29 / 04 / 2024

teşvik belgeli gayrimenkul yatırımları

teşvik belgeli gayrimenkul yatırımları

Teşvik belgeli yatırımlarda, fabrika binası ve arsadan emlak vergisi alınmayacak. Sermaye piyasasında uzun süre kalana mevduatta olduğu gibi stopaj indirimi uygulanacak. İmar harcına son verilecek, faizsiz ürünler desteklenecek

Döviz geliri olan gayrimenkullerin satışına teşvik geliyor!

Yabancı vatandaşların Türkiye'de gayrimenkul yatırımı hızla devam ediyor. Döviz getirisi olan gayrimenkullerin satışı içi Türkiye'de çeşitli teşvik politikaları gündemde.

Yeni konut üretimi için çare teşvik!

Gayrimenkul Pazarlama ve Satış Profesyonelleri Derneği Başkanı İsmail Özcan, satış fiyatlarını ve kiraları dengede tutabilmek için özel sektörün konut üretmeye teşvik edilmesi gerektiğini belirtti.

4 yılda teşvik belgeli yatırım verileri mecliste!

2015-2019 yılları arasında teşvik belgeli yatırım verileri meclis gündemine taşındı. CHP'li Gök, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Belgeli tesislerin niteliklerinin yükseltilmesine teşvik!

Bakanlık, Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgeleri ile Turizm Merkezleri'nde belgeli tesislerin niteliklerinin yükseltilmesi teşvik edilecek.

Yabancı yatırımcıyı teşvik eden düzenleme sektörü güçlendirecek!

GYODER Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, gayrimenkul sektörünün beklediği indirimin yabancı yatırımcıyı teşvik edeceğini söyledi.

Şubatta 5.4 milyar liralık teşvik başvurusu yapıldı!

Ekonomi Bakanlığı'nın 2017 yılı Şubat ayı verilerine göre, Şubatta 5.4 milyar liralık teşvik başvurusu yapıldı. En büyük yatırım teşvik başvurusu Turkcell Gayrimenkul Hizmetleri AŞ’den geldi.

Yatırım teşvik belgeli inşaat harcamalarına KDV iadesi geldi!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar ile yatırım teşvik belgeli inşaat harcamalarına KDV iadesi geldi..

Mahmut Oral Taşçı yatırım teşvik sistemini anlattı!

Çankırı Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mahmut Oral Taşçı, Çankırı'daki yatırım teşvik belgeli yatırım tutarları hakkında meclis üyelerine açıklamalarda bulundu.

Teşvik belgeli yatırımlar, 6 ayda bir KDV iadesi alabilecek!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Getirdiğimiz sistemle, teşvik belgeli yatırımın, sabit sermaye tutarı eğer 50 milyon lirasının üzerindeyse bu teşvik belgesi kapsamında yapılacak inşaat işlerinde 6 ayda bir KDV iadesi alabilecek." dedi.

Teşvik belgeli inşaatlarda KDV iadesi yapılacak!

Teşvik belgesi ile hayata geçirilen bazı inşaatlarda KDV iadesinin yapılacağı kararı alındı. Karar ile ilgili usul ve esaslar bugünkü Resmi Gazete'deki tebliğ kapsamında yayımlandı.

Teşvik belgeli bina inşaatlarına harç istisnası!

Yatırım Teşvik Belgesi kapsamında inşa edilen binalar, bina inşaat harcı ve imar ile ilgili harçlardan istisna tutulacak

Yeni yatırım teşvik sistemine ilişkin çalışmalarda sona gelindi!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, yeni yatırım teşvik sistemine ilişkin çalışmaların hemen hemen tamamlandığına dikkati çekti. Ağbal " Yatırımlara önceden yapmadığımız kadar daha fazla teşvik getirecek bir düzenleme paketi hazırladık." dedi.

Yatırım teşvik sisteminde köklü değişiklik yapılacak!

TBMM’ye sunulan torba yasa ile teşvik sisteminde köklü bir değişiklik yapıldı. Ekonomi Koordinasyon Kurulu tarafından teşvik edilmesine karar verilen bir yatırım, özel koşullarda, yer ve sektör kısıtlaması olmaksızın normal teşvik sistemi dışında teşvik unsurlarıyla desteklenebilecek.

teşvik belgeli gayrimenkul yatırımları Haberi

teşvik belgeli gayrimenkul yatırımları

Hükümet, küresel ekonomideki durgunluğa meydan okuyan, piyasaları canlandıracak ve yabancı yatırımcının yönünü Türkiye'ye çevirecek devrim niteliğinde "vergi, finans ve yatırım" paketi hazırladı. Maliye Bakanı Naci Ağbal, yerli-yabancı yatırımcıya motivasyonu desteklemek ve finans sektörünü canlandırmak için hazırlanan paketin ayrıntılarını Sabah'a açıkladı.

İMAR HARCINA SON 

Bakan Ağbal, teşvik belgeli yatırımlarda, yatırım yapılan fabrika binasının ve arsanın emlak vergisinin alınmayacağını söyledi. Ağbal, "Yeni düzenleme ile enerji tasarrufu, ısı yalıtımına dönük işlemler kazançtan indirilecek. Buna ilişkin sözleşmelerden de harç, damga vergisi alınmayacak" dedi. Ağbal ayrıca yatırımcıların belediyelerin getirdiği emlak vergisi yükünden kurtulacağını vurgulayarak, bu kapsamda imar ve inşa harcı alınmayacağını bildirdi. Gelirinin yüzde 85 ve daha fazlasını yurtdışından müşteri getirerek sağlayan firmalardaki nitelikli personelin ücreti üzerinden de vergi alınmayacağına dikkat çeken Bakan Ağbal, yurtdışından getirilen...