi nedir?

"2b" 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir kısaltma olarak karşımıza çıkıyor. Peki Orman Kanununda yer alan 2a nedir? 2a arazisi nedir?

2b nedir?

2b nedir?: 2b, 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin 1. fıkrasının B bendi için kullanılan bir kısaltmadır. Söz konusu kanun maddesi, hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan ve çıkarılacak yerleri ifade etmektedir...

Kamulaştırma nedir?

İstimlak olarak da bilinen kamulaştırma işlemi ne ifade ediyor? Kamulaştırma nedir? Detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

İnşaat taahhüt sözleşmesi nedir?

Sahibi olduğunuz arsanız üzerinde müteahhit firmaya bedelini ödemek koşuluyla bir inşaat yaptırmak amacındaysanız, müteahhit ile inşaat taahhüt sözleşmesi imzalamanız şart. İnşaat taahhüt sözleşmesi nedir? için haberimize bakın...

Hasılat paylaşımı sözleşmesi nedir?

Hasılat paylaşımı sözleşmesi arsa sahibi ve müteahhitin karşılıklı anlaşması ile yapılıyor. Peki hasılat paylaşımı sözleşmesi nedir? İşte yanıtı...

Kaba inşaat nedir?

Kaba inşaat tanımının, yapacağınız sözleşmede mutlaka belirtilmesi gerekiyor. Peki kaba inşaat nedir, tamamlanıp tamamlanmadığı nasıl anlaşılır? İşte yanıtı...

tersip bendi nedir Haberi

tersip bendi nedir

Bomonti Elektrik Mühendislik Müşavirlik İnşaat Turizm ve Ticaret A.Ş. Şifrin Regülatörü ve HES Tesisi Taşkın Önleme Bentleri hakkında Kamu Aydınlatma Platformu'na açıklama yaptı. 


Açıklama:

İlgi: 11.11.2014 tarihli açıklamamız


İzahnamemizin ( Sermaye Piyasası Aracı Notu) 3.4. nolu kısmında belirttiğimiz halka arz gelirlerinin kullanım yerleri projeleri ile ilgili olarak; 


Kapasitenin etkin kullanımı amacıyla Adıyaman Şifrin Regülatörü ve HES tesisinin regülatör bölgesi için planlanan Taşkın Önleme Bentlerinin ( Tersip Bendi ) kurulması üzerine yürütülen proje kapsamında Kahramanmaraş Devlet Su İşleri 20.Bölge Müdürlüğü'ne 11.11.2014 tarih ve 330979 sayı numarası ile Şifrin HES Tersip Bendi projesinin onaylanması hususunda başvuruda bulunulmuştu.

Kahramanmaraş Devlet Su İşleri 20.Bölge Müdürlüğü 05.02.2015 tarih ve 70880048-125.99-77151 sayı numaralı yazı ile  Şifrin Regülatörü ve HES tesisinin regülatör bölgesi için planlanan Taşkın Önleme Bentlerinin ( Tersip Bendi...