07 / 05 / 2024

thy airbus 117 uçak alımı

thy airbus 117 uçak alımı

THY ile Airbus arasında 117 uçağın alımı için imza töreni gerçekleştirildi...

Emlak Konut ile THY'den 3. havalimanına binlerce konut!

Emlak Konut Gayrimenkul yatırım Ortaklığı, THY Havaalanı Gayrimenkul Yatırım ve İşletme A.Ş.'ye Arnavutköy Dursunköy'de yer alan 3 milyon 639 bin 117 metrekare büyüklüğündeki arsanın yüzde 50'sini 312,5 milyon TL+KDV nakit bedelle sattı..

Balıkesir Airbus Restaurant Cafe hizmete açıldı!

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde Türk Hava Yolları (THY) tarafından uzun yıllar kullanıldıktan sonra uçuş ömrünü tamamlayan "Airbus A340" tipi yolcu uçağı, restoran ve düğün salonu olarak hizmete açıldı.

THY daha fazla uçak siparişi vermeyi değerlendiriyor!

THY daha fazla uçak siparişi vermeyi değerlendiriyor. Airbus ve Boeing'ten oluşan filosuna yeni uçak alımları yapmak için opsiyonları değerlendiriyor, ancak henüz nihai bir karar almış değil.

THY, Avrupa’nın yine en iyisi!

Türk Hava Yolları ( THY ), Avrupa’nın yine en iyisi oldu. THY, dünyanın en iyi 5’inci havayolu seçilirken, SunExpress’te işbirliğine gitmesi beklenen Alman Lufthansa, 10’unculukla yetindi.

THY Avrupa'nın en iyi havayolu şirketi!

Türk Hava Yolları Avrupa'nın en iyisinin belirlendiği 'Best Airlines in Europe' sıralamasında ilk sırada yer aldı. THY'nı Avrupa sıralamasında Lufthansa, Swiss, British Airways ve Austrian takip etti...

THY'den yaz kampanyası! 55 lira!

Türk Hava Yolları (THY), 20 Temmuz'a kadar "online" iç hat bileti alacak yolculara, 5 Kasım 2014-31 Mart 2015 tarihlerinde 55 liraya seyahat etme imkanı sunuyor...

THY 4 ödül birden aldı!

Havacılık sektörüne yönelik araştırmalar gerçekleştiren dünya çapında saygın kuruluş Skytrax, Türk Hava Yolları'nı (THY) 2014'de de "Avrupa'nın En İyi Havayolu Şirketi" seçti. Şirket geçtiğimiz 3 yılda da aynı ödülün sahibi olmuştu...

THY'nin yolcu sayısı yüzde 16.8 artışla 26.2 milyon oldu!

Türk Hava Yolları (THY) yolcu sayısı Ocak-Haziran'da yüzde 16.8 artışla 26.2 milyon oldu. Şirketten KAP'a yapılan açıklamaya göre yolcu doluluk oranı 0.1 puan düşüşle yüzde 79'a geriledi.

THY altı ayda 26 milyon yolcu taşıdı!

Türk Hava Yolları (THY), yolcu sayısının Ocak-Haziran döneminde yüzde 16.8 artışla 26.2 milyon olduğunu açıkladı. Şirketten KAP’a yapılan açıklamaya göre, yolcu doluluk oranı 0.1 puan düşüşle yüzde 79’a geriledi...

THY, Uganda'ya bölgesel havayolu kuruyor!

THY Uganda’da ortak yatırım yoluyla bölgesel bir havayolu kuracağı öğrenildi. Uganda Ulaştırma Bakanlığı kaynaklarının doğruladığı habere göre, THY bir hükümet kuruluşu ya da özel bir şirketle yatırımı birlikte gerçekleştirecek.

THY Genel Müdürü Kotil'e 'Yönetimsel Liderlik' ödülü verildi!

THY Genel Müdürü Temel Kotil, Londra'da düzenlenen '2014 Havayolları Strateji Ödülleri'nde, 'Yönetimsel Liderlik' ödülüne layık görüldü. Törende konuşan Temel Kotil, ödülde çalışanlarının büyük emeği olduğunu söyledi...

THY 2014 Ocak-Haziran trafik verilerini yayınladı!

Türk Hava Yolları A.O. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre THY 2014 Ocak-Haziran trafik verilerini yayınladı 2014 Ocak-Haziran trafik verilerini yayınladı.

THY Genel Müdürü Kotil'e Yılın CEO'su ödülü verildi!

THY Genel Müdürü Kotil'e Yılın CEO'su ödülü verildi. THY Genel Müdürü Temel Kotil, İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen "2014 Havayolları Strateji Ödülleri"nde, "Yılın CEO'su" ödülüne layık görüldü.

thy airbus 117 uçak alımı Haberi

thy airbus 117 uçak alımı

     Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türk Hava Yolları (THY) ile 117 uçak için anlaşma imzalayan Airbus'ı Türkiye'de yatırıma çağırarak, "Burada uçak yapalım kardeşim. Bu kararı ne kadar geç verirseniz kaybeden Türkiye olmaz, kaybeden siz olursunuz" dedi. 

     THY ile Airbus arasında 117 uçak alımı için düzenlenen imza töreninde konuşan Yıldırım, THY'nin bugün 39 milyon insana hizmet eder hale geldiğini söyledi. Türk sivil havacılığının iç hatlarda bugün 65 milyon kişiye hizmet ettiğini aktaran Yıldırım, eskiden iç ve dış hatta toplam 34 milyon kişi yolculuk yaparken bugün bu rakamın 131 milyona yükseldiğini dile getirdi. 

     Toplumun her kesiminden vatandaşın yılda ortalama 3 kez uçağa bindiğini anlatan Yıldırım, "İşte havayolu, halkın yolu böyle olur" dedi. 

     Şırnak'a, Hakkari'ye...