02 / 05 / 2024

teşvikli yatırımlar 2016

teşvikli yatırımlar 2016

Türkiye’de 2016 yılında teşvik belgesi düzenlenen yatırım tutarı,yüzde 1.3 azalarak 99 milyar 74 milyon liradan, 97 milyar 780 milyon liraya geriledi.

Dünyada otel yatırımı sadece Asya’da arttı! İşte rakamlarla yeni otel yatırımları!

Açıklanan resmi rakamlara göre yeni otel yatırımları başını Çin’in çektiği Asya kıtası dışında dünya genelinde azalma gösterdi. İşte rakamlarla yeni otel yatırımları...

2024'te gayrimenkul yatırımlarının en gözde 3 lokasyonu!

2024 Türkiye emlak piyasası kapsamında yatırımların en gözde olduğu 3 şehir tek tek açıklandı. Peki hangi şehirler ve ilçeler gayrimenkul yatırımında ön planda? İşte ayrıntılar...

Deprem bölgesindeki yatırımlar için 479 teşvik belgesi düzenlendi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır yaptığı açıklamada deprem bölgesindeki yatırımlar için 479 teşvik belgesi düzenlediklerine değinerek, bu teşvik belgelerinde öngörülen toplam yatırım tutarının 61 milyar lira olduğunu söyledi.

Çiftçilere müjde! Tarım yatırımlarında hibe desteği limitleri resmen yükseldi! İşte o rakamlar...

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesinde hibe desteği verilecek proje alt ve üst limitleri yükseltildi. İşte ayrıntılar...

2021'in AVM karnesi: Yatırımlar hız kesmiyor!

Kovid-19 salgınından en çok etkilenen sektörler arasında bulunan alışveriş merkezlerinde yeni yatırımlar hız kesmiyor. Peki yeni AVM projeleri neler? İşte ayrıntılar...

ABD'de yabancıların konut yatırımları azaldı!

ABD'de Mart 2021'de biten 12 aylık süreçte yabancıların konut yatırımlarında yüzde 30'un üzerinde düşüş meydana geldi.

Turizmcilere dikkat çeken tavsiye: Yatırımlarınızı Karadeniz'e yapın!

İklim değişikliğiyle birlikte turizm yatırımlarının da yönü değişecek. Peki turizm sektöründe neler olacak? İşte uzmanından dikkat çeken açıklamalar...

Turizm yatırımlarında inşaat hakkının süresi uzatıldı!

Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne göre, 15 Mayıs 2008'den önce kesin tahsisi yapılmış turizm yatırımları için tahsis edildiği tarihte yürürlükteki yapılaşmaya esas inşaat hakkı, tahsis süresi sonuna kadar kullanılabilecek.

İstanbul'da otel yatırımları hızlandı!

Yeni otel yatırımları Türkiye genelinde olduğu gibi İstanbul'da da hız kesmiyor. 'Yatırım niyeti beyanı' olarak kabul edilen teşvik belgesine bağlanan komple yeni otel proje sayısı da bunu ortaya koyuyor. 

İnşaat yatırımları geriledi mi?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yaptığı açıklamada, "Yatırımlar azalmıyor, güçlü bir şekilde artıyor. 4. çeyrek itibarıyla sadece inşaat yatırımlarında gerileme varken makine teçhizat yatırımları yüzde 38, diğer aktifler ise yüzde 16 artış gösterdi." dedi.

Ersoy Emlak Yatırımları Ve Lojistik Anonim Şirketi kuruldu!

Ersoy Emlak Yatırımları Ve Lojistik Anonim Şirketi bugün Fatih'te 250 bin TL sermaye bedeli ile Erol Soydan tarafından kuruldu.

Meg Turizm İşletmeciliği Ve Gayrimenkul Yatırımları Ticaret Limited Şirketi Sirkeci Şubesi açıldı!

Meg Turizm İşletmeciliği Ve Gayrimenkul Yatırımları Ticaret Limited Şirketi Sirkeci Şubesi bugühn Fatih'te 500 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Niyazi Çamoğlu tarafından açıldı.

Cozy İnşaat Gayrimenkul Yatırımları Geliştirme Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Cozy İnşaat Gayrimenkul Yatırımları Geliştirme Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Pendik'te 500 bin TL sermaye bedeli ile Burcu Karagöz tarafından kuruldu.

teşvikli yatırımlar 2016 Haberi

teşvikli yatırımlar 2016

2016’da yabancı yatırımcı açık ara teknoloji yoğun, yerli yatırımcı ise yüksek farkla istihdam yoğun yatırım öngördü.


Türkiye’de 2016 yılında teşvik belgesi düzenlenen yatırım tutarı, bir önceki yıla göre yüzde 1.3 azalarak 99 milyar 74 milyon liradan, 97 milyar 780 milyon liraya geriledi. Bu tutarın 66.9 milyar lirası yerli sermayeli, 30.8 milyar lirası ise yabancı sermayeli firmalar tarafından taahhüt edildi. Yatırımlar kapsamında 141 bin 356 kişilik istihdam öngörülürken, bir kişiyi istihdam için gerekli yatırım tutarı 691 bin 728 lira oldu. Bu dönemde yerli yatırımcılar 127 bin 101, yabancı yatırımcılar ise 14 bin 255 kişilik istihdam taahhüt etti.


Bölgeler arasındaki gelişmişlik farkını azaltmak ve ihracata dayalı, teknoloji ağırlıklı üretimi artırmak üzere 2012'nin ikinci yarısından itibaren geçilen bölgesel teşvik uygulamaları kapsamında 400 milyar liralık...