03 / 05 / 2024

Annelere erken emeklilik müjdesi!

Annelere erken emeklilik müjdesi!

Çocuk sahibi çalışan kadınların iş hayatından erken çekilmemesi için bazı teşvikler yer alıyor, bunlardan biri erken emeklilik.



Milyonlarca çocuk sahihbi çalışan kadınların iş hayatlarına devam edebilmeleri için belli başlı avantajlar sağlanıyor. Erken emeklilik bunlardan bir tanesi. Çocuk sahibi kadınlar toplam 2160 gün yani 6 yıl daha erken emekli olma şansı elde ediyor. Ülkemizde kadın ve erkek emekli olmak için gereken gün sayısı mevzuatta yazılıdır. Ancak belirli şartların sağlanması halinde bu şart ileri sürülür.

A Haberde yer alan habere göre; Çocuklu kadınlar 6 yıl yani 2160 gün erken emekli olarak emekli maaşlarını almaya başlayabilirler. Doğum borcu adı verilen sistemle ikinci hatta üçüncü çocuk için bile erken emeklilik süresi uzatılıyor. Böylece kadınlara çalışma hayatında avantaj sağlanıyor. Erkeklerin askerlik borcu ile emeklilik süreleri kısalıyor. Burada esas nokta sigorta başlangıcının geri çekilmesidir.

Annelere erken emeklilik müjdesi!

Ülkemizde emekli olabilmek için başlangıç ​​tarihine göre belirlenen yıl, yaş ve prim koşullarını tamamlaması gerekmektedir. Ancak emekliliğin ertelenmesi mümkündür. Anneler sigortalı olarak dünyaya gelen 3 çocuğu için borçlanarak 2160 gün (6 yıl) kazanıyor. Ancak doğum borcunda annelere ikinci hatta üçüncü bir avantaj sağlayan bazı ince noktalar vardır. öyle değil. Ancak anneler staj sonrası doğan çocukları için borç para alabilirler.

Buradaki bir diğer avantaj da sigorta başlangıcının geri çekilmesidir. Staj veya çıraklık ile sigortalı çalışma süresi arasında doğumlar olmuşsa, bunların borçlu olduğu zaman sigorta başlangıcı geri alınabilir. Bu nedenle yaş ve prim gereksinimleri de azaltılmıştır. Annelerin erken emekliliğinin önünü açan staj, gençlere kariyerlerine başlamadan önce büyük bir deneyim fırsatı sunuyor.

Aktif iş hayatına atılmadan önce işi mutfağında öğrenen gençlere bu yıl zorunlu staj için en az 768 TL ödeniyor. Devlet ayrıca stajyer ücretlerine de katkıda bulunur. İş Kanunu'na göre stajyerler işçi olmasalar bile sigortalı sayılırlar. Meslek lisesinde öğrenim görürken ve yükseköğrenim süresince staj yaparken iş kazası ve meslek hastalığı sigortası hükümleri uygulanır. Bu primler okullar tarafından ödenir.

Ev hanımlarına müjdeli haber! Emekli olmak çok kolay!

Erken emeklilik şartları neler, kimler yararlanabilir?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön