28 / 04 / 2024

Ünlü ekonomistten konuta ek vergi çıkışı: Konut alanın suçu ne? İnsanlar Dubai’den ev almaya yönlendiriliyor

Ünlü ekonomistten konuta ek vergi çıkışı: Konut alanın suçu ne? İnsanlar Dubai’den ev almaya yönlendiriliyor

Merkez Bankası’nın birden fazla evi olanlar için ilave vergi getirilmesi için iktidara bulunduğu önerinin ardından Ekonomist Tunç Şatıroğlu, “Konut alanın suçu ne, insanlar Dubai’den ev almaya yönlendiriyor” dedi.



Merkez Bankası’nın son Enflasyon Raporu’nda açıkladığı konut ve kiralardaki artışı engellemeye yönelik önerilerini gündemi sarstı. TCMB, birden fazla konutu olanlara kademeli ilave vergi getirilmesi için iktidara öneride bulundu. Merkez Bankası’nın önerisi tartışmaları da beraberinde getirdi. Ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu, Merkez Bankası’nın önerisine “Konut alanın suçu ne” diyerek tepki gösterdi. Şatıroğlu, https://twitter.com/TuncSatiroglu X sosyal medya hesabından, önerinin çözüm değil yeni sorunlar yaratacağını belirtti.

İŞTE TUNÇ ŞATIROĞLU’NUN PAYLAŞIMI

“Birden fazla konutu olana kademeli ilave vergi getirilmesi önerisinde bulunulmuş. Ne olacak o zaman? Adam buradaki konutunu satacak ve konut fiyatları düşecek. Ayrıca isteyenleri buradaki konutunu satıp Dubai'de alıp dolara endeksli kira getirisi elde etmelerine yardımcı olan arkadaşımıza yönlendiriyoruz. Yani cari açık da bu yanlış karar yüzünden artacaktır.

Ama arsa fiyatları düşmeyecek ve yeni konut yapma iştahı kâr marjı düştüğü için azalacak. Yani konut arzı düşecek. Sonra bu işin bir de adalet kısmı var ki hiç konuşmuyoruz. Mesela İstanbul'da birden fazla taksi plakası olana da kademeli ilave vergi getirilmesini de önerecek misiniz? Konut alanın ne suçu var?

Popülist servet düşmanlığı.”

TAKİPÇİLERİ NE DEDİ? 

 

Bir ve birden çok evi olanlar dikkat! Değerli konut vergisinde geri sayım başladı: Kimler muaf? 

Merkez Bankası, 2024'te kira krizini çözecek formülü 3 adımda açıkladı! Ev sahipleri ve kiracılar ne dedi?

Konutta balon nasıl söner? Düğümü arsa mı çözecek?


Geri Dön