29 / 04 / 2024

Sigorta girişi 2000-2008 sonrası olanlar dikkat: 5 yıl erken emeklilik müjdesi!

Sigorta girişi 2000-2008 sonrası olanlar dikkat: 5 yıl erken emeklilik müjdesi!

Milyonlarca çalışan erken emeklilik için aranan şartları merak ediyor. Sigorta girişi 2000-2008 sonrası olanlar dikkat: 5 yıl erken emeklilik müjdesi... İşte detaylar...



Erken emelilik hayali olanlara müjde geldi. Bağ-Kur'luların primlerinin düşürülmesi konusu, son dönemde ülke gündeminde yer aldı. 

Yaklaşık 1 milyondan fazla vatandaşı kapsayan söz konusu düzenleme ile prim ödeme süresi kısaltılacak ve emeklilik için gerekli olan prim gün sayısı azaltılacak.

Bu noktada yetkililer, Bağ-Kur'lu kişilere daha erken emeklilik fırsatı sağlamayı hedefliyor. Fakat bu düzenlemenin yasalaşması için çıkarılacak yasaların beklendiği belirtiliyor. Bu kapsamda detaylı bilgi ve yasal düzenlemelerin sonucu merakla bekleniyor.

Takvim gazetesinde yer alan detaylar göre, EYT'nin ardından emeklilik sisteminde değişiklikler art arda yaşanıyor. Yeni düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle birlikte 1 milyondan fazla kişi etkilenecek. Düzenleme ile sadece prim günleriyle sınırlı olmayacak, aynı zamanda tarih kriterleri de göz önünde alınarak uygulanacak. Öte yandan prim parası ödeme koşulları da gözden geçirilecek. 

Böylece 9 bin gün gibi yüksek bir sayıya ulaşma zorunluluğu daha makul bir seviyeye yani 7.200 güne çekilecek. Meclis'e gelecek yeni torba yasasıyla birlikte Bağ-Kur'luların prim şartında önemli değişiklikler olacak.

Sigorta girişi 2000-2008 sonrası olanlar dikkat: 5 yıl erken emeklilik müjdesi!

5 YIL ERKEN EMEKLİLİK FIRSATI

Söz konusu değişiklik özellikle Bağ-Kur'lu ve küçük esnaflılar için önemli bir müjde niteliği taşıyor. Bu düzenleme ile 1 milyonun üzerindeki kişi, 5 sene daha erken emekli olabilecek.

Meclis'e sunulacak torba yasa Bağ-Kur'luların prim ödeme koşulu büyük bir indirimle karşı karşıya kalacak. Önceki koşullar baz alındığında Bağ-Kur'luların emeklilik için gereken prim gün sayısı 9 bin günken, bu sayı şimdi 7 bin 200 güne düşürülüyor.

Böylece Bağ-Kur sigortalıları 1800 gün daha az prim ödeyerek emeklilik hakkına erişecek.

Bağ-Kur'lu çalışanlar ile SGK'lı çalışanlar arasındaki 1800 gün yani 5 senelik süre farkı da ortadan kaldırılarak emeklilik için gereken prim süresi eşitleniyor. Yaklaşık 1 milyondan fazla vatandaşı kapsayan söz konusu düzenleme ile prim ödeme süresi kısaltılacak ve emeklilik için gerekli olan prim gün sayısı azaltılacak.

Nevşehir'de 3 adet arazi satılıyor! Milli Emlak'tan 700 bin TL'den başlayan fiyatlarla gayrimenkul satışı!

Bugün euro ne kadar?  21 Eylül Perşembe canlı Euro/TL kuru fiyatları kaç TL?

Şirketler, halka arz için kuyrukta! Bu yıl 37 şirket halka açıldı, 60 şirket sırada bekliyor!


Geri Dön