03 / 05 / 2024

Türkiye'den konut alan Rusların sayısı 1 yılda yüzde 88 azaldı! Ruslar konutta Türkiye'den vaz mı geçiyor?

Türkiye'den konut alan Rusların sayısı 1 yılda yüzde 88 azaldı! Ruslar konutta Türkiye'den vaz mı geçiyor?

Açıklanan son dakika rakamlarına göre, son bir senede ürkiye'den konut alan Rusların sayısı yüzde 88 azaldı. İşte ayrıntılar...



Rusya Federasyonu vatandaşlarının 2023'te Türkiye'den 10 bin 560 adet konut satın aldığı belirlendi. 2023'te ocak-mart arasında Rusların ülke dışında en çok konut aldığı iki ülke toplam yüzde 42,3'lük oranla Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri olarak gerçekleşmişti. 

Turkrus'un RBC gazetesinden aktardığı habere göre, bu senenin ilk çeyreğinde ise bu oran yüzde 7,7'ye geriledi. 

Russia Sotheby’s International Realty'nin açıkladığı verilere göre, son bir senede ürkiye'den konut alan Rusların sayısı yüzde 88, Birleşik Arap Emirlikleri'nden konut alanların sayısı da yüzde 82 azaldı. 

Türkiye den konut alan Rusların sayısı 1 yılda yüzde 88 azaldı! Ruslar konutta Türkiye den vaz mı geçiyor?

Russia Sotheby’s International Realty temsilcisi Tatyana Yemelyanova, çalkantılarla geçen 2022 ve 2023 senelerinde Türkiye'nin tarafsız politika yürütmesinin yanı sıra yatırım karşılığı vatandaşlık yada oturum programlarının Rusları bu ülkeden ev almak için teşvik ettiğine dikkat çekti. 

Tatyana Yemelyanova, söz konusu açıklamasında 2023 yılından itibaren bu durumun değişmesiyle beraber ilginin azaldığının altını çizdi. Türkiye oturum izni için konut alma eşiğini 70 binden 200 bin dolara yükseltmiş ve ayrıca kısa süreli kiralamalara yeni kurallar koydu.

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre de 2024 Mart'ta Rusya vatandaşlarına 411 konut satıldı. 

Rus kaynaklara göre, bu sayı bir önceki sene ile karşılaştırıldığında yüzde 65 daha düşük. 2023'ün Mart ayında Ruslar Türkiye'de 1175 adet konut satın aldı. 

Gazeteye konuşan emlak şirketi temsilcileri Rusların bu sene en çok ilgi gösterdiği ülkeleri açıkladı. Bu ülkeler Umman, Yunanistan ve İspanya oldu. 

Türkiye den konut alan Rusların sayısı 1 yılda yüzde 88 azaldı! Ruslar konutta Türkiye den vaz mı geçiyor?

Bunların yanı sıra, geçtiğimiz günlerde de Rus vatandaşların Mayıs tatillerini yurt dışında geçirmek amacıyla hazırlık yaptığı ve tatil dönemi için uçak bileti talebinin yüzde 15-30 oranında arttığı belirtildi. 

Bu kapsamda yurt dışındaki en popüler destinasyonlar ise İstanbul ve Antalya, Male (Malpler), Dubai, Erivan ve Bakü olarak açıklandı.  

Mağdur ev sahibinden yüzde 25 zam isyanı: Aldığım kiralar oturduğum daireyi karşılamıyor!

Fahiş kiralar kiracıları şehir merkezinden kaçırıyor! Tersine göç başladı!

Emeklilere ek ödeme müjdesi! Kesin bu kadar yatacak! Denizbank promosyon kaç TL? İşte Denizbank emekli promosyon 2024!


Geri Dön