23 / 05 / 2024

tika Balkan Türk Kültürü Onur Ödülü

tika Balkan Türk Kültürü Onur Ödülü

TİKA, restorasyon kültürel mirasın korunmasına yönelik çalışmalarından dolayı Saraybosna'da düzenlenen "Bosna Hersek Tarihi Köprüler ve Kültürel Miras" konulu konferansta Balkan Türk Kültürü Onur Ödülü'ne layık görüldü...

Türk müteahhitler Balkan seferinde! İlk 4 ayda Romanya’da alınan projelerin büyüklüğü 2,5 milyar Euro'ya ulaştı!

Rusya ve Ukrayna savaşından sonra Türk müteahhitler de yönünü Balkan ülkelerine çevirdi. Verilen detaylara göre, ilk 4 ayda Romanya’da üstlenilen projelerin büyüklüğü 2,5 milyar Euro'ya ulaştı.

Türk müteahhitler Balkan ülkelerine odaklandı! Hedef yıl sonunda 20 milyar dolarlık projeye imza atmak!

Türk müteahhitler Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle yaşadıkları kayıpları telafi etmek için Balkan ülkelerine odaklandı. 2023 yılının ilk 4 ayında yurt dışında 4,8 milyar dolarlık projeye imza atan sektörün yıl sonunda 20 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

TİKA Libya'daki Misrata Türk-Libya Dostluk Fizik Tedavi Merkezi'ni tamamladı!

Libya'nın Misrata kentinde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yapımı bitirilerek en modern cihazlarla donatılan "Misrata Türk-Libya Dostluk Fizik Tedavi Merkezi" iki ülke yetkililerinin katıldığı törenle Libya Sağlık Bakanlığına devredildi.

Lübnan'daki Türk Hastanesi'ni açma çalışmaları TİKA tarafından başlatıldı!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), "Sayda Türk Travma ve Rehabilitasyon Hastanesi"nde çalışmalara başladı.

TİKA, Gürcistan'da 45 Ahıska Türkü ailenin evlerinin tadilatını yaptı!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı Gürcistan’ın Ahıska ve Gori şehirlerinde ikamet eden 45 Ahıska Türkü aileye, evlerinin tadilatını yaparak sera desteği sağladı ve seracılıkla ilgili eğitimler verdi.

Balkanlar'da Türk Ticaret Merkezi kurulacak!

Balkanlar'da Türk Ticaret Merkezi kurulması için Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) arasında protokol imzalandı.

Afganistan'da TİKA desteğiyle Türk modeli arazi reformu!

Afganistan’nın ekonomik kalkınmasında önemli bir dönüm noktası olacak tapu kadastro sisteminin ’Türk modeli Arazi Reformu’ projesiyle uygulanması için Afganistan Arazi İdaresi, Türkiye Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ve TİKA işbirliği ile önemli adımlar atılıyor.

Türk yatırımcıların Balkanlar’a ilgisi arttı!

Deloitte’nin Türk şirketlerinin yurt dışında yaptıkları alımlarla ilgili açıkladığı verilere göre, 2016’da Türk şirketler Balkan ülkelerinde 300 milyon dolarlık yatırımla 7 şirket aldı.

TİKA'dan Myanmar'daki Türk Şehitliği'ne yeni yol!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA), Myanmar'da bulunan Thayet Türk Şehitliği Anıt Mezarı'na giden yeni bir yol inşa ettiği bildirildi.

TİKA Başkanı Ürdün'de Salt Türk Şehitliği'ni ziyaret etti!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı Serdar Çam, Ürdün'ün Salt kentindeki Türk Şehitliği'ni ziyaret etti. Ziyaret, saygı duruşu, Türkiye ve Ürdün milli marşlarının okunmasıyla başladı ardından Çam, Şehitlik Anıtı'na çelenk koydu...

TİKA'ya Türk Balkan Kültür Ödülü verildi!

TİKA, restorasyon kültürel mirasın korunmasına yönelik çalışmalarından dolayı Saraybosna'da düzenlenen "Bosna Hersek Tarihi Köprüler ve Kültürel Miras" konulu konferansta Balkan Türk Kültürü Onur Ödülü'ne layık görüldü...

TİKA yurt dışında Türk eserlerinin kurtarıcısı oldu!

TİKA'nın en önemli hizmetlerin başmda ise dünyanın birçok ülkesinde yok olmaya yüz tutan Türk ve İslam eserlerine sahip çıkıyor.. TİKA 100'ü aşkın ülkede yaptığı yardım ve hizmetlerle adından söz ettiriyor...

Hadassa Üniversite Hastanesi, Türk inşaatçıları övdü

Hadassa Üniversite Hastanesinin yönetimi, yaklaşık 1,5 yıldır Kardiyoloji bölümü ek binalarının inşaatında çalışan Türk işçileri övdü

tika Balkan Türk Kültürü Onur Ödülü Haberi

tika Balkan Türk Kültürü Onur Ödülü


Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), restorasyon kültürel mirasın korunmasına yönelik çalışmalarından dolayı Saraybosna'da düzenlenen "Bosna Hersek Tarihi Köprüler ve Kültürel Miras" konulu konferansta Balkan Türk Kültürü Onur Ödülü'ne layık görüldü. Etkinlik kapsamında ayrıca Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği tarafından TİKA Koordinatörlüğü ziyaret edildi.


Türkiye Gazetesi...