05 / 05 / 2024

Teşvik sistemi piyasayı nasıl etkiler

Teşvik sistemi piyasayı nasıl etkiler

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, ev alanlara devlet desteğinin sektöre yansımasının gecikmeli olacağını belirterek, "Ev almak için doğru zaman" dedi. İşte Mithat Yenigün'ün açıklamaları...

Bakan Tunç: Boş evini kiraya vermeyene ceza değil, teşvik verilebilir

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, boş tutulan ve kiraya verilmeyen evler ile ilgili gerek vergisel anlamda gerek diğer anlamlarda bir teşvik sistemi getirilebileceğini belirtti. Bakan Tunç, bu konuda cezai yaptırımın en son düşünülecek şey olabileceğini söyledi.

Hazine arazileri yetmez, teşvik sistemi de değiştirilmeli!

Ekonomide son alınan kararların korona virüs gerekçesiyle gündelik olmamasını temenni eden üreticiler, “Hazine arazileri yetmez, destekleme ve teşvik sistemi de değiştirilmeli” çağrısında bulundu. 

İş kazalarını azaltmak için teşvik sistemi getirildi!

Firmalara iş kazalarını azaltmak adına çok önemli bir teşvik sistemi getirildi. 10’dan fazla çalışanı bulunan ve iş kazası olmayan işyerlerine prim indirimi yapılacak. 

125 milyarlık Proje Bazlı Teşvik Sistemi!

Ekonomi Bakanlığı "Süper teşvik" olarak da adlandırılan Proje Bazlı Teşvik Sistemi'ni hayata geçiriyor...

Yatırım teşvik sistemi iyileştirilecek!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, teşvik ve desteklerle ilgili bilgilendirme yaptı. Zeybekci, yatırım teşvik sisteminde ciddi iyileştirmeleri hayata geçirdiklerini belirtti.

Süper Teşvik Sistemi'nde yıl sonu hedefimiz 100 milyar TL!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci yaptığı açıklamada, "Proje Bazlı Yatırım Teşvik Sisteminde (Süper Teşvik) yıl sonu hedefimiz 100 milyar lira." dedi.

Proje bazlı yatırım teşvik sistemi için görüşmeler başladı!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Zeybekci, proje bazlı yatırım teşvik sistemi için yoğun çalışıldığını söyledi.

Yabancı yatırımcıya yeni teşvik sistemi oluşturulacak!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, yabancı yatırımcıları Türkiye'ye çekmek için yeni bir teşvik sistemi oluşturulacağını belirtti.

Yeni teşvik sistemi ile Türkiye'ye yatırım artacak!

Ankara Sohbetleri’nin konuğu olan Kalkınma Bakanı Elvan yeni teşvik sistemi ile yatırım atağı başlatacaklarını söyledi. Elvan, Japon sermayesinin Türkiye’ye büyük ilgi gösterdiğini, Çanakkale köprüsü konusunda bir an önce ihale açılmasını beklediklerini anlattı.

Yasemin Öney Cankurtaran'dan teşvik açıklaması!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, teşvik yasası hakkında açıklamada bulundu. Cankurtaran, "49 yıl bedelsiz arsa tahsisi" düzenlemesinin de yer aldığına dikkati çekti.

Yatırımcıya esnek teşvik uygulaması geliyor!

Teşvik sisteminde yatırımcıya özel bir mekanizma üzerinde çalışılıyor. Başbakan Yardımcısı Canikli “Yatırımcının talebine göre teşvik uygulanacak. Kiminin SGK primini devlet karşılayacak, kiminin arsası bedava olacak” dedi.

Teşvik belgesi kapsamındaki binalar 5 yıl emlak vergisinden muaf!

Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun onaylandı. Buna göre yatırım teşvik belgesi kapsamında inşa edilen binalar 5 yıl süre ile emlak vergisinden muaf tutulacak.

Yeni yatırım teşvik sistemine ilişkin çalışmalarda sona gelindi!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, yeni yatırım teşvik sistemine ilişkin çalışmaların hemen hemen tamamlandığına dikkati çekti. Ağbal " Yatırımlara önceden yapmadığımız kadar daha fazla teşvik getirecek bir düzenleme paketi hazırladık." dedi.

Teşvik sistemi piyasayı nasıl etkiler Haberi

Teşvik sistemi piyasayı nasıl etkiler
Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, ev alanlara sağlanacak devlet desteğiyle ilgili cnbc-e televizyonunda Son Baskı programında konuştu. Yenigün şunları söyledi:


"İvme kazandırması bakımından, hem konut alanlara, hem yapanlara imkan yaratacaktır. Sektör açısından uygulamaya geçmesi zaman alacaktır. İnsanlar tasarrufa yönelecek. İlk ev alana yapılması doğru. Birinci evi almaya teşvik etmek güzel bir politika.  Arz fazlasından çok talep azalması var. Yılda ekstra 600 bin konuta ihtiyacımız var. Seçim yılı dolayısıyla insanlar tedirgin oldular ve talep azalmasına neden oldu. Devlet desteği tek başına talebi yukarı çekmez. 2015'i henüz öngöremiyoruz. Bu desteğin yansıması biraz daha gecikmeli olacak. Uygulama seçimden önce başlar ama sektöre yansıması gecikebilir. Bir moral olarak iyi bir imkandır. Hem sektöre hem vatandaşa.  Orta sınıf diye tabir ettiğimiz segmente hitap edecektir...