17 / 05 / 2024

Tevfik Fikret

Tevfik Fikret

Tevfik Fikret’in bir dönem yaşadığı Aşiyan Müzesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilendi

Marmara Mühendislik Makina Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Bahçelievler İstanbul Şubesi açıldı!

Marmara Mühendislik Makina Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Bahçelievler İstanbul Şubesi bugün Bahçelievler'de 1 milyon 250 bin TL sermaye bedeli ile Tevfik Fikret Demiriz tarafından açıldı.

Eşref Hamamcıoğlu, Galatasaray Riva ve Florya arsaları için ne dedi?

Galatasaray Kulübü Divan Kurulu Başkanı Eşref Hamamcıoğlu, Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda yapılan olağan divan kurulu toplantısında Galatasaray Riva Florya arsaları hakkında konuştu...

Artvin Tevfik Fikret Caddesi asfaltlanıyor!

Arhavi Belediyesi fen işleri ekipleri tarafından ilçe merkezi ve mahallerinde başlatılan betonlama çalışmaları, Musazade Mahallesi PTT Arhavi Şubesi arkası olarak bilinen bölgenin Tevfik Fikret Caddesi ve devamında Muzaffer Çavuş Caddesi ile Ali Cordan Sokak’ta devam ediyor.

Mehmet Tevfik Göksu, Esenler'de yarın yatırım ve projeleri anlatacak!

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzâkereci Volkan Bozkır’ın da katılacağı bir toplantı ile Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, 6 yılda Esenler'de hayata geçirilen yatırım ve hizmetleri anlatacak.

Mehmet Tevfik Göksu Esenler'deki yeni projelerini yarın açıklayacak!

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzâkereci Volkan Bozkır’ın da katılacağı bir toplantı ile Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, 6 yılda Esenler'de hayata geçirilen yatırım ve hizmetlerin yanı sıra ilçeye kazandırılması planlanan projeleri anlatacak.

Mehmet Tevfik Göksu: Esenler'de 10 yıl içinde 100 bin konutu yenileyeceğiz!

Yurt dışında kentsel dönüşümün estetik, Türkiye'de ise depremden korunmak amacıyla gerçekleştirildiğini belirten Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, ilçede 10 yıl içinde 100 bin konutun yarısından fazlasının yenileceğini söyledi.

Fikret Orman: Emlak sektörünün ivme kazanacağı bir yıl olacak!

Geçtiğimiz yılı beklenenden düşük bir büyüme oranı ile kapatan emlak sektöründe bu sene, yılın ikinci yarısına hakim olacak bir genişleme bekleniyor. Fikret Orman, özellikle kentsel dönüşümde gözlenen sistemli ilerlemenin bu büyümeye katkı sağlayacağını b

Memet Tevfik Göksu, Müsteşar oldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarlığı'na Memet Tevfik Göksu atandı. Göksu'nun Müsteşarlığa atanması kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın o atama kararı...

Fikret Orman: Yatırımcılar temkinli!

Fikret Orman, haziranda yapılacak Genel Seçimlerin, hem yerli hem de yabancı yatırımcıları daha yavaş ve temkinli hareket etmeye sevk ettiğini belirterek, "Bu durumda da emlak sektöründe beklenen büyüme zaman alabiliyor" dedi.

Fikret Orman gayrimenkul yatırımlarına devam edecek!

Esin Yapı Yönetim Kurulu Üyesi ve Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, İstanbul Zincirlikuyu'da 2010 yılında başladıkları İstanbloom konut ve ofis projesindeki konutları şubat ayında teslim edeceklerini söyledi.

Fikret Orman: Stat yapmak bizi konuttan çok zorladı!

Esin Yapı Yönetim Kurulu Üyesi ve Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, İstanbul Zincirlikuyu'da 2010 yılında başladıkları İstanbloom konut ve ofis projesindeki konutları şubat ayında teslim edeceklerini söyledi...

Fikret Orman: Emlak sektörünün ivme kazanacağı bir yıl olacak!

Geçtiğimiz yılı beklenenden düşük bir büyüme oranı ile kapatan emlak sektöründe bu sene, yılın ikinci yarısına hakim olacak bir genişleme bekleniyor. Esin Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Fikret Orman konu ile ilgili bir açıklama yaptı.

Tevfik Göksu: İstanbul kendini dönüştürüyor!

Geleceğin Şehri Sempozyumu'nun açılış töreninde konuşan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "Şehrin sosyal ve kültürel hayatını, mekansal tasavvurunu bütüncül pencereyle ele aldığımızda, şehir kendini dönüştürmeye başladı" dedi.

Tevfik Fikret Haberi

Tevfik Fikret

Müzenin tanıtımında konuşan Başkan Topbaş, “Orijinaline uygun olarak yenilenen bu eser, gençlerimiz başta olmak üzere bütün milletimizin ziyaret edebileceği çok güzel bir yer oldu” dedi.

Şair Tevfik Fikret’in bir dönem yaşadığı ve 1945 yılında Edebiyat-ı Cedide Müzesi’ne dönüştürülen Aşiyan Müzesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kütüphane ve Müzeler Müdürlüğü tarafından 1 milyon 128 bin lira harcanarak tamamen yenilendi. Bir buçuk yıl süren kapsamlı bir restorasyon çalışmasıyla modern bir görünüme kavuşan müzenin onarımında orijinal yapıya sadık kalındı.


Müzenin tanıtım törenine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yanı sıra, Tevfik Fikter’in akrabalarından Yazar Orhan Karaveli ve Yeditepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nedret Kuran Burçoğlu ile Başkan Kadir Topbaş’ın Danışmanları Tülin Ersöz ve Nadya Taşel de katıldı. 


Törende konuşan Başkan Kadir Topbaş, binlerce yıl medeniyetler kurmuş...