19 / 05 / 2024

çalışan anneler erken emeklilik

çalışan anneler erken emeklilik

Çocuk sahibi çalışan kadınların iş hayatından erken çekilmemesi için bazı teşvikler yer alıyor, bunlardan biri erken emeklilik.

Çalışan anneler dikkat! Doğum izin ücreti, süt parası ve çocuk parası ne kadar oldu?

2024 asgari ücret zammı yüzde 49, memur zammı da yüzde 49.25 olarak açıklanırken çalışan anneleri ilgilendiren zam ve iyileştirme haberleri de geldi. Peki doğum izin ücreti, süt parası ve çocuk parası ne kadar oldu?

SGK, 12,5 yıl çalışan bireylere erken emeklilik imkanı sunuyor! EYT beklemek artık tarih oluyor! 

Türkiye'de emeklilik sistemine önemli bir yenilik geliyor. Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yürütülen çalışmalar, emeklilik şartlarına annelik ve çocuk sayısını etkileyici faktörler olarak eklemeyi planlıyor. İşte ev kadınlarını ve çalışan kadınları kapsayan EYT konusundaki önemli düzenlemeler…

Yarım gün çalışan anneler en az 18 bin 438 TL'den yararlanacak! İşte detaylar...

SSK'lı yeni doğum yapan annelere doğum sonrası yarım çalışma-tam maaş imkanı sunuluyor. Peki, hangi anneler bu destekten faydalanıyor? İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi! Ev kadınları ve çalışan annelere erken emeklilik kapıları açılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ev kadınları ve çalışan annelere erken emeklilik kapılarının açılacağı müjdesini verdi. İşte ayrıntılar...

Çalışan anneler bu destek ödemelerine mutlaka bakın! 25 bin TL alabilirsiniz!

Çalışan çocuk sahibi kadınların korunmasına yönelik yasalar kapsamında annelere özel bazı önemli destekler bulunuyor. 2023 yılında çalışan annelere özel yapılacak ödemeler ise artış gösterdi. Peki yeni yılda çalışan anneler hangi destek ödemelerini alacak?

Öyle bir zam geliyor ki, çalışan anneler yeni yılda paraya boğulacak!

Çalışan anneleri çok mutlu edecek müjdeli bir haber geldi. Yeni yılla birlikte çalışan annelerin alacakları ödeneklere yüklü miktarda zam geliyor.

4 yıllık çalışan istifa ederse tazminat alır mı?

Tazminat, çalışan kişilerin, çalıştıkları yerden aldıkları ödemeye denir. Peki 4 yıllık çalışan istifa ederse tazminat alır mı? İşte detaylar!

İşten çıkarma dalgası büyüyor! Ünlü giyim markası 1500 çalışanını işten çıkaracak!

Son dakika haberine göre, İsveçli perakende giyim markası H&M, bin 500 çalışanının işine son vereceği açıkladı.

Milyonlarca çalışanın hesabına 1000 TL destek parası yatacak! Detaylar belli oldu! Çalışana ek maaş desteği...

Milyonlarca çalışan vatandaşa doğal gaz ve ısınma yardımı yapılacağı açıklandı. Kasımda resmen yürürlüğe giren destek paketinin ayrıntıları netleşti. Milyonlarca çalışanın maaşına ek olarak 1000 lira hesaplara yatırılacak. Peki doğal gaz yardımından kimler faydalanabilecek? İşte ayrıntılar...

 “Yanıldım” diyerek 11 binden fazla çalışanını işten çıkarmaya karar verdi!

Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi Meta, 11 binden fazla çalışanını işten çıkaracağını açıkladı. Meta Üst Yöneticisi Mark Zuckerberg “Çevrim içi ticaret pandemideki hızıyla devam edecek sandım, yanıldım” ifadelerini kullandı.

Yüz binlerce çalışanı ilgilendiren kritik gelişme! Geri sayım başladı, hemen bakın!

Kamuda çalışan 600 bine yakın sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi için çalışmalarda sona yaklaşıldı. Sözleşmeli personelin kadroya geçirilme çalışmasında şimdi gözler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda. Teknik çalışmaların büyük kısmı tamamlanırken yeni düzenleme sayesinde kadrolar arası

Çalışan ve emekliler dikkat! Kasım ve Aralık'ta hepsi değişecek! Asgari ücret, EYT, sözleşmeliye kadro...

Milyonlarca çalışan ve emekliyi ilgilendiren, asgari ücret, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT), taşeron ve geçici işçiler ile sözleşmeli memurlara kadro konularında iki ay içinde önemli adımlar atılacak. İşte milyonların beklediği o konularla ilgili son dakika gelişmeleri...

Kaç yıl çalışan işsizlik maaşı alır?

İşsizlik maaşı almak isteyen vatandaşlar, bu konuya dair araştırmalar yapmaktadır. İşsizlik maaşı kaç yıl çalışan alır, İşsizlik maaşı başvurusu nasıl yapılır? çok sık araştırılan sorular arasındadır. İşte detaylar!

çalışan anneler erken emeklilik Haberi

çalışan anneler erken emeklilik

Milyonlarca çocuk sahihbi çalışan kadınların iş hayatlarına devam edebilmeleri için belli başlı avantajlar sağlanıyor. Erken emeklilik bunlardan bir tanesi. Çocuk sahibi kadınlar toplam 2160 gün yani 6 yıl daha erken emekli olma şansı elde ediyor. Ülkemizde kadın ve erkek emekli olmak için gereken gün sayısı mevzuatta yazılıdır. Ancak belirli şartların sağlanması halinde bu şart ileri sürülür.

A Haberde yer alan habere göre; Çocuklu kadınlar 6 yıl yani 2160 gün erken emekli olarak emekli maaşlarını almaya başlayabilirler. Doğum borcu adı verilen sistemle ikinci hatta üçüncü çocuk için bile erken emeklilik süresi uzatılıyor. Böylece kadınlara çalışma hayatında avantaj sağlanıyor. Erkeklerin askerlik borcu ile emeklilik süreleri kısalıyor. Burada esas nokta sigorta başlangıcının geri çekilmesidir.

Ülkemizde emekli olabilmek için başlangıç ​​tarihine göre belirlenen yıl, yaş...