16 / 05 / 2024

THK

THK

Tarihi yarımadadaki 10 milyar lira değerinde olan otel yabancılara satılacak. Türk Hava Kurumu'nun (THK) en değerli mülkü olan Laleli'deki tarihi otel binasının Katarlılara satılacağı iddia edildi.

Wings Ankara projesinde tapu sahiplerine mahkeme şoku!

Mahkeme Ankara'da THK Üniversitesi arazi üzerinde inşa edilen Wings Ankara projesinde 242 ev ve iş yeri sahibinin tapuları sahiplerinden alınarak THK'ya geçirildi.

THK'nın Laleli’deki oteli satılacak mı? 

Atatürk’ün THK’ya armağanı olan İstanbul Laleli'deki tarihi otel satılmak mı isteniyor? İşte o otelle ilgili ayrıntılar...

İstanbul'un simge yapılarından biri daha satılıyor

Tarihi yarımadadaki 10 milyar lira değerinde olan otel yabancılara satılacak. Türk Hava Kurumu'nun (THK) en değerli mülkü olan Laleli'deki tarihi otel binasının Katarlılara satılacağı iddia edildi.

Yargıtay THK'nin taşınmaz satışlarını iptal etti!

THK kayyum heyeti tarafından yapılan taşınmaz satışları mahkeme tarafından iptal edildi. 

THK Kayyum Heyeti gayrimenkulleri satabilir mi?

THK'nın değerli varlıkları say say bitmiyor. THK'nın bin 400 mülkü mevcut. THK Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı, satışa konu olan gayrimenkullerin önceki dönem yönetimlerinin soktuğu borç batağından kurtarmak amacıyla yapılan finansman arayışı nedeniyle olduğunu belirtti. 

THK 43 taşınmazını satışa çıkardı!

Türkiye genelinde Türk Hava Kurumu'na ait 43 taşınmaz için satış kararı alındı. Gayrimenkullerin satışı açık artırmayla yapılacak. 

THK tarafından yapılan taşınmaz satışları TBMM'de!

Türk Hava Kurumu tarafından yapılan taşınmaz satışları meclis gündemine taşındı. CHP'li Karaca, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Türk Hava Kurumu 10 taşınmazı satışa çıkarıyor! 

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, THK'nın son bir ay içinde 10 taşınmazını satışa çıkardığını belirtti...

Türk Hava Kurumu kira bedellerini yeniden belirleyecek!

Türk Hava Kurumu (THK) Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşcı, mahkeme kararıyla kurumu idare etmek için atandıklarını dile getirerek, "Hedefimiz, buranın mal varlığını korumak ve kollamak. Kiraları yeniden belirleyeceğiz." dedi.

Türk Hava Kurumu Tayyare Evleri’nin peşinde!

Türk Hava Kurumu (THK), Laleli’deki otel olarak kullanılan Tayyare Evleri’ni geri almak için Odeabank ve Keskin Holding’le görüşmelere başladı. 

THK ile kiracısı Keskin Gayrimenkul arasında dolar anlaşmazlığı!

THK ile kurumun Laleli'deki tesisini 2055 yılına kadar kiralayan Keskin Gayrimenkul adlı şirket arasında, kira bedelinin döviz kuruyla ödenmesine yönelik ihtilaf yaşandı...

THK'dan Torbalı'da inşaat ihalesi!

Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı'nca İzmir'in Torbalı'da 205 metrekare yüzölçümlü arsaya, bedeli kat payı karşılığı ödenmek üzere bina inşaatı yaptırılacak. İnşaat işi 17 Ağustos 2018 günü ihale edilecek.

THK Aksaray'da kat karşılığı inşaat yaptırıyor!

Türk Hava Kurumu tarafından Aksaray'ın Merkez İlçesi'ne bağlı Ereğlikapı Mahallesi'nde kat karşılığı inşaat işi yaptırılıyor. İhale 22 Haziran'da gerçekleşecek..

THK Haberi

THK

4 bin metrekare alanda 265 odası ve çok sayıda dükkanın yer aldığı Teyyare Apartmanları halen otel olarak işletiliyor ve yıllık4 milyon lira gelir elde ediliyor. Birgün Gazetesi'nde yer alan İsmail Arı imzalı habere göre, THK Kayyum Heyeti, geçtiğimiz günlerde şube müdürleriyle bir toplantı yaparak otelin Varlık Fonu'na devir kararının alındığını açıkladı. Yapılan toplantıda Kayyum Heyeti Başkanı Abdullah Kaya, otelin gerçek sahibinin devlet olduğunu, oteli gerçek sahibine devrederek Eylül-Ekim aylarına kadar devir işlemlerini gerçekleştireceklerini bildirdi.

Söz konusu otel için Varlık Fonu ile görüşmelerin devam ettiğinin belirtildiği haberde, otelin Varlık Fonu'na devredilerek Türk Hava Kurumu'nun tüm borçlarının kapatılacağı ve kurumun yapılacak seçimden sonra faaliyetlerine devam edeceği söylendi. Satıştan sonra kurumun borçlarının kapanacağı ayrıca kasasında da para kalacağı kaydedilirken, kulislerde otelin Varlık Fonu aracılığıyla...