14 / 05 / 2024

Yüz binlerce çalışanı ilgilendiren kritik gelişme! Geri sayım başladı, hemen bakın!

Yüz binlerce çalışanı ilgilendiren kritik gelişme! Geri sayım başladı, hemen bakın!

Kamuda çalışan 600 bine yakın sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi için çalışmalarda sona yaklaşıldı. Sözleşmeli personelin kadroya geçirilme çalışmasında şimdi gözler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda. Teknik çalışmaların büyük kısmı tamamlanırken yeni düzenleme sayesinde kadrolar arası



Taslaklarda dikkat çeken diğer detaylar ise şöyle:

Taslağa göre, Kamu kurum ve kuruluşlarının merkez ve taşra teşkilatı ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlarda, 657 sayılı yasanın 4B maddesine göre çalışan sözleşmeli personel kadroya geçirilecek.

İl özel idaresi, belediye ve bağlı kuruluşları ile mahalli idare birliklerinde 3/7/2005 tarihli ve 5393 sayılı Belediye Kanununun 49'uncu maddesinin üçüncü fıkrası çerçevesinde sözleşmeli olarak çalışanlarda kadro düzenlemesinden yararlanacaklar.

31.12.2022 tarihi itibariyle sözleşmeli pozisyonlarda istihdam edilenlerle sözleşmeli personel pozisyonuna atanmaya hak kazananlar kanunun yürürlüğe girdiği tarihten sonra 30 gün içinde başvuru yapmaları halinde talep ettikleri kadrolara atanmış sayılacaklar.

Bütün çalışanları ilgilendiriyor! Telefonunuza mesaj gelecek!

Gram altını olanlar yaşadı! Altın almadan ve satmadan bu haberi mutlaka okuyun!

Bakan açıkladı: Herkes TOGG sahibi olacak, bankalarla anlaştık!

Geri Dön