29 / 04 / 2024

Kuşadası'ndaki 24.2 milyon TL'lik arsanın imar planı değişti!

Kuşadası'ndaki 24.2 milyon TL'lik arsanın imar planı değişti!

Aydın Kuşadası'nda bulunan 24 milyon 200 bin TL'lik arsanın ne şekilde değerlendirileceği merak konusu oldu. 9 bin 958 dönümlük arsanın imar planı ticari alan olarak değiştirildi. Arazi üzerine 5 katlı belediye hizmet binası, restoran, kafe ve ticari birimler inşa edilecek.



Aydın'ın Kuşadası ilçesinde bulunan arsanın nasıl değerlendirileceği merak konusu olmuştu. Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından 2016 yılında 24 milyon 200 bin liraya satın alınan arsaya yeni bir proje geliyor.

Yeni Asır Gazetesi'nde yer alan habere göre, o dönemde konuşan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Tariş arazisinin tapusu artık Kuşadası halkı ve Aydınlıların" demişti. Büyükşehir Belediyesi araziye ilişkin imar plan değişikliğini askıya çıkardı.


9 bin 958 dönümlük alana 5 katlı belediye hizmet binası, restoran, kafe ve ticari birimler yapılacağı öğrenildi.  İmarının yeşil alan olarak değiştirilmesi beklenilen arazi, ticari alan olacak. Büyükşehirin 21 Haziran'da askıya çıkarılan imar değişikliği bildirisinde, arazinin ticaret alanına dönüştürüldüğü açıklandı. Plan notlarının 13. maddesinde, "Bu alanda sosyokültürel tesis alanları, belediye hizmet binası, restoran, kafe, ticari birimler, teknik altyapı ve otopark kullanımları yer alacaktır. 5 katlı olacaktır" denildi.


Geri Dön