28 / 04 / 2024

Yüz binlerce çalışanı ilgilendiren kritik gelişme! Geri sayım başladı, hemen bakın!

Yüz binlerce çalışanı ilgilendiren kritik gelişme! Geri sayım başladı, hemen bakın!

Kamuda çalışan 600 bine yakın sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi için çalışmalarda sona yaklaşıldı. Sözleşmeli personelin kadroya geçirilme çalışmasında şimdi gözler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda. Teknik çalışmaların büyük kısmı tamamlanırken yeni düzenleme sayesinde kadrolar arası



Kamuda çalışan sözleşmeli personelin uzun zamandır beklediği düzenleme nihayet hayata geçiyor. Taslağa göre 3 yılı dolduran sözleşmeli personel kadroya geçecek.

KADROYA GEÇMEK İSTEĞE BAĞLI OLACAK

Düzenlemede kadroya geçmenin isteğe bağlı olacağı belirtilirken, düzenlemenin son şeklinin önümüzdeki günlerde netleşeceği tahmin ediliyor. Bazı alanlarda ihtiyaç duyulduğunda sözleşmeli sistem yeniden işletilecek. Ancak sözleşmeli personel sistemi bir ana istihdam alanı olmaktan çıkarılmış olacak.

TASLAK METNİNİN DETAYLARI ORTAYA ÇIKTI

Ekonomi Yazarı Faruk Erdem’in Yeni Asır’daki yazısına göre; son müzakerelerden sonra Meclis’e gelerek yürürlüğe girecek olan sözleşmeliye kadro düzenlemesinde ortaya çıkan taslak metninin maddeleri de ortaya çıktı.

Yüz binlerce çalışanı ilgilendiren kritik gelişme! Geri sayım başladı, hemen bakın!

TASLAKTAKİ MADDELER ŞÖYLE:

Hazırlanan birinci taslağa göre 3 yılı dolduran sözleşmeliler kadroya geçecek. 3 yıldan az süresi olanlar ise 3 yılı tamamladıklarında kadroya geçebilecek.

Söz konusu taslağa göre halen bakanlıklarda ve belediyelerde çalışan sözleşmelilerden 3 yılı dolduranlar otomatik olarak kadroya geçecek.

İKİNCİ TASLAĞA GÖRE 3 YIL KURALINA BAKILMAYACAK

İkinci taslağa göre ise süreli süresiz herkesin kadroya geçmesi öngörülüyor. Burada 3 yıl kuralına bakılmadan otomatik kadro imkânı getirilmiş olacağı belirtiliyor.


Geri Dön