02 / 05 / 2024

TETSİAD raporları

TETSİAD raporları

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD)’nin “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” için yaptığı açıklama, 2014’ün ilk 6 aylık döneminde istihdamın en çok arttığı sektörün tekstil olduğunu ortaya koyuyor.

Çin’in pazar kaybı Türk ev tekstiline yarayacak!

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİ- AD) Başkanı Ali Sami Aydın, Trump ile birlikte Çin'in ABD pazarında güç kaybedeceğini, oluşacak açığın Türk ev tekstili sektörüne yarayacağını söyledi.

Adım İstanbul ve Bahçekent Flora'nın değerlemesi yayınlandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Adım İstanbul ve Bahçeket Flora projelerinin değerleme raporlarını yayınladı.

TETSİAD'ın acı günü: Cemal Kırayoğlu vefat etti!

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD) Yönetim Kurulu Üyesi Cemal Kırayoğlu hayatını kaybetti. TETSİAD taziye ilanı yayınlattı.

Halk GYO 2015 yıl sonu değerleme raporlarını yayınladı!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Adım Gayrimenkul Değerleme A.Ş. tarafından hazırlanan 2015 yıl sonu değerleme raporlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınladı.

Türk kadını ev tekstili sektöründe büyük rol oynuyor!

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD) “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” yaklaşırken, tekstil sektöründe kadın istihdamının önemine dikkat çekiyor. Türkiye’de yaklaşık 1 milyon kadın tekstilden ekmeğini kazanıyor.

Türk ev tekstili ürünlerine İran'dan yoğun ilgi!

Ambargonun kalkması ardından bütün gözler İran’a çevrildi. Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD) Türk ev tekstili ürünlerinin; İran pazarında iyi bilinen, marka adı ile aranılan bir konuma sahip olduğunu ifade ediyor.

Türk ev tekstili sektörü yeni pazar arayışında!

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD) 2016 yılında sektörün yeni pazarlara yöneleceğini belirtiyor. Ortadoğu’da yaşanan sorunlar, ev tekstilcilerini yeni pazar yaratabilecekleri ülkelerde arayışa yönlendirdi.

İşte ev tekstilinde yeni rota!

TETSİAD 2016 yılında sektörün yeni pazarlara yöneleceğini belirtiyor. Piyasalardaki daralma, Rusya krizi ve Ortadoğu’da yaşanan sorunlar, ev tekstilcilerini yeni pazar yaratabilecekleri ülkelerde arayışa yönlendirdi.

Ev tekstili sektörü 5 yılda 25 milyar dolar döviz getirdi!

TETSİAD: "Ev tekstili sektörü, son 5 yılda gerçekleştirdiği 15,4 milyar dolarlık ihracata, komşu ülkelerle yapılan bavul ticareti de eklendiğinde 25 milyar dolar döviz girdisi sağladı" dedi.

Ev tekstili sektörü 25 milyar dolar döviz getirisi sağladı!

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD), ev tekstilinin son 5 yılda yaklaşık 25 Milyar dolar döviz getirdiğini açıkladı.

Ev tekstilcileri İran pazarına açılıyor!

Türkiye'nin İran piyasasında yapacağı anlaşmaların önemli olduğunu vurgulayan TETSİAD Başkanı Küçükçalık, 'Yapacağımız yeni anlaşmalarla dünya ev tekstili ihracatı sıralamasında Hindistan ve Pakistan'ı geçerek 2'nciliğe yükselmek istiyoruz' dedi

Ev tekstilcileri İran pazarına yöneliyor!

Türkiye'nin İran piyasasında yapacağı anlaşmaların önemli olduğunu vurgulayan TETSİAD Başkanı Küçükçalık, 'Yapacağımız yeni anlaşmalarla dünya ev tekstili ihracatı sıralamasında Hindistan ve Pakistan'ı geçerek 2'nciliğe yükselmek istiyoruz' dedi.

Ev tekstilcileri İran'la coşacak!

TETSİAD Başkanı Küçükçalık: "Türkiye ev tekstili sektörü dünya sıralamasında Çin, Hindistan ve Pakistan'ın ardından dördüncü sırada" şeklinde ifadelerde bulundu.

TETSİAD raporları Haberi

TETSİAD raporları

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD)’nin “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” için yaptığı açıklama, tekstil sektöründe kadın istihdamının önemine dikkat çekiyor. Rakamsal veriler göz önüne alındığında tekstil sektöründe çalışanların yaklaşık yarısını kadınların oluşturduğu görülüyor. 

Bu durum hem kadınların ekonomik özgürlüklerini sağlamak hem de sosyal hayata katılımlarını geliştirmek adına büyük önem taşıyor.


Tekstil sektöründe kadınların istihdamı yüzde 50 oranında gerçekleşirken, Doğu ve Güneydoğu yapılan yatırımlarla kadın emeğini en çok değerlendiren bölgeler oluyor.


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) rakamlarına göre, tekstil sektöründe çalışanların yarısını kadınlar oluşturuyor. Bu istatistiki veriler, kayıt dışı ile birlikte toplam 1 milyona yakın kadın çalışanın tekstilde istihdam edildiğini ortaya koyuyor. 2014 yılının ilk yarısında en çok işe alımın da tekstil alanında gerçekleştiği göz önüne alındığında; sektörün kadınlar açısından önemi...