22 / 07 / 2024

teşvikli yer tahsisi

teşvikli yer tahsisi

Vali Necmeddin Kılıç, OSB Yönetim Kurulu Toplantısı’nda mevcut tevsis alanında tahsis edilebilecek parsel kalmadığını dile getirerek 215 hektarlık ikinci tevsii alanında altyapı çalışmalarının hızla sürdürüldüğü söyledi.

Teşvikli yatırımda rekor iptal! Son 5 yılın zirvesi!

2022 yılının 7 ayında toplam 1.507 adet yatırım teşvik belgesi iptal edilirken, söz konusu dönemde açıklanan yatırım belgelerinin iptali ise yüzde 23.4 ile 5 yılın zirvesine oturdu.

Annelere erken emeklilik müjdesi!

Çocuk sahibi çalışan kadınların iş hayatından erken çekilmemesi için bazı teşvikler yer alıyor, bunlardan biri erken emeklilik.

İnşaat sektöründe pandemi senaryosu!

Türkiye İMSAD, yapı sektörü ve ekonomi çevrelerince takip edilen aylık sektör raporunu yayınladı. Rapora göre; yüksek üretim artışı 2021'in ilk 2 ayında da sürdü. İşte raporda yer verilen tespitler...

Kütahya Altıntaş Zafer OSB'de 8 firmaya yer tahsisi!

Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde bulunan Zafer OSB’de birçok firmaya yer tahsis edildi. Toplam 348 milyon liraya ulaşan yatırım bedeliyle kurulması planlanan fabrikalarda 3 bin 335 yeni istihdam sağlayacak. 

Van Erciş'te OSB yer tahsisi için kuralar çekildi! 

Van'ın Erciş ilçesinde 517 dönüm arazi üzerine kurulan OSB'de yer tahsisi için kura çekilişi yapıldı. 

Rusya'da konut sektöründe başı Moskova ve St. Petersburg çekiyor!

Rusya'da düşük faiz ve teşvikli ipotek programı sayesinde patlama yapması öngörülen konut sektörü, birkaç bölge dışında durağanlığını sürdürüyor. Rusya'da 800'ün üstünde şehirde tek bir yeni inşaat projesi olmadığı belirtiliyor.

Milas'ta OSB yatırımcıları tapularına kavuştu!

Milas Organize Sanayi Bölgesi’nin yatırımcıları, düzenlenen yer tahsisi kurasıyla fabrikalarını inşa ettirecekleri bölgeleri belirledi. 

Mardin 2. OSB'de yatırımcılar yer tahsisi için sıraya girdi!

Mardin'in istihdam ve ekonomisine ciddi katkı sağlaması planlanan ve ilk etapta 5 bin kişinin istihdam edileceği 2. OSB'de yatırımcılar yeni yer tahsisi için sıraya girdi.

Diyarbakır OSB'de 22 fabrika için yer tahsisi yapıldı!

Kurulduğu günden bu yana etap etap genişleyerek büyüyen ve teşvik uygulamaları sayesinde girişimcilerin her zaman yoğun ilgi gösterdiği Diyarbakır OSB'de, koronavirüs salgınına rağmen bu yıl 22 firmaya fabrika kurulması için yer tahsisi yapıldı.

Maxicells İlaç'a İstanbul Silivri'de arazi tahsisi!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Maxicells İlaç şirketi için Silivri'de yer tahsisi gerçekleştirildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nden OSB yatırımcılarına yer tahsisi!

Samsun'da, yatırımcılara vergi indirimi, gümrük vergisi muafiyeti, sigorta primi işveren hissesi, döviz ve dövize endeksli kredi gibi desteklerin verileceği ilçelerde Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yatırımcılarına Samsun Büyükşehir Belediyesinin yer tahsis edeceği belirtildi.

Mardin OSB koronavirüs salgınında da yatırımcıların gözdesi!

Teşvik uygulaması sayesinde girişimcilerin büyük ilgi gösterdiği ve doluluk oranının yüzde 100 oranına ulaştığı Mardin OSB'nin alanı genişletildi, 6 firmaya fabrika kurmaları için de yer tahsisi yapıldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nden İl Sağlık Müdürlüğü’ne yer tahsisi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyes,i Ekim ayı birleşim toplantılarında alınan karar doğrultusunda İl Sağlık Müdürlüğü’ne sağlık merkezi için yer tahsis edecek. 

teşvikli yer tahsisi Haberi

teşvikli yer tahsisi

Çorum Organize Sanayi Bölgesi’nin 215 hektarlık ikinci tevsis alanında altyapı çalışmaları hızlı bir şekilde sürdürülüyor. Vali Necmeddin Kılıç önceki gün yapılan OSB Yönetim Kurulu Toplantısı’nda birinci tevsis alanında tahsis edilebilecek parsel kalmadığını belirterek genişletme çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.


Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili bugüne kadar güzel çalışmaların yapıldığını, Çorum’un ortak sorunlarını bilen ve çözme gayretinde olan iyi bir yönetim görmenin kendisini de mutlu ettiğini söyleyen Vali Kılıç, “Gerek belediye başkanımız, gerekse OSB yönetim kurulu üyeleri sanayiyi daha ileriye götürme noktasında taktir edilecek bir azimle enerji sahibi. OSB'yi çok daha ileriye götürme azim ve kararlılığındayız” diye konuştu.


“OSB’DE BOŞ PARSEL YOK”


Çorum’un teşvik sıralamasında Türkiye’de dördündü grup iller arasında olduğunu ancak yatırımın OSB’ye yapılması halinde 5. Grup teşviklerden yararlanıldığını anlatan Vali Kılıç, “Bunlar da...