14 / 05 / 2024

Tesco Kipa\'ya vergi cezası ihbarnamesi

Tesco Kipa\'ya vergi cezası ihbarnamesi

Tesco Kipa Kitle Pazarlama Ticaret ve Gıda Sanayi A.Ş, toplam 3 milyon 972 bin 387,84 lira meblağlı vergi ceza ihbarnamesinin dün alındığını bildirdi

Ayçiçek yağına yeni vergi mi geliyor? İşte yeni düzenlemeye dair detaylar!

Ayçiçek yağına vergi düzenlemesi iddiaları ortaya çıktı. Bu şekilde fiyatların daha da düşmesi bekleniyor. İşte detaylar!

Ayçiçek yağına vergi indirimi! 15 gün sonra fiyatlar peş peşe dibi görecek!

Ayçiçek yağı fiyatları geçtiğimiz yıl yaşanan gelişmelerden dolayı fahiş artışlarla dikkat çekmişti. Ancak gümrük vergilerinin düşürülmesi sonrası sevindirici haber geldi. Ayçiçek yağına vergi indirimi! 15 gün sonra fiyatlar peş peşe dibi görecek!

Pandemi nedeniyle ülkelerinin vergi gelirinde büyük düşüş yaşanacak!

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), üye ülkelerde vergi gelirlerinin Kovid-19 salgınından önce düştüğünü hatırlatarak özellikle tüketim vergisi olmak üzere ülkelerin vergi gelirlerinde bu yıl daha büyük düşüşlerin yaşanacağı yönünde uyarıda bulundu.

65 yaş üstü dikkat! Kira geliri vergi beyanı için son hafta!

Pandemi sürecinde sokağa çıkamayan 65 yaş üstü için vergi dönemi başladı. Kira geliri elde eden, gayrimenkul satış kazancı elde eden, yurtdışı faiz geliri elde edenlerin 1 hafta içerisinde beyanname vermeleri gerekiyor.

Mirasçıya vergi yüzde 10'a kadar yükselebiliyor!

Mirasçılık Belgesi’nin e Devlet üzerinden nasıl alındığı vatandaşlar tarafından merak edilen konular arasına girdi. Peki, e Devlet miras sorgulama nasıl yapılır? İşte tüm merak edilenler...

Melek yatırımcıya vergi avantajının süresi uzadı!

Gelir Vergisi Kanunu'nun geçici 82. maddesinde melek yatırımcılar için bazı vergisel avantajlar yer alıyor. Bu maddenin uygulama süresi 2017 sonunda bitiyordu. Bakanlar Kurulu, 1 Ocak tarihli bir kararla bu süreyi beş yıl, 31 Aralık 2022 tarihine kadar uzattı.

Çerkezköy Kipa AVM satıldı!

Kipa'ya ait olan Tekirdağ Çerkezköy'deki AVM zararına satıldı. KDV hariç 52 milyon liralık değerlemesi bulunan 34 bin 664 metrekarelik AVM, şirketin bilançosunda 7,72 milyon lira zarar ile satıldı.

Beyaz eşya, mobilya ve konutta indirimli vergi için son 12 gün!

Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın "Süreyi uzatmayacağız" dediği beyaz eşya, konut ve mobilyada indirimli vergi uygulaması 30 Eylül'de sona eriyor.

Beyaz eşya ve mobilyada vergi indirimi 30 Eylül'de son!

Bakanlar Kurulu'nun Resmi Gazete'de açıkladığı karara göre, beyaz eşya ve elektrikli ev aletleriyle mobilyalara yönelik vergi indirimlerinin süresi 30 Eylül'e kadar uzatıldı.

Beyaz eşya ve mobilyadaki vergi indirimi uzatıldı!

Esnafa yeni bir vergi yapılandırması hakkı tanıyacaklarını belirten Başbakan Binali Yıldırım, beyaz eşya ve mobilyadaki vergi indirimlerinin ekim başına kadar uzatıldığı müjdesini verdi.

Vergi indirimleri mobilya ve beyaz eşya fiyatlarına yansıdı!

TCMB Şubat Ayı Fiyat Gelişmeleri Raporu yayınlandı. Rapora göre, vergi indirimleri mobilya fiyatlarına kısmen, beyaz eşya fiyatlarına ise sınırlı oranda yansıdığı görüldü.

Hangi gayrimenkul sahipleri vergi iadesi alabilir?

Taşınmaz mallar kiraya verildiğinde alınan net kira miktarı önem arz ediyor. Taşınmaz sahibi, mahsup edilen tutarın ya vergi iadesini alıyor ya da daha düşük vergi ödüyor. Peki hangi gayrimenkul sahipleri vergi iadesi alabilir? diyorsanız işte yanıtı...

Tesco Kipa resmen Migros'a devredildi!

Rekabet Kurulunca, Tesco Overseas Investments Limited kontrolündeki Tesco Kipa AŞ hisselerinin belli oranının Migros tarafından devralınması işlemi uygun bulundu.

Tesco Kipa\'ya vergi cezası ihbarnamesi Haberi

Tesco Kipa\'ya vergi cezası ihbarnamesi

Tesco Kipa'nın Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, Maliye Bakanlığı Hesap Uzmanları Kurulu tarafından düzenlenen vergi inceleme raporu, düzeltme fişleri ve ceza ihbarnamesine ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada şu bilgiler yer aldı: "Açıklanacak Özel Durum:

1 Mart 2007 - 29 Şubat 2008 özel hesap dönemine ilişkin olarak T.C. Maliye Bakanlığı Hesap Uzmanları Kurulu tarafından tanzim edilen; 33 milyon 765 bin 296,63 lira Kurumlar Vergisi matrah farkı tespitine dayanarak mevcut zararların azaltılmasına ilişkin 6 Kasım 2009 tarih ve 1117/206-10 sayılı Vergi İnceleme Raporu, 6 milyon 77 bin 753,39 lira Katma Değer Vergisi farkı tespitine dayanarak devreden KDV tutarının azaltılmasına ilişkin 6 Kasım 2009 tarih ve 1117/207-11 sayılı Vergi İnceleme Raporu ve bu rapora istinaden ilgili vergi dairesince düzenlenen düzeltme fişleri, 1...