13 / 05 / 2024

tika bakü Ömer Sultan Ziyaretgahı restorasyon

tika bakü Ömer Sultan Ziyaretgahı restorasyon

TİKA, Bakü yakınlarındaki Büyük Merdekan Kalesi ve Tuba Şah Mescidi'nin de restorasyon projesini tamamladı ve yakında çalışmaların başlayacağı belirtildi.

Ömer Karakuş Mimarlık Mühendislik Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ömer Karakuş Mimarlık Mühendislik Ticaret Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ömer Karakuş tarafından kuruldu.

Hasömer Aydın İnşaat Ve Emlak Limited Şirketi kuruldu!

Hasömer Aydın İnşaat Ve Emlak Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ömer Aydın tarafından kuruldu.

TİKA Bakü'deki yapıları restore edecek!

TİKA, Bakü yakınlarındaki Büyük Merdekan Kalesi ve Tuba Şah Mescidi'nin de restorasyon projesini tamamladı ve yakında çalışmaların başlayacağı belirtildi.

Özömer Aydın İnşaat ve Taahhüt Emlak Otomotiv Limited Şirketi kuruldu!

Özömer Aydın İnşaat ve Taahhüt Emlak Otomotiv Limited Şirketi Bakırköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Ömer Aydın tarafından kuruldu.

Bakış Hafriyat İnşaat Metal Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bakış Hafriyat İnşaat Metal Sanayi Ticaret Limited Şirketi 100 bin TL sermaye ile bugün Ömer Gül tarafından kuruldu. 

Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattı meclise taşındı!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bakan Arslan'a Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattının hizmete açılma zamanını sordu..

Artım, Bakü'de ofis açacak!

Oracle ile işbirliği yapan grup şirketlerinden Artım A.Ş.’nin Genel Müdürü Suat Sümer Bakü’de ofis açacaklarını ve bu bölgedeki çalışmalarına Azerbaycan ile Gürcistan’dan başlayacaklarını anlattı.

Fatih Bakıcı projelerini anlattı!

Fatih Bakıcı projelerini anlattı. Fatih Bakıcı, Mahalli İdareler Genel Müdürü Ömer Doğanay'ı makamında ziyaret eden Başkan Bakıcı ziyarette Bozüyük'e yapmayı planladığı projeler hakkında bilgi verdi.

Ömer Cihad Vardan: Kombilerin düzenli bakımı yapılmalı!

Doğalgaz Cihazları Sanayicileri ve İşadamları Derneği (DOSİDER) Başkanı Ömer Cihad Vardan, hükümetin hedefinin tüm yurtta doğalgaz kullanımının sağlanması olduğuna dikkatleri çekti.Doğalgaz'da en iyi konfora doğru fiyatlarla ulaşım kolaylaştı...

Ömer Çelik: Turizmde geçen yıl yüzde 10 büyüdük!

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, 2013 turizm istatistiklerini yazılı açıklama ile değerlendirdi. Bakan Çelik, "Turizm potansiyeli bakımından dünyanın en önemli ülkelerinden biri durumundayız. 2013 yılını yüzde 10 oranında büyüdük." dedi...

Ömer Çamoğlu kimdir?

Mimar Ömer Çamoğlu, 1978’de kurduğu Çamoğlu Mimarlık firması ile Ağaoğlu Bakırköy 46, Dumankaya Trend - Kurtköy, Capital Hill - Kemerburgaz ve Aşçıoğlu Selenium Panorama gibi markalı projeleri tasarlamıştır. Peki Ömer Çamoğlu kimdir? İşte cevabı...

Ömer Faruk Kalyoncu kimdir?

Metrobüs ulaşım hattı, Bakırköy Adliyesi Binası, 3. havalimanı projesi gibi projeleri hayata geçiren Kalyon İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Kalyoncu kimdir? İşte yanıtı...

Darüşşafaka Cemiyeti'nden Bakırköy'de daire!

Darüşşafaka Cemiyeti; Zeytinlik Mahallesi, Ömer Naci Sokak, Marmara Apartmanı, Bakırköy'de yer alan daireyi satıyor. Gayrimenkul 26.04.2011 Salı günü saat 14.00 de mahallinde açık pazarlık ile satılacak...

tika bakü Ömer Sultan Ziyaretgahı restorasyon Haberi

tika bakü Ömer Sultan Ziyaretgahı restorasyon

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanlığının katkılarıyla Şamahı ilinin Avahıl köyünde yapılan kazı çalışmalarında, Pir Ömer Halveti'ye ait olduğu öngörülen türbenin duvar ve kalıntıları, kabir, kitabeler ve muhtelif tarihi eserler bulundu.

"Ömer Sultan Ziyaretgahı" diye bilinen alanın mimari, inşaat ve peyzaj projeleri TİKA tarafından yapıldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; kazı çalışması Azerbaycan Milli İlimler Akademisi Arkeoloji ve Etnografi Enstitüsü, Azerbaycan Kültür Bakanlığı Azerberpa Bilimsel Araştırma Proje Enstitüsü ve Şamahı Valiliği ile ortak gerçekleştirildi. 

- TİKA tarafından restorasyon işlerine başlanılacak

Arkeolojik çalışmalardan sonra, alanda TİKA tarafından restorasyon işleri yapılacak.

Bu kapsamda türbe ve diğer yapıların da içinde olduğu  tüm tarihi doku, bütünsel bir yaklaşım içerisinde muhafaza edilecek ve alanda Pir Ömer Halveti ve Halvetilik ile ilgili müze yapılacak.

Azerbaycan'da 25 yıldır farklı...