05 / 05 / 2024

Ticaret-Konut alanı

Ticaret-Konut alanı

Yeni yapı projelerinde sıklıkla karşılaşılan karma kullanım alanı ne ifade ediyor? Merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz. Karma kullanım alanı nedir, işte sorunuzun yanıtı ve detayları...

Konut alan da kiralayan da kalmadı: 6 ay önce 25 bin TL olan ev, şimdi 15 bin TL'ye düştü!

Konut fiyatlarındaki son durum, hem yeni ev alacaklar hem de yatırımcılar tarafından merak ediliyor. 152,8 bin takipçili Triger Osman isimli kullanıcı, X sosyal medya hesabından "Konut alan da kiralayan da kalmadı" dedi. İşte o paylaşım...

Türkiye'den konut alan Rusların sayısı 1 yılda yüzde 88 azaldı! Ruslar konutta Türkiye'den vaz mı geçiyor?

Açıklanan son dakika rakamlarına göre, son bir senede ürkiye'den konut alan Rusların sayısı yüzde 88 azaldı. İşte ayrıntılar...

Ünlü ekonomistten konuta ek vergi çıkışı: Konut alanın suçu ne? İnsanlar Dubai’den ev almaya yönlendiriliyor

Merkez Bankası’nın birden fazla evi olanlar için ilave vergi getirilmesi için iktidara bulunduğu önerinin ardından Ekonomist Tunç Şatıroğlu, “Konut alanın suçu ne, insanlar Dubai’den ev almaya yönlendiriyor” dedi.

Sakarya'da konut ve ticaret imarlı 2 arsa satılacak! Kaçırmayın!

Sakarya İli Erenler Belediye Başkanlığı, Sakarya Erenler'de yer alan ticaret ve konut alanı imarlı iki arsayı satışa çıkardı. İşte bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan o ihale ilanı ile ilgili detaylar...

Gaziantep Büyükşehir 222 milyon TL'ye ticaret, turizm ve konut imarlı arsa satacak! 

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Gaziantep Şehitkamil'de yer alan ticaret, turizm ve konut alanı imarlı arsayı satışa çıkardı. Arsanın satış bedeli 222 milyon TL olarak belirtildi.

O ildeki 23 adet konut ve ticaret-konut alanı imarlı arsa satılıyor! 510 bin TL'den başlayan fiyatlarla...

Kırşehir Çiçekdağı Belediyesi, Kırşehir Çiçekdağı'nda yer alan 23 adet arsayı 510 bin TL'den başlayan fiyatlarla satıyor. İşte ayrıntılar...

Belediye ticaret ve konut imarlı 10 arsa satacak!

Adana İli Yüreğir Belediye Başkanlığı, Adana Yüreğir'de yer alan 10 adet arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsalar ticaret ve konut alanı imarlı olarak belirtildi.

Kartepe'de 2 adet arsa satılıyor! Konut ve ticaret imarlı arsaların ihalesi 26 Ekim'de! 

Kocaeli Kartepe Belediyesi, Kocaeli ili, Kartepe ilçesi, Uzuntarla Mahallesinde yer alan 2 adet ticaret ve konut alanı imarlı arsayı satıyor. Peki Kartepe'de yer alan arsaların fiyatları ne kadar? 

İl Özel İdare ticaret ve konut imarlı arsa satacak!

Çankırı İl Özel İdaresi, Çankırı Merkez'de yer alan ticaret ve konut alanı imarlı arsayı satışa çıkardı. Arsanın metrekare birim fiyatı 11 bin TL olarak belirlendi.

Büyükşehir'den satılık arsa fırsatı! O ildeki konut alanı imarlı 3 arsanın fiyatı dudak uçuklattı! 

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli ili, Merkezefendi ilçesi, Çakmak Mahallesi'nde yer alan 3 adet konut alanı imarlı arsayı satıyor. Peki Denizli Merkezefendi'de yer alan arsaların fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

Adapazarı Belediyesi ticaret ve konut imarlı 3 arsa satacak!

Adapazarı Belediye Başkanlığı, Adapazarı ve Serdivan ilçelerinde yer alan üç adet arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsalar ticaret ve konut alanı imarlı olarak belirtildi.

Yatırımcılar dikkat! Belediye konut ve ticaret imarlı dört arsa satacak!

Bitlis Belediye Başkanlığı, Bitlis merkezde yer alan dört adet arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu arsalar ticaret ve konut alanı imarlı.

Ataşehir Toplu Konut Alanı Finans Merkezi Doğu Bölgesi imar planı tadilatı askıda!

Ataşehir ilçesi, Toplu Konut Alanı Finans Merkezi Doğu Bölgesi H: Serbest Yüksekliklere ilişkin 1/5000 ölçekli 15.04.2023 tasdik tarihli Revizyon Nazım İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Ticaret-Konut alanı Haberi

Ticaret-Konut alanı

Karma kullanım alanı nedir?

Karma kullanım alanı, günümüzde hemen hemen bütün yapı projelerinde kullanılıyor. Karma kullanım, ticaret, hizmet ve konut gibi alanları birleştiren kullanım alanı olarak karşımıza çıkıyor.


Karma kullanım alanı tanımlamasına Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği kapsamında yer veriliyor. Yönetmeliğe göre, Yüksek nitelikli konutlar hariç, tek başına konut olarak kullanılmamak koşuluyla, ticaret, hizmetin birlikte yer aldığı alanlar, karma kullanım alanı olarak ifade ediliyor.


Yönemelikte geçen karma kullanım projeleri ile ilgili hükümler aşağıda yer alıyor.


Karma kullanım projeleri

Ticaret+Hizmet, Ticaret+Konut, Ticaret+Hizmet+Konut gibi karma kullanım alanları: Yüksek nitelikli konutlar hariç, tek başına konut olarak kullanılmamak koşuluyla, ticaret, hizmet, ticaret+konut, hizmet+konut, ticaret+hizmet+konut kullanımlarından sadece birinin veya ikisinin veyahutta tamamının birlikte yer aldığı alanlardır. 


Bu alanlarda konut yapılması halinde yoldan cephe alan zemin veya bodrum katların ticaret veya...