05 / 05 / 2024

tıbbi atık temizliği yapıldı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı

tıbbi atık temizliği yapıldı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yılın ilk 6 ayında, insan ve çevre sağlığı açısından büyük risk taşıyan 35 bin ton tıbbi atığı bertaraf etti. Tıbbi atıklar, Türkiye genelinde belediyelerce işletilen 46 sterilizasyon ve bir yakma tesisinde imha edildi.

İnşaat alanlarındaki atık betonlara çözüm getirildi! Beton geri dönüşüm sistemi ile hem yatırımcı hem de firma kazanacak

İnşaat alanlarındaki atık betonlar için yeni çözüm getirildi. Beton geri dönüşüm sistemi sayesinde hem firmalar hem de yatırımcı kazanmış olacak. İşte beton geri dönüşümü ile ilgili detaylar...

Bu üniversite tıbbi sekreter için 29 kişi alacak! KPSS Puanı 50 olması yeterli!

İnönü Üniversitesi, bir haberle duyurdu: Ön Lisans mezunu sözleşmeli Tıbbi Sekreter alımı için ilan yayımlandı! 29 kişilik kadroda belirlenen bazı şartlarla adayların başvuruları bekleniyor.

SON DAKİKA...Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı! 15 bin 537 kişi alınacak! Tıbbi Sekreterler bayram edecek

Sağlık Bakanlığı tarafından işçi alım ilanının açıklanmasının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan yeni bir istihdam açıklaması daha geldi. Bakan Koca, 15.537 tıbbi sekreterin alınacağını ve bu sayının kısa bir süre içinde 32 bine ulaşacağını duyurdu.

İnnovia Mühendislik Elektronik Eğitim İnşaat Tıbbi Ür.Petrokimya Ve Aracılık Hiz.San.Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

İnnovia Mühendislik Elektronik Eğitim İnşaat Tıbbi Ür.Petrokimya Ve Aracılık Hiz.San.Tic.Ltd.Şti. Şişli'de 150 bin TL sermaye bedeli ile Alıreza Mossaıby tarafından kuruldu.

Özel hastanelerden emlak vergisi talebi!

Özel hastaneler, kamulaştırma yerine teşvik talep ediyor. Sektör temsilcileri, devletin direkt aldığı emlak, elektrik, tıbbi atık vergisi gibi giderler alınmazsa bile önemli bir teşvik sağlanmış olacağını belirtti.

Dentısto İnşaat Tıbbi Cihazlar Danışmanlık İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dentısto İnşaat Tıbbi Cihazlar Danışmanlık İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Esam Qasem Hajawı tarafından kuruldu. 

Türkiye Varlık Fonu için neden yabancı yönetici aranıyor?

Türkiye Varlık Fonu’nun yabancı yönetici transferine yönelik haberler gündemde. 32 milyar liralık ve 200 milyar dolara ulaşması beklenen Türkiye Varlık Fonu’nun yönetimi için Türk yönetici yok mu? İşte Dünya Gazetesi Köşe yazarı Kerim Ülker'in yazısı...

Düzce Katı Atık Tesisi için onay çıktı!

Düzce Merkez İlçe Esençam Köyü sınırları içinde bulunan “Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi” için Bakanlık düzeyinde onay çıktı.

Ordu'daki Paket Atık Su Arıtma Tesisi Projesi tamamlandı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, temiz ve sağlıklı bir çevre için Gülyalı ilçe merkezinde başlatmış olduğu Paket Atık Su Arıtma Tesisi Projesi’ni bitirerek hizmete açtı.

Kemerburgaz Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın katıldığı törenle Kemerburgaz Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda tesis açıldı...

Alaçatı Clubbaba Köyiçi Mayıs'ta açılacak!

Alaçatı yeni bir merkeze daha kavuşuyor. Modern yaşam ile Alaçatı kültürü, Alaçatı'nın yeni projesi Clubbaba Köyiçi'nde buluşuyor. Alaçatı'nın yeni bir meydana kavuşmasını sağlayacak Clubbaba Köyiçi'nde, "alışveriş, yemek, sanat, yaşam ve spor" alanları bir arada olacak.

Şanlıurfa Atık Su Arıtma Tesisi 100 milyon TL'ye mal olacak!

Şanlıurfa Atık Su Arıtma Tesisinin yapımı hızla sürerken, Büyükşehir Belediyesi merkez ilçelerden atık nakli için tesise kadar toplamda 25 bin metrelik hat çekmeyi planlanıyor.

Emekli köyleri için ilk adım atıldı!

Prof. Dr. Akgül, yabancı yaşlıların Türkiye’de tedavi edilmesi için emekli köyü projesinde harekete geçti. Projesi İSKA’dan onay alan Akgül, önce gerontoloji laboratuvarını, ardından da yaşlı köyünü kuracaklarını söyledi.

tıbbi atık temizliği yapıldı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Haberi

tıbbi atık temizliği yapıldı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yılın ilk 6 ayında, insan ve çevre sağlığı açısından büyük risk taşıyan 35 bin ton tıbbi atığı bertaraf etti. Tıbbi atıklar, Türkiye genelinde belediyelerce işletilen 46 sterilizasyon ve bir yakma tesisinde imha edildi.


Bakanlık, yılın ilk 6 ayında, sağlık kuruluşlarının faaliyetleri sırasında ortaya çıkan ve enfeksiyona sebep olan patojenler içerdiğinden HIV ve hepatit B-C virüsleri gibi pek çok mikroorganizmayı içeren 35.386 ton tıbbi atığın bertaraf edilmesini sağladı.


Aile sağlığı merkezi, diş kliniği, tıp merkezi, hastane gibi sağlık kuruluşlarında oluşan tıbbi atıklar, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerince lisanslandırılmış araçlarla sterilizasyon ya da yakma tesisine götürülüyor.


Sağlık kuruluşlarının faaliyetleri sırasında ortaya çıkan atıkların, diğer atık türlerinden daha yüksek oranda enfeksiyon riski taşıyor. Bu kapsamda tıbbi atıkların toplanmasında kırmızı renkli özel...