19 / 05 / 2024

ticari imar nerelere uygulanır

ticari imar nerelere uygulanır

Konut alanı, ticaret alanı, karma kullanım alanları,sağlık tesis alanları, eğitim alanları, askeri alanlar Planlı tip imar yönetmeliğinde alan kullanımları olarak ayrılıyor.Peki ticari imar ne demek?

Ticari imarlı arsaya ev yapılır mı?

Yeşil Vadi Arsa Ofisi Genel Müdürü Emin Ertuğrul, hem ticari hem konut amaçlı kullanıma izin veren imar planlarına dikkat çekerek, “Bu tip arsalara konut yapılabilir. Nitekim alt katlarında dükkan, üst katlarında konut bulunan binalar bu kapsamda değerlendirilir” dedi.

Turizm bölgelerinin imar planları değişti!

ÖİB Türkiye’nin gözde turizm beldeleri ile ticari değeri yüksek ilçelerinde yer alan bazı arazilerinin satışını kolaylaştırmak için imar planlarında değişikliğe gitti...

Tay Gruop'un Etiler'deki projesinin imar planı mı değiştirildi?

Mesut Toprak’ın Etiler’deki lüks projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı imar planınında değişiklik yapıldı. Konut alanına ticari ünitelerin yapılmasının önü açılırken, bina yükseklik sınırı da artırıldı...

İzmir Torbalı'nın 50 yıllık imar sorunu çözülüyor!

İzmir Torbalı Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısında, konut alanlarında beklenen revizyon İmar Komisyonu’na gönderdi. Yeni imar planına göre şehirleşme ve ticari yapılanma hızı artacak.

Bilirkişi raporunda Bahçeşehir Göleti'ndeki inşaat ticari amaç için yapılıyor denildi!

İstanbul Bahçeşehir Gölet’teki parsellere dair imar planının iptali davasında bilirkişi raporu dosyaya eklendi. Raporda, dava konusu planlarda önerilen ticaret alanlarının kar amaçlı ticari faaliyete dönüştüğü açıklandı.

Darıca'daki imar değişikliğiyle ilgili 6 soru!

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde bazı bölgelerin imar değişikliğiyle ticari alan ilan edilmesi TBMM gündemine taşındı. İYİ Parti'li Tükkan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Bingöl Karşıyaka'da imar tepkisi!

Ticari alan ve kat değişikliği için Bingöl Belediyesi’ne başvuruda bulunan Karşıyaka Mahallesi vatandaşları başvurularının imar komisyonu tarafından incelemediğini belirterek, tepki gösterdi.

İmar affı hesaplama 2018!

İmar affı kapsamında verilecek Yapı Kayıt Belgesi için ödenmesi gereken bedel, konutlarda yüzde üç, ticari kullanımlarda yüzde beş oranında hesaplanıyor. İşte imar affı hesaplama 2018 örneği..

DAP Yapı Nişantaşı projesin imar planı askıda!

Marmara Üniversitesi Nişantaşı Kampüsü’nün 26 dönümlük arazisinin imar planı askıya çıkarıldı. DAP Yapı tarafından proje geliştirilecek arazi üzerinde konutlar için 10, ticari alanlar için 5 kat sınırı getirildi.

Kuşadası'ndaki 24.2 milyon TL'lik arsanın imar planı değişti!

Aydın Kuşadası'nda bulunan 24 milyon 200 bin TL'lik arsanın ne şekilde değerlendirileceği merak konusu oldu. 9 bin 958 dönümlük arsanın imar planı ticari alan olarak değiştirildi. Arazi üzerine 5 katlı belediye hizmet binası, restoran, kafe ve ticari birimler inşa edilecek.

Gazze'de imar faaliyetleri engelleniyor!

İsrail'in Gazze'nin tek ticari sınır kapısı Kerm Ebu Salim'in (Kerem Şalom) bugünden itibaren ikinci bir emre kadar kapatılacağını duyurdu. Özellikle bölgedeki imar faaliyetlerine engel olarak inşaat malzemelerinin girişi engelleniyor.

Antalya Otogarı arazisi imar planına itiraz!

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Antalya Otogarı arazisini ticari alana çeviren nazım ve uygulama imar planlarına askı süresinde dört itiraz yapıldı.

Isparta Şehir Hastanesi karşısındaki alanın imar değişikliği beğenilmedi!

Isparta Şehir Hastanesi karşısındaki adanın ticari alan imar değişikliğini mülk sahipleri beğenmedi

ticari imar nerelere uygulanır Haberi

ticari imar nerelere uygulanır

Ticari imar ne demek?

Planlı tip imar yönetmeliğinde alan kullanımları; konut alanı; ticaret alanı; Ticaret+Konut, Turizm+Ticaret, Turizm+Ticaret+Konut gibi karma kullanım alanları; sağlık tesis alanları; eğitim alanları; askeri alanlar gibi alanlara ayrılıyor.Bu alanların yapılaşma şartları birbirinden farklı özellikler taşıyor.


İş merkezleri, ofis-büro, çarşı, çok katlı mağazalar, kamu veya özel katlı otoparklar, alışveriş merkezleri, otel ve diğer konaklama tesisleri, sinema, tiyatro, müze, kütüphane, sergi salonu gibi sosyal ve kültürel tesisler, lokanta, restoran, gazino, düğün salonu gibi eğlenceye yönelik birimler, yönetim binaları, katlı otopark, banka, finans kurumları, yurt, kurs, dershane, özel eğitim ve özel sağlık tesisleri gibi ticaret ve hizmetler sektörüne ilişkin yapılar yapılabilen alanlar ticaret alanları olarak karşımıza çıkıyor.


Ticari konut imarlı arsa, karma imarlı kullanım alanları kapsamında yer alıyor. Bu alanlarda plandaki kullanım...